Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

SRI TANJUNG EXCLUSIVE COMING

FIRST INTRODUCTION
purple



black


orange

remember, i told u before my fren nk produce tudung. yup, dh siap.....quality die mmg superb n jauh lbh mrh than others. kain spandex, awning thai silk.....marvellous, n tdg ni mmg mendapat sambutan yg hangat br2 nie d pwtc. so rite now, i'm the big supplier so saper2 nk beli tudung ni dlm qty yg byk or ckit ke just mail me..... u can have great disc babe....trust me!!

p/s: sri tanjung exclusive ni mmg best dr segi quality, aku x tipu coz kat pwtc br2 nie yg dtg beli mostly ariani punye cust n diorang mms suke ngan quality sri tanjung exclusive nieh. x caya beli satu n try pakai...malatopp

ada duit, shoppingg....haha

wine merah aka sparkling juice


see the menu set
appertizer - popia
main course - fried chicken
tomyam
seet sour
prawn
kailan ikan masin



my lunch


ye kwn2, i dh upload gmbr my new watch,
comey x?



shoping tudung


disbbkan rezeki aku n my b agak byk ckit this week, so kitaorg pun apalagi shopping.....huahua. sbnr nye dh lama aku n my b plan nk beli jam baru, yela jam dkny aku skrg dh berusia 3 thn.... (tali die dh buruk)....huhu. my b punye jam pun sama n kebetulan jam dkny tue dihadiahkan olh my b ms birthday aku 3 thn lps, n my b punye jam guess pun aku yg hadiahkan....huhu.

so, ari ni jln2 ke pertama (actually my b dh g kedai nie n die mmg tgh buat promotion) so plan nk tgk2 jew, tp dsbbkan dh berkenan n duit pun ada, my b belile st Gc (me lprefer Gc than guess tp design girl xder yg comeyy) so my b belikan aku yg besi. dh lama nk beli jam mcm nie....nk tau naper (perasan x jam fasha sandha yg harga die RM9…

alhamdulillah..syukurr

packaging die mmg menarik
like the expensive one



my own collection
dlm die ada label sri tajung exclusive, size M n L

mggu ni rezeki murahh jepp....hrp2 lps ni pun cmm tu jgk. apa yg hangat sekarang nie? mestilah persidangan UMNO di PWTC...org lain cbuk nk tau saper jd calon, saper menang, saper kalah tp bg peniaga mcm aku, aku x amik pusig pun coz aku bkn UMNO sgt.... (statement yg akn dibenci olh kwn aku...haha). tp disbbkan one of my cust kak zu yg x pts2 order tdg fara dr aku. mula2 20 helai, lps tu 60 helai n esk die order lg 20 helai.....alhamdulillah.

so, sbb tu stok tdg fara aku sold out....coz semua design br disapu olh kak zu (thanx kak zu n yien) yien kwn aku yg sm2 jual tdg, owner crazeshawl. hr ni jgk kt psr mlm 30helai terjual n ramai anta email nk order tdg dlm qty yg byk.....huhu. tu blm dicmpr ngan shawl n tdg ekin yg kwn aku jual

p/s: ingat x aku prnh bgtau kwn aku yg nk buat tdg ekin....actually tdg tu dh siap cume dlm qty yg ckit coz die nk kejar utk jual di pwtc..n ve…

org kureng ajar patut diajar....tul x?

pernah x kamu buat baik ngan orang tp die bls ngan tuba? apa rasanya? sakit kan...huhu. tp nilah yg aku alami hr nieh wlupun yg mengalaminya my b tp aku ttp terasa. ok, citer die mcm nieh smlm dpt satu call dr cust, die nk beli tdg fara coz die nk jual kt pwtc. aku pun ok jepp sbb x kan nk tolak rezeki. so, aku pun ckp ok, aku bg die hrg murahle yg aku selalu bg sekiranya org beli byk. mula2 die beli 20 helai, then my b g anta 20 helai kt pwtc. settle....kt ctu aku x charge delivery...aku ckp oklah.

