Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

BIRTH STORY NAUFAL

Assalamualaikum,
Harini ialah first day aku kerja setelah 3 bulan cuti. Wohooo, kemain lagi excited, malas, sedih dan macam-macamlah but life must go on right since cuti dah abis. Kemain aku enjoy my maternity leave, macam fully housewife.
Since dah balik kerja and my boss tak ada, aku ada masa terluang sikit. Nak ceritalah pasal second pregnany eh second delivery. Biarlah adil ye dok? Aku beranakkan Naufal pada 27/8/2016. Tepat-tepat hari edd aku.
HADIF     - EDD 27/6/2013 LAHIR 25/6/2013 NAUFAL - EDD 27/8/2016 LAHIR 27/8/2016
Lebih kurang kan dia punya cycle. Aku teruslah bekerja sehingga 40 minggu. Last hari Khamis, 25/8 tu memang aku niat dah tak akan datang opis dah walau tak beranak. Hari Jumaat sempat lagi berjalan ke AEON Mall dan makan-makan.


Malamnya aku tak rasa sakit pun tapi aku perasan time kencing keluar darah. mula-mula kaler gelap, pagi tu kaler merah. Terus lepas Subuh, bagitau mama dan siap-siap ke hospital kota bharu. Sampai sana, doc check dah ada bukaan 3cm. Masa tu se…