fuh, fuh, dah minggu ketiga ramadhann kannn
macam mana u oll persiapan raya. aku memang dah lama siap la kalau dari segi pakaian sebab dah terbiasa buat 3 bulan sebelum raya.....haha....semangat katanya. biskut x beli lagila, ingat tahun ni mau buat....kehkeh
so, ini menu yang selalunya aku makan time bulan puasa je. xtaula kenapa time bulan lain, aku x makan atau mungkin x jumpa orang jual....apa dia tereng....terenggggggggg
ketupat sotong
perrrgghhh heaven wa cakap lu. eh siap cakap wa dan lu lagi... tapi serius memang sedap benda ni kalau orang tu tau buat. ni orang kelantan buat, orang luar buat kuah putih, yuck. ni kalau nenek aku yang buat fuhh memang terangkat. walau kuah dia manis gila, tapi tetap nak hirup. heaven
tahi itik (aku x tau kenapa nama dia tahi itik, jangan tanya aku, dia dibuat ngan putih telur, if not mistaken)
ni makanan pure kelantanla. luar memang xder. memang best but as usual manis
puding caramel gula hangus
ni makanan wajib umah aku time puasa. mesti buatla paling koman sekali dalam sebulan ramadhan. benda ni hari-hari aku beli kat param ttdi, best gile satu slice RM3 tapi memang puas hati sebab dia sama ngan yang aku buat kat umah
sira pisang
hehe, kat kl aku jumpa jugak orang jual, tapi nak beli x berani sebab aku rasa macam x best
sira nekbat
ni kalau bukan bulan puasa memang x jumpala. aku pun x paham kenapa benda ni jual bulan puasa je....tapi memang best
jala emas
lagi sekali makanan pure dari kelantan. benda ni kalau makan, nak lagi, nak lagi memang non stop. memang sedap tapi mahal...hehe
akok kedut
masa upload gambar-gambar ni semua, aku dah telan liur seratus kali dah. menggoda iman betul
Comments