then, ptg tu jgk aku dpt call dr die nk tmbh 50 helai lg n nk anta ngn segera either mlm ni or esk...aku ckp bleh je cume kena bank in duit, tp after discuss ngan my b, die ckp oklah gune duit die dulu, my b pun pegila beli lg kt kitaorg punye supplier n ptg tu jgk my b anta ke pwtc. kirenya 2 kali penghantaran pd hr yg sama. (lupe nk bgtau, ms tu die mintak harga mrh n aku mmg dh bg mrh gle sbb aku untung 1,2 jepp sbb pk nk tolong).

ms penghantaran kedua, hjn lbt gle n my b naik moto jepp s…

NEW BISNES

hidup ni kena ada perubahan kan... kalau sblm ni pendapatan kite RM2000 sbln (x ckpkan), so kenale cr alternatif utk menambhkannya. yeah, dicampur ngan gajiku n bisnes tudungku (internet, kwn2, office n psr mlm) my life agk sng ckit but mcm yg aku bgtau, kite manusia ni jenis x pernh rs ckup...tul x? apa yg ko mengarut nieh....sbnrnya entry ni for my b sbb die dh join new bisnes...bisnes apa, biarle rahsia....hehe!! SEMOGA MY B MENCAPAI APA YG DIIDAMKAN...CHAIYOK2!!


p/s: 9 dr 10 rezeki adlh dr perniagaan...tul x? ini bkn aku yg ckp tp dalm AL-QURAN, so aku rs kite semua ptt think about it or do somethin. buatle apa sj aslkan jgn menipu n buatle dgn bersggh2. i really love to see more young n malay to be successful enterprenuer.....kalau aku lak, aku nk jd jutawan senyap, x glemer tp duit byk dlm bank, asb n poket...huhu

aku x leh tahann dah nihhhh

aku nk citer psl my fren, mmg dh xleh thn.....ngumpat pum ngumpat lahh. i got a fren nama ....., aku jd rpt ngan die coz we are under one group. so, mula2 knl mcm tue je, then sbb selalu dok sblh die, aku pun jd rptle ckit. die baik orgnye, aku xder mlsh ngan die, cume aku ada mlsh ngan bf diee. ok, she have bf, sama tmpt keje ngan die.....

aku benci tgk die coz aku teringat pd seorg kwn aku ms diploma, yg bgtu dikongkong olh bf tp last2 kawin ngan org lain. 10 thn couple but xjd. krg tau x, segala pergerakan perlu dibeitahu. cthnye, die nk begi buat air kat pantry ( yg hanya jln 5 tapak dh smpi ) pun perlu dibeitahu. xbleh mkn ngan org lain slain bf die. x leh bergrk dr tmpt ddk kalau x bgtau. bygkan, hr ni kitaorg keje dr kul 10 pg hgga 7.30 mlm n rht kul 2, my fren tu x g mkn coz nk tggu mkn sm2 ngan bf die kul 7.30 nnt. sblm kul 7 die bbrp kali sound lpr, tp aku bgtau die sbb x mkn, then die nk g beli goreng psg ( yg btl2 jual dpn my opis) tp tkt di mrh olh bf die, die pun x pegi b…

GIGI

bnd yg dipegang olh lelaki tu, namanya retainer
sampi skrg aku msh memakainya n aku kena pakainya seumur hdp



gg bwh aku msh lg x sama coz no space
my gg sgt crowded



comelkan gg die...great shape


mlm2 ni mata x nk tdo lg...so apa lg, aku pun teringat le zaman dulu2 n mulala nk menconteng dcnie. kalau korang nk tau, aku ni cukkkuuuppp suke tgk org yg bergg cantik. yup, muke x cantik atau hensem xper aslkan gg cantik. kalau artis aku suke tgk gg ziana zain (perfect dr segi bentuk, susunan n kaler). aku plg menyampah kalau jd artis especially penyanyi tp gg x lawa....sakit mata memandang, cthnya haiza (thanx god gg die dh cntk skrg)

for ur info, aku sblm nie pakai braces, 3 thn tau. gg aku sblm pakai braces....mak aii mcm drakula (gg aku dulu berlapis) n my mom paksa aku g hosp n pakai braces. (aku sgt2 berterima ksh krn mama aku paksa coz dulu agk mls). aku buat kt govt sj.....die punye process mmg bleh mlmhkan smgt kalu x sbr, cukp lmbt n lama (almaklumla govt with soooo may patient) tp hslny…

