Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

NAK JADI KAYA, SEMUA ORANG PUN BOLEH

Assalamualakum semua,

Aku doakan semua pembaca blog aku dirahmati olehNya.

Sekarang ni musim open house kan. Sana sini open house, aku malas betul nak pergi open house unless jemputan khas atau rumah kawan. Kalau open house dari  orang-orang besar, bank, law firm memang malas nak pergi sebab tak nak berebut makan dengan orang. Aku selalu wonder sebab selalu nampak di tv,  kenapa orang suka pergi open house like (TPM, Menteri, Exco, orang politik ) buat eh. Semua pakat serbu, berebut makan dan tempat. Lepas tu tempat jadi kotor. Apa yang korang suka sangat open house eh? sebab makanan banyak? sedap? ke sebab free food.

Takper abaikan, mungkin sebab masa tulah sesetengah orang nak makan sedap kan. nak makan sate, nak makan kambing bakar, nak makan lemang, rendang, ketupat. bagi orang yang mampu macam aku nih, baik makan di rumah jelah kan. Cuma satu jelah, makan jangan sampai membazir. makan jangan sampai sepahkan kawasan, rumah sendiri tak apalah, ni rumah orang kan.

tak nak membebel b…