Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2009

no more excuse girl

gmbr kocik x nmpk ke pashmina n anak fara
dua shawl digabung jd satu, tryla...
shawl n ank fara ni sbb kdg2 shawl kite kat depan x jadi muncung or bentuk yg kite nk, so kite tmbhkan ngan ank fara supaya lbh nmpk cool n comeyy


fara , apa yg plg aku suke sbb die simple but stylo. tudung ni aku akn pkai kalau pegi shopping n especially holiday. sbb ringan, x perlu digosok n bleh sumbat mcm stoking...haha

mini ekin hitam
(aku mmg sgt gemar tudung ni sbb terbentuk elok ngan muke aku, fabrik yg selesa n jatuh n senang nk match ngan semua baju, kalau mls nk pk pkai tudung apa atau mls nk gosok, mmg tdg ni my first choice) no more excuse..cewahhh mcm marahkan org je. xderlah sbnrnya aku nk bgtau ramai sgt girl yg kat luar sana bg excuse knp diorang x nmpk stylo mcm org lain. sbnrnya instead kite dok fokus muke berjerawat, pinggul besar, kulit x pth sgt baikla kite fokus mcm mana nk biar kelemahan kite tu org x nmpk sgt.

caranya, kite kena tingkatkan keyakinan diri melalui cara bercakap, cara berp…

keperluan atau kehendak?

dunia semakin tua, era semakin berubah, teknologi semakin canggih dan manusia pun berubah. kalau anda perasan dulu kite belajar alam dan manusia, kite belajar geografi, percaya x semuanya dh berubah. kite x bleh terlalu percaya kepada apa yg kite belajar sbbnye kalau dulu cuaca akan hanya hujan di pantai timur je pd hujung tahun, tapi skrg kat kl mostly setiap masa hujan...tul x?

1) computer - dulunye bnd ni lgsg bukan keperluan tapi sbb sekarang mcm dh wajib plk kebanyakan kite especially student akn ada sebijik comp or laptop
2) internet - ceh, aku mmg xleh hdp tanpa bnd nie. mcm mana nk facebooking, blogggering n so on. lebih2 lagi skrg ada twitter...mmg x mampu nk hdp lbh2 lagi skrg dh bleh sirf kat mana2 like broadband, wireless n phone
3) social networking - wahhh, mcm wajib kan ada bnd2 tue x kirela friendster, myspace, facebook and the latest twitter, semua wajib ada. kalau jmp kwn2, mesti tanya ko ada facebook x, add la aku...kahkah. so, mcm ketinggalan zaman sgt kalau xder.

na…

we wooonnnnn!!

muke br lps mekap...mmg mcm tepung gomak...hehe
nk jgk upload pic 2 kali ngan (mazraah, u should proud of it)

perempuan melayu bukan terakhir
makanan yg tidak sempat dinikmati sepenuhnya hanya dsbbkan fokus nk menari


para jelitawan...kehkeh

some of the performers



ni, semua dh letih n prepare nk balik kat our fitting room tapi sempat lagi bergambar u oll. muke letih tapi happy


ok, ingat x aku punye entry bgtau aku cbuk berlatih menari (alahai, cik shida tulis pun jarang2 mana ada org ingat). ok, tu sbnrnya ialah utk dance competition for our annual dinner. n kitaorg x plan lgsg utk menang or be a winner cumenya nk memeriahkan majlis.

ms rehearsal, aku sempatla tgk other competitor, serious ckp ms tu rasa diri sgt kecik n rasa persembahan kitaorg yg plg x best. semua org melopong tgk org lain punye dance n semua org msg2 ckp x per we are just having fun n do the best. so, semua pun ckp oklah. ms mc announce the winner, start with consolation prizes, aku ckp dpt saguhati pun ok, tp last2 s…

live happily :)

i cannot satisfied all people, even i want to satisfy everyone especially people that i love. serious, sometimes i want to tell them that i really love them but i hardly do...damn hard. i want to live my own way, i want to choose my life n live happily but....i just want everyone support me, its' all i want.

nasi tambah : mama, i luv u but pls understand me too

dh tua bangka baru nk blaja menari

mmg x leh blah kan, umo dh nak dekat 30 tapi br start nk blaja menari so mmgle mcm kayu. ok, this 15 dec ni aku ada annual dinner so adala competition n my comp as usual joined n we decide to dance. so, aku pun join since x pernah join n cube nk blaja even sgt takut n x pandai. mmg diorang bantai gelakkan aku n ckp aku menari lagi keras dr bapuk. aku ckp bapuk pun x menari mcm aku....haha

but i have a great time n enjoy the process eben tho ianya menyebabkan aku mengalami lenguh badan yg sgt serious. bayangkan, kalau aku nk naik atau turun tangga mcm nenek bongkok tiga yg pakai tongkat....sgt seksa...adoiii kena pegi berurut nieh

nasi tambah: sbbkan teruja nk menari, aku x tgk pun anugerah skrin, best ke kwn2

beban itu aku dh lepaskan

aku dh lepaskan satu bebanku tapi dengan cara yg sgt menyakitkan.....sgt memeritkan smpaikan aku menggigil, smpikan aku rasa tubuh ni dh x mampu nk menampung beratku, smpikan aku rasa hati aku mcm dihiris dengan pisau sampai lumat.

kerap kali aku bertanya kenapa bnd ni harus berlaku, setelah aku curahkan segalanya. bukan sehari dua tapi bertahun2 tapi hub ni ternoktah dengan cara yg sgt memeritkan. selama ni, aku ingin lepaskan tapi bukan dengan cara ni, cara ni seolah2 telah membunuh separuh jiwa aku. aku x punya sesiapa utk diluahkan, mmg aku ada kwn tapi siapa yg betul2 mengerti derita ini. YA ALLAH, kalau bleh ko bukak otak aku, ko bukaklah n buang segala memori aku ngan dia. supaya aku x pernah mengenali insan tersebut.

aku insan yg sgt lemah, bertubi2 aku diuji n sehinggalah kali ni. aku hampir rebah n masa ni aku perlukan tangan yg bleh angkat aku berdiri balik. atau aku mampu lakukannya. derita ni perlukan masa yg cukup lama utk sembuh

nasi tamnah : YA ALLAH, JIKA INI UJIANMU SUP…