POST OFFICE

nmpk x pos ekspres A4 size no stok
siap bgtau " xtaula stok ada bile"



today punye delivery...alhamdulillah

post office become so important for me now, yelaa segala ursn penghantarn aku buat dcni n mostly 2, 3 times in a week mmg kena pegi post office. even though yg buat ni my b....aku akn pegi kalau aku cuti jee. so, arini aku off celik je mata, dpt mssg 12.30pm kena pi post office. bersiap ala kadar n menujula aku ke pos office pantai dalam.

arini punye penghantaran agk byk n semuanya menggunakan pos laju disbbkan pos ekspres sudh kehabisan, ingat esk nk g dayabumi (pos malaysia terbesar nk beli pos ekspres, kalau kt ctu abs jgk x tau nk ckp apa). then, isila brg pos laju, semua sekali 13 org n pos biasa satu dr zira, n ada jgk yg terpaksa dibungkus di sana n mmg ramai org pndg kami berdua seolah2 pelik.....mgkn dlm hati diorang kata apala bdk berdua tu buat.....

p/s : aku kalau bleh mmg prefer pos ekspres kalau yg pembelian sehelai atau dua, sng n x yah bungkus n charges fix t…

syria cotton

aku plg suke design n kaler ni coz
match ngan byk bj


actually, design ni aku ada but not blue color
grey color


first tudung mls that i bought n ms ni x jual lg

stripy black (design ni mmg ramai yg tanya)


plain black
all my collection here already sold out

all the name is the same tudung. actually this tudung came from syria n it call farah. but i call it as tdg mls coz senang nk pakai n tdg die pun very simple but sweet. this tudung ada due jns skrg, first marah n second farah. marah tue kain die ksr ckit compared ngan farah n lbh murah.

aku mmg suke pakai tudung ni, cume kdg2 aku sdr x smpt nk amik for my collection coz me put my cust as priority (baikla kunun....hehe). so, tdg ni ramai yg x phm coz die special ckit. design yg lama xkan muncul lg setelah design br muncul n ramai gle yg tanya kt aku ttg design lama pdhl aku dh tlis sold out bsr2 tp still lg ramai yg tanya. actually, aku bknnya mrh but dh jd fed up coz terlalu ramai yg tanya the same question. kalau srg senyum lg, cube bygkan k…

MY FABBY FOODD

western food chili's
mahal tp berbaloiiii


nasi kukus pantai dalam
kuah die x cair mcm nasi kukus yg jual kat kl nie



asam laksa little penang



sedappp wooo
pedas tp terangkat


portugese at mid

ni semua antara makanan yg aku mmg suke makan, byk lg tp nati aku upload lg ekkkk

p/s : aku ni bkn kuat makan sbnrnya tp kalau dpt mkn kat tmpt aku suke...hehe!! mmg happy cumenya aku ni jns suke membazir mkn, benci tul ngan habit nieh

SERBA MEWAH

mng brand (adik aku nk tgk gmbr beg die)


aku sengaja beli bsr, sng nk letak duit kertas


tgk besarkan


aku punye mknnan punyela byk


me

saper yg x suke kelihatan mewah...huhu. smlm aku n my b jd org kaya sekejap , nk tau knp? smlm aku g my second home (mana lg kalau bkn mid valley, nk beli sabun pun kena pegi mid tau) then kitaorg mkn kt chili's (makanan yg sedap dan byk sesuai utk kaki mkn). then, mcm biasa tgk movie (citer dragon ball). ......goku yg hensem... hehe! then, kitaorg blk ngan exclusive cab. duduk je RM6 n every 30second, die akn tmbh 20sen...huhu bayangkan nsb baik dr umah aku ke mid dekat jek, kalau tdk.... first n last time, tobat x naik lg!!


p/s: semalam aku belikan purse for my luvly sis, ify for her spm. mng purse from me, hope she like it.

