Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

the best gift for 2011

hello everyone
this 2011 already come to the end. macam dalam blog izdiyani, jangan masuk fitting room pada pukul 11.59pm esok hari (31/12/2011) sebab kamu hanya akan keluar tahun depan....haha. serius kelakar
banyak yang berlaku sepanjang tahun ni tapi seingat aku semuanya manis belaka, pahit langsung x ada. kalau masam tu adalah sikit-sikit., well itu kan common in our life. walau pun hidup aku ni ok untuk tahun tapi dia punya movement agak perlahan which is i dun like it. want to move faster.
but still i love this year due to i get something that i really want. first of all , i already open a my kedai tudung and second one will be revealed soon until it already confirm. so whatever happen in our life 2011, let us forget n learn  it if its something bad or unexpected but cherish it if its something we want / good.
u know what are the best give ever? its something that u are really want/craving/ desperate for many years and at last u get it. how sweet its. so to everyone, i wish u g…

hormati masa orang bekerja atau dengan bahasa mudah, tiada sense ka?

assalamualaikum semua dan semalamat malam u olls
aku ni kadang-kadang malas betul nak update, bukan xder idea tapi malas nak tulis (macam kan ada orang baca sangat ye dop). okeh, harini aku nak citer pasal satu benda ni yang dah lama aku peratikan. 
aku suka perati orang, serius kalau kat opis aku akan tau samada orang tu pakai baju/kasut/handbag baru atau x (eleh x nak mengaku yang dia tu kepoh padahal...haha)
korang mesti x paham tajuk di atas kan. sebenarnya macam ni, kalau korang merayap kat shopping mall, aku bagi contoh shopping mall dulu sebab senang nak paham. shopping mall tutup pukul 10 kan, so katakan masa tu dalam 9.30pm, anda tiba-tiba berasa lapar dan pegila makan kat kenny rogers. anda rasa diorang amik x order anda? 
ambil memang ambiillll tapi dalam hati menyumpah-nyumpah. yelah sebab diorang dahla penat, x sabar nak balik, lepas tu sebelum balik mesti nak kemaskan dapur dulu, bukan boleh terus balik je. sebab inilah berlakunya menyalut tepung di tapak kasut, meludah …

3 hari straight shopping, sekarang purse kempis gila

selamat hari rabu semua, hari rabu hari untuk tengok movie sebab tiket murah, so korang pegi x tengok movie harini (macam orang kedekut kan tunggu rabu baru nak tengok movie )
last week, mama aku datang. as usual la untuk shopping. bila mama aku mintak keizinan dari abah aku, abah aku x bagi mula-mula tapi mama aku buat muka dan suara sedih " anak-anak mama semua kat kl, rinduuu" korang mampu buat alasan macam tu?
mama aku touch down je kat kl lebih kurang dalam kul 1 lebih, straight pegi makan dan pegi mid. shopping di mid sampai malam lepas tu sambung tengok movie ombak rindu (mama aku pertama kali masuk panggung tau, comel x) hahaha. die pesan jangan bagitau orang tapi aku pedulik apa, aku nak citer jugak kat orang.
sayangnya hari pertama no pictures sebab aku seorang yang careless, bawak camera but with no memory card, macam tuuutttt. serius, rasa macam bangang sebab ke hulu ke hilir usung camera but x leh tangkap gambar. eh asal sebut tangkap, apa-apalah.



hari kedua ban…

WORDLESS WEDNESDAY : i want

NEW COLLECTION DEAR

berminat, check out my other blogjarum&benang. grab it faster dear

kalau aku ada anak perempuan

salam perempuan semua terutama yang dah bergelar ibu
aku x taula korang tapi bagi aku, aku punya pendapat sendiri tentang anak perempuan. kenapa? sebab aku perempuan, so aku tau macam mana rapuhnya perempuan. rapuh dari segi tekanan, perasaan, kekuatan fizikal dan banyak lagi. perempuan ni dijadikan dari tulang rusuk lelaki, so ianya memang sangat rapuh lebih-lebih lagi sekiranya x kuat iman.
anda rasa macam mana? jangan malu sebab kita semua dah besar. aku selalu baca blog kereta mayat (tapi perangai x berubah jugak, haih). article dia banyak merubah pandangan aku tentang perempuan. 
aku kalau nanti kahwin (sooon) ada anak perempuan, aku mungkin (tengok keadaan) :


kahwinkan anak aku cepat-cepat. kalau dia dah masih lagi belajar kat uni tapi dah gatal nak kahwin   dan kalau dia yakin lelaki tu boleh jaga dia. aku kahwin terus tanpa banyak cakapx payah buat wedding grand sangat, sekadar yang lelaki itu termampukalau sekalipun aku x suka lelaki itu atas sebab-sebab tertentu, tapi still …

