Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

anakku 9 bulan dahhh

Assalamualaikum semua,

Minggu ni macam minggu berkabung untuk rakyat Malaysia dan muslim. Aku malas nak ulas panjang cuma aku nak semua orang sedekahkan AL-Fatihah kepada semua penumpang dan petugas #MH370, penyokong Morsi #IM529 dan yang terbaru pagi tadi one of the favorite blogger amischaheera. AllahuAkbar, darinya kita datang, darinya jugak kita kembali :(
Aku tak sanggup nak ulas panjang sebab hati akan sebak. Hidup perlu diteruskan cumanya harap kita mengambil iktibar supaya diri kita lebih dekat kepadaNYA. Amin
Hadif dah 9 bulan kelmarin, oh how time flies. Tapi dia dapat hadiah tak best iaitu chicken pox, awal kan. Mula-mula hari Jumaat haritu, die demam, memang panas demamnya. tapi aku dah tak nak jadi mak yg kalut, demam je pegi jumpa doc. dulu masa dia first time demam (aku macam orang gila nangis-nangis sampai kena marah ngan husband...hahaha)
sebab kalau jumpa doc pun dia tak bagi ubat sebab baby tak elok makan ubat. so, aku banyakkan bagi susu, setiap sejam aku bagi (dan…

keje baru, semangat baru, orang baru = pekerja terbaik, insyaAllah

Assalamualaikum u olls,


Setiap kali balik keje, penat. malam main dengan anak, buat keje sikit, susukan anak then tidur. weekend jalan-jalan atau main ngan anak lagi. sekali blog tak terupdate kemain lama.
aku masih lagi di alam khayalan tau, setiap kali drive macam tak percaya je tengah drive di kelate dan kerja di kelate. dulu setiap kali bangun pagi kena menapak jauh kat parking, sebab dulu dok umah flat je, parking berterabur. kalau parking bawah rumah, double park which is pagi-pagi kena tolak kereta. aku mana la ada kederat nak buat tu so aku pilih parking kat luar.
kalau jalan bawak handbag saja tak apa ni dengan bag pump (itu wajib). kadang-kadang dengan makanan dan jugak benda lain, memang haru. dulu lagilah time pregnant, dari bulan pertama hingga 9 bulan jalan gigih sebab tu aku beranak senang (pada pendapat akulah).
jadinya, sekarang parking bawah umah je cuma tempat kerja jauh sikit tapi tak kisah jugak sebab tak jam. pegi keje ke, balik keje ke, relax je cuma kalau kat t…

yes, miracle do happen sometimes

Assalamuualaikum dan selamat malam u olls,

how's everyone life? hopefully everything is great. korang percaya pada miracle tak? aku percaya tapi jarang benar berlaku kat aku. ke selalu jadi kat korang?
aku nieh tak pernah mengharapkan sesuatu yg ajaib berlaku like tiba-tiba jumpa duit tepi jalan dalam jumlah yg banyak (-__-)) atau apa-apalah yg mustahil coz im very realistic person. bagi aku, kalau nak kaya dan berjaya, kena berniaga bersungguh-sungguh tak boleh sekadar kerja makan gaji unless your salary is 5 figure income. itu oklah kan.
tapi sekali miracle do happen to me. mungkin bagi orang lain, ianya biasa saja tapi bagi aku ianya cukup luar biasa. tahun ni company aku have major changes whereby contract not been renew and the place will be close down. all the staff will be seperated by 2 places and 2 different companies.
so, memang banyak speculation, rumors, changes and bla..bla. sebagai pekerja kompemla kitaorg takut kan kot-kotla apa yg dinikmati sekarang makin berkurang…