MORE GUD NEWSSS

rayer time


siti sofia


gaya seorg best student...haha


muni, ipy n me

yesterday, spm result come out rite, i dun know seriously. then i got msg from mum, her text " shid (my family call me shid) sore x tanya lg result adik (merujuk kpd adik bongsu aku)". aku pun tanya my housemate spm dh kuar ke? diorang gelak bgtau tu la x tau apa2, yup, alhamudulillah my sis got 10a 1b (she got b for biology coz she dun like it that sbject). then., duit ku akn kopak lg coz my sis ni x suke brg mrh (just like her sis.....hahah) . okla sekali-sekala.....kan. congrats sis

p/s: tiap2 thn makin ramai org yg dpt byk a, mkn lama ramai yg suke amik subjek byk2. sumtimes diesbbkan terlalu ramai cemerlang, aku dh x heran coz its common now. student cemerlang or tak semuanya blh msk u or continue study ipta or ipts. for me, kecemerlangan akademik bknlah penentu kejayaan di ms dpn krn byk lg bend yg kite kena bljr yg sumtimes as a student, they dun see it.

2 GUD NEWS IN ONE DAY

yup, me today very happy coz i got 2 gud news


first one : one of my luvly cust zira ordered with me 30 shawl, n 30 fara n today morning she already make payment. thanxxx darls
second one : i achieve the target of my group performance. me only 3 months work achieve n bet the senior that already working more than 2 years, happynyee kena puji dr operation manager lg (seriously i dun expect my performance will be that good)


p/s: i will improve my performance n at the same time i will expand my tudung collection so i will have more buyers....aminn!

homely type

korang suke lepak umh x? aku suke sbnrnya tp sjk dua menjak ni aku mmg busy. ngan jadual keje yg x menentu, ngan business. selalunye kalu cuti je, aku kan kuar beli brg ke, jln2 ke, perabiskan duit ke....hehhe. so ar ni, so kawan aku wati ajk aku g waterfall kat hulu yam tp aku rs mls nk bgn, kepala pun rs berat, bdn pun seram sjk, so aku cancel plan aku tue (rs rugi jgk yelah dh berthn2 aku x mnd air terjun nie).

so arini, lepak kt umah, bsh bj, baca apo n mcm biasale as a full time blogger cube nk penuhkan blog aku nieh,

p/s: aku perlu bersenam krn aku rs bnd aku ni mdh penat n mengantuk. tp mlsnye nk jogging...waarrgghhh

OLD FREN

smlm aku g mid, teringin nk mkn pari portugese (best wooo, pedas tp terangkat), so aku pun mssg my b ajk g mid. lps tue kitaorg tgk movie, plan nk tgk slumdog millionaire tp sold out. aku pun apalagi tgk citer role model.....kelakar gak citer tue. skrg kan sale dh bermula so apa lg my b beli kasut nike (sbnrnya aku yg belikan), aku plk smbr kst crocs (crocs ada less 50% wa ckp lu...tp limited size) n bj dorothy perkin. pening kepala tgk duit mencurah2 mcm air....shida2

sbnrnya entri ni psl my old fen. lps g mid, aku g bangsar, mkn tom yam (tom yam die feberet aku). then aku jmp my old fren. namanya wan syahidah, kwn mss kecik2 dulu. ms kindergarden n primary school, die dh selamat kawin, kitaorg pun berborakla psl kecik2 dulu.....hehe seronot