WORDLESS WEDNESDAY : makane kelate meme terbaik

tutti fruitti yang mahal

selamat hari selasa u olls
anda suka tutti fruitti, macam satu trend kan sekarang makan tutti fruitti lepas tu upload kat fb. heh, biasalah benda tengah naik n in trend, so semua mesti nak rasa at least sekali kan.





reason aku buat entry ni pasal aku selalu nampak orang upload pic kat fb and salah satu branch tutti fruiiti betul-betul depan ofis aku, so setiap hari sebelum masuk keje dan abis keje aku pasti nampak tutti (aku malas nak type tutti fruitti). branch kat opis aku ni antara branch terawal sebab masa dia bukak orang x berapa kenal lagi tutti. aku pun masa tengok kedai tu kompius, ni kedai makanan apa?
agak jakunla masa tu tapi x berani nak masuk. masa tu x ramai orang lagi makan (sekarang setiap masa ramai orang pelik aku). orang bagitau ice cream like yogurt and boleh letak macam-macam toppings. so sepanjang hidup aku eceh, maksud aku sepanjang tutti diperkenalkan aku pernah makan 3 kali saja.
sampai sekarang x rasa nak makan lagi, tapi ni aku punya tastela, lain orang lain…

MOVIE TIME: BREAKING DAWN

hi semua.



aku baru sempat tengok citer breaking dawn last sunday. loser kan, orang dah lemau, aku baru berkesempatan tengok.sekarang kalau tengok kat newsfeed fb,kemain lagi semua dok komen pasal citer ombak rindu. macam satu kebanggaan pulak kalau dah tengok.
bagus jugak kan, semua orang pakat-pakat bangga tengok cerita melayu, kalau dulu semua pakat berebut-rebut tengok transformer atau pirates of carribean, sekarang macam demam cerita melayu. aku pun belum tengok lagi, tengok pada tiket, kalau x sold out mesti selling fast. tu pun midnight
xder orang pun bg review citer breaking dawn kat blog atau fb. aku pun dah macam pelik, x best ke sebab citer tu memang aku dok tunggu sejak dulu lagi. yelah, aku follow kot dari episod 1-3. mestilah x sabar tengok kesudahan bella, edward and jacob.
so, hari ahad baru ni aku berjaya tengok citer ni. so far, memang aku puas hati. walau ada jugak orang kata citer ni slow tapi bagi aku, not bad (ke sebab aku ni suka sangat kat edward...hikhik). tapi…

busy is a good problem

hello, how's everyone

lama kan aku x update, ishh macamla ada orang kisah aku update ke tidak. serius busy with my life now. banyak keje kena buat dan less rest. i really need rest and holiday but buat masa sekarang x boleh kerana aku dah berjanji tahun ni dan tahun depan aku kena keje kuat.
keje sangat kuat, sebab aku nak kumpul duit banyak-banyak untuk ehemmm...ehemmm. haha. movie pun dah lama dah x tengok, aku belum tengok lagi breaking dawn......argghhh, rob (panggilan manja robert pattinson) wait for me ah.
but orang pernah cakap busy is a good problem so walau letih tetap happy....hiks

WORDLESS WEDNESDAY : YELLOW N BLACK

jangan muntah tengok gambar ni. this is for u harimau malaya thanks for the gold medal :)

harimau malaya mengaum di sukan sea

selamat malam malaysia, mesti semua tengah senyum sampai ke telinga kan. 
aku ni xderlah follow sangat sukan sea sebab yelah x sempat kan. tapi selalulah baca paper, so taulah sikit-sikit.  tapi paling mendebarkan mestilah bola sepak. iaitu sukan yang paling ditunggu-tunggu. dulu, orang tengok sukan sea sebab nak tengok olahraga dan balapan kan. 
tapi trend sekarang bola sepak, memang tengah gila, demam dan fanatik bolalah since malaysian menang piala AFF Suzuki. start situ sokongan malaysia terhadap bola sepak makin menebal sebab banyak jugak games yang malaysia menang. 
tahun ni malaysia berjaya melangkah ke final. fuuuhhh, memang kecut perut aku sebab yelah nak melangkah ke final bukan senang ye. mula2 kena lawan indonesia untuk games antara group and kita menang 1-0. ni pun dah kira syukur gila. lepas tu kita lawan pulak myanmar untuk ke final and dapat 1-0 jugak. dan akhirnya kita jumpa balik indonesia untuk final. haruslah bermati-matian dan effort kena lebih sebab dua-dua mema…

