Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

now, everyone must bekam

Assalamualaikum semua

Aku doakan semua pembaca aku dirahmati oleh Allah SWT dan kita semua akan masuk syurga tanpa dihisab. 
since aku terima banyak respon positif berkenaan bekam, meh aku cerita sikit pasal bekam. sebenarnya dah lama abah aku buat bekam ni tapi biasalah sebab aku tak berapa rapat dengan abah aku, so aku tengok jelah awal-awal. abah aku memang dah banyak kali suruh aku pergi kelas bekam. in fact abah aku pun dah beberapa kali pergi kursus bekam. boleh dikatakan kalau kursus bekam tu macam dip, degree, master and phd, abah aku ni tahap phd dah. bukan setakat bekam, abah aku boleh ajar orang untuk berbekam.
jadinya, aku pernah cuba sekali dulu masa belum kahwin. aku try 4 cup di belakang. masa try nieh, darah yang keluar cair. so, maksudnya aku ni sihat. since hari tu sampailah yang aku buat terbaru iaitu beberapa hari lepas, aku dok ingat aku sihatlah sebab tak pernah sakit teruk, tak pernah demam cuma sakit lite-lite macam pening, batuk dan selesema.
tapi lepas berana…