p/s: blelaa aku nk berubah jd matang ckit nieh....aku dh tua...hukhuk

DANAU KOTA

penat+ ngantuk


muke berminyak

pernah pegi x tmpt ni, aku jrg p cni so smlm my b ajk p cni, dh lama gle x pegi so pegi jela walaupun aku x berapa nk sgt sbb penat+mengantuk. aku abs keje kul 9.30pm so trs pegi sane.
hhmmm apa yg best sana ek, aku pun xtau sbb setiap kali aku g tmpt2 mcm tue, aku x tau nk beli apa.....hahha( aku kan materialistik) so jln2 smbl cuci mata sajo


p/s: skrg dh jd trend lepak di larut mlm bg penduduk kota. mereka sggp bersengkang mata hingga ke subuh semata2 nk lepak di mamak atau mn2 kedai mkn, smbl minum teh tarik n roti canai n hsp rokok, mrk akn menghbskan ms berjam2 di sn especially lelaki . kalau aku, lbh suke tdo dr lepak mcm tue....x phm2

NEW HAIR STYLE

the saloon


wati new hair style


me (comey x?...hahah)


best mkn kfc ni coz my fren nok din keje cni
so nk mkn apa2 amik sj....byr ckit tp mkn semua jns...hahha


me, naim n awie
sejak aku keje celcom ni, br aku berkwn rpt ngan nonok2, diorang
mmg baik cume social ckit :P

harini aku jd jahat...hahha!! slps second split, aku mia (missing in action),mula2 nk g cr mc coz smlm aku awol tp disbbkan aku kuar ngan nonok2 (naim n awie) n wati (my bestie now) diorg ajk aku jln2. huh, apalagi, aku pun mc sprh hr hr nie. slps g cr mc, aku n wati plan nk potong rambut, so naim n awie bwkle ke st kedai....murah pun mrh n die punye treatment okla, aku puas hati ngan style rmbut br aku...huhu (nati aku upload gmbr). cut n wash utk rmbt aku RM20 saja.....murahkan! pastu, kitaorg jln2 satu shah alam....penat + ngantuk


p/s: aku prnh baca dlm mag rmbt perlu dipotong sekurang2 dua bln sekali. supaya rmbt br yg tumbuh lebih elok n sihat. n sekurang2 kena tkr syle rmbt 6 bln sekali utk kelihatan lbh bergaya n …

AWOL

apa kebende tue? itu sbnrnya absent without letter n smlm aku berjaya mengawolkan diriku due tu mls nk bgn pagi. ahad hr tu aku tkr shift (12-12 ngan azim) n lps check isnin aku keje 7-4.30. blk plk dalam hujan lebat so aku pun rs mls nk bgn pg (sbnrnya semua tu alasan....mls katakan). lps ni aku x tahu apa nk jwb ngan tl aku.

p/s: teruk aku kena mrh ngan tl aku pasnie....doa2 le yek

ur love story

L.O.V.E

setiap orang mesti prnh mengalaminya kan....indah kan? senyum memanjang kn kalau tgh dilamun cinta. tp kalau percintaan yg byk dugaan mcm mana plk kan. cinta kdg2 bleh buat org buta, tul x? kalu x xderla dlm paper, lari ikut warganegara asing, mengandung luar nikah, nk bunuh diri n mcm2 lg...aku pun pelik knp kdg2 perasaan cinta tue akn melampaui kewarasan pemikiran seseorang.

byk kisah cinta yg kita dgr di sekeliling kitekan. manis, msm, pahit n mcm2 lg. kt cni, aku just nk berkongsi cerita yg dialami sdr olh kawan aku. ok, i got a fren, nama sha. kisah cinta dihalang olh famly. hubby die skrg x disukai olh family sha dgn alsn jns panas brn n x sesuai mengikut pndgn org tua, x taula iku kata my fren. sha bgtau ms percintaan dihlg, air mata dh jd teman, die prnh lr ikut hubby die blk umh, abg2 die mengamuk pukul die, parents die menangis n mcm2 lgla. tp die ttp berthn for her hubby walaupun akibtnye perit yg amat. n slps melht kesungguhan my fren, family die membnrkan n skrg alh…