penjimatan berganda, aku gembira

salam hujung minggu semua, apa khabar malaysia? mesti tengah senyum sampai ke telinga kan sebab malaysia menang 1-0 dengan myanmar tadi. heh, memang terbaik ah gol tu walau first game permainan agak hambar. yang penting malaysia menang, yahoooooooo.
hari ni aku nak cerita sikit pasal price tag. korang pernah x compare harga masa beli barang? xkirala barang apa yang korang beli tapi pernah x korang perasan yang harga satu-satu barang memang ada beza di kedai yang berbeza.
ok, aku bagi contoh, tadi aku pegi mid (as usual kannn) sebab nak top up sikit barang mekap, biasalah perempuan kan, mekap dan barang-barang toiletries ni sangat penting. mula-mula aku pegi guardian sebab situ aku selalu beli safi rania (yup, im safia rania user for almost 5month n im quite satisfied). selalunya kat situ ada less either 10% and 15%. harini cuma ada best buy je. so aku terpk mungkin watson lebih murah
so, aku sanggup naik escalator ke tingkat 1 (guardian G level) since nak harga lebih murah tapi malan…

peringatan untuk lelaki (yang ingin berkahwin lebih dari satu)

salam sayang semua, ceeewaahhh. kemain lagi

okeh, hari ni topik yang aku nak bincangkan agak berat. iaitu tentang kahwin 2 atau poligami. korang ada x family members atau kenalan yang mempunyai isteri lebih dari dua? aku ada. x perlula aku bgtau sapa tapi saudara terdekat jugaklah.
aku bukan nak cerita tentang sifat lelaki yang gatal yang asal ada peluang je, mesti nak tambah cawangan. *cough saleh yaacob cough*. cumanya aku nak cerita tentang pengalaman aku sendiri yang melihat kehidupan sebenar lelaki berpoligami ni.
aku nak cerita ni kot-kotla korang sekarang ada affair ngan suami orang dan dalam dilema samada nak teruskan hubungan atau x. aku sebenarnya menentang poligami, who doesnt rite, perempuan mana yang sanggup berpoligami. cumanya x derlah sampai menentang gile punya hebat.
2 saudara aku tu, perempuan. sorang bermadu, seorang lagi dimadukan. terbaik kan. sorang x tau pun yang suami dia dah kahwin lain bertahun-tahun until dia terima call yang mengatakan suami berkahwin lain…

artis = model/ikon, seriously?

selamat malam semua
arini aku nak membebel pasal artis. topik yang amat disukai oleh semua, ala macam aku x tau ada sesetengah tu memang pasal artis up to date kemain lagi....aku pun suka jugak, benda lagho sapa yang x suka kannnn


cumanya arini aku bukanlah nak cerita pasal artis, ishh aku ni bukannya wartawan hiburan yang tau semua pasal artis. aku nak cerita pasal peminat artis. boleh x kalau minat artis, anda minat sebab bakatnya saja bukan sebab pribadinya atau pasal benda-benda lain.
contoh paling mudah, fasha sendat eh fasha sandha. korang suka x lakonan dia, best kan? dan dia salah seorang artis yang popular dan juga laris. x percaya, bukak je tb berapa banyak cerita yang dia berlakon. sebab kenapa orang tetap ambil dia berlakon walau cerita pribadi dan kehidupan sosial dia sangat teruk dan selalu diperkatakan ramai.

sebab dia memang betul-betul berbakat dan berdisiplin. pernah dengar dia buat masalah dalam kerja? xder kan so kalau betul korang minat fasha, biaq pi (cakap keda…

rantau panjang anyone

today soooo special coz today is a special day. 11/11/2011. menarik kan, kalau la harini harijadi anda ke, annivessary anda ke atau anda kahwin hari ni memang terbaik. aku suka tarikh comel bukan sebab ong ke apa tapi sebab rasa macam special je kalau abadikan sesuatu pada tarikh yang special.
aku ni orang pasir mas, tapi nama je orang pasir mas tapi jarang gila kot pegi rantau panjang. seingat aku, adala lebih dari 5 tahun aku x jejakkan kaki kat sana. jadi harini aku nak cerita pasal rantau panjang sebab cuti baru ni aku sempat ke sana sebelum bertolak balik kl malamnya.
kat sana apa yang special ialah bukan barangnya tapi orang kata harganya. kalau pandai deal dapatlah harga murah. apa yang jual kat sana sama je macam tempat lain macam makanan, pakaian, alat-alat perkakas dapur, tilam, tudung dan banyaklah
kalau korang nak beli benda-benda macam tu, memang boleh rambang mata tapi kalau pegi ngan kereta sendiri oklah tapi kalau macam aku yang naik flight, x kan nak beli barang-bara…