Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

WORDY WEDNESDAY: family day pok nik soh

bola nga kelate

assalamualaikum semua,
masih lagi dalam mood raya kan. sekarang, kita serbu open house kat kl pulak.
saper kat sini peminat bola atau lebih tepat local soccer. aku memang x layan sangat luar pada malaysia sebab aku x tau nak sokong team apa. kalau malaysia, senang sebab aku akan sokong kelantan dan malaysia je....hehe.
so, now we speak about kelantan punya team. atau orang panggil TRW (The Red Warrior). aku memang peminat  kipas susah nak mati TRW. selalunya apa-apa game yang melibatkan TRW sebolehnya memang aku follow dan tengok. 
tadi baru saja tengok game antara TRW dan ATM untuk merebut Piala Malaysia. game ni memang game maut since kalau kelantan kalah, memang abisla chances nak masuk Piala Malaysia. tapi game malam ni memang buat aku sakit hati. 
kalau aku tau memang aku x nak tengok. bukan sebab seri atau apa tapi sebab pengadil. dah banyak kali berlaku ketidak-adilan pada TRW, tapi xtaulah semua dipandang sebelah mata je sebab x tau kenapa FAM macam x puas hati dengan TRW atau…

Suasana Gangnam Raya - i love this

nak buat jugak tahun depan....huhu

family day pok nik soh

selamat malam u olls,

ada yang beraya lagi ke? aku masih lagi dalam mood raya since balik kg lambat kan. baru balik dari family day outing untuk family belah mama aku iaitu nik jusoh's family.
kitaorang buat di pcb resort dan alhamdulillah semua boleh join cuma ada sorang je cucu pok nik soh yang x dapat join since his wife tengah sarat mengandung dan atas nasihat doktor x leh jalan jauh. ralat jugak lah since 2 orang cucu pok nik soh yang kat overseas (kebetulan balik) pun ada.
dari anak pok nik soh 9 orang. kepada cucu pok nik soh 31 cucu dan 3 cicit. tu tak termasuk menantulah.




btw, i like to wish SELAMAT HARI RAYA dan MAAF ZAHIR BATIN

WEDDING STORIES 25 : hantaran terpantas

assalamualaikum semua,

ni malam 7 likur kan. omg, mesti korang sibuk pasang pelita kan. dulu kan, everytime balik terengganu rumah family abah aku, aku suka betul tengok pemandangan waktu malam sebab kebanyakan rumah pasang pelita. dahle rumah papan, rumah style kampung, dengan halaman luas dengan kereta pelbagai dan pelita menghiasi halaman. ya allah, serius sangat indah, macam dalam citer-citer kat tv tu.
tapi kalau kat kelantan, trend pasang pelita memang kureng. kalau kat kawasan umah aku, memamg xderlah. eh, aku out of topic jap, biasalah perempuan.
dah lama x buat review pasal kahwin kan. sebab aku rasa xder apa nak di reviewkan coz aku punya wedding simple gila kot, tapi still aku buat jugaklah yang mana terdaya:

sebenarnya nak cerita pasal hantaran. hantaran aku ialah hantaran paling simple dan terpantas di dunia, ok maybe di malaysia, ok maybe di pasir mas je. sebab auntie aku buat dalam masa sejam je kot. 7 siap dalam masa sejam or maybe less, aku pun lupa.
dia kerat-kerat b…

pertama yang gembira dan pertama yang sedih

salam 21 ramadhan u olls,


cepatnya masa berjalan kan. rasa macam baru semalam berpuasa dan sekarang kita dah dalam 10 malam terakhir ramadhan. syukur, masih lagi diberi peluang untuk menyambut ramadhan.

apa yang aku nak citer, kita straight to the ampang point jelah ye:

apa yang pertama gembira. sebab buat kali pertama aku menyambut syawal  sebagai seorang isteri. i dah ada suami u olls, so bolehla pakai baju sedondon. (tapi mak bukan nak pakai sedondon sejibik ye, kalau nak betul-betul sejibik, beli je kain sekayu lepas tu buat kain baju melayu dan baju kurung. dah kata nak betul-betul sedondon kan) *carut*
mak nak pakai yang like awal dan scha, lelaki baju melayu kaler gelap, perempuan kaler cair. sangat sweet gtewww. aku dah ada 2 family yang perlu diraikan. excited tau x. korang tau x, walau aku ngan hubby bercinta dalam tempoh yang lama, kitaorang x pernah celebrate raya bersama. aku x pernah pergi rumah dia beraya, dan dia x pernah datang beraya rumah aku. NEVER.
hubungan kami x …

adikku siti munira idris

assalamualaikum semua,

last year, aku duduk ngan adik aku masa dia belajar di IPG (Institut Perguruan Bahasa) di sebelah UM je tu. so, course dia selama setahun.
aku ni memang dah lama nak pindah rumah, nak duduk sorang x mampu since kalau nak kena bayar RM600, RM700 sebulan memang sakitlah. nak bayar tu boleh tapi nanti memang xlehlah nak beli barang- barang lain.
jadinya bila adik aku dapat belajar di IPG, dan kebetulan aku dapat umah baru, aku dengan riangnya pindah ke rumah baru. memang best sebab itulah yang aku dok impikan selama ni. so, last year, aku g mana-mana dan buat apa-apa memang aku bawak adik aku tueh.
tapi hidup kami lainlah sikit sebab adik aku tu dia jenis balik kelas tidur, malam berjaga dan selalu sibuk sebab memang banyak gila assignment but still we manage to spend out together la kannn. so, aku agak rindukan nak buat segala aktiviti yang kami pernah buat sama-sama.









bercerita itu ini, bergossip, aku pakai baju dia, dia pakai baju aku sebab kitaorang sama size, d…

legging bukan seluar, ia adalah inner

salam 12 ramadhan  dan selamat bersahur kepada umat islam semua,

harini akak nak bukak topik yang serius sikit. pasal legging ye adik-adik. isu ni dah common tapi since akak dok nampak berlambak lagi pakai, akak rasa perlu nak bukak semula topik ni.
sebenarnya aku x paham kenapa orang suka pakai legging. yes, aku pun pakai dulu tapi lepas aku tengok betapa buruknya pakai legging walau dah pakai baju labuh, aku memang x akan pakai legging kat luar. kat dalam still pakai ye sebab kalau aku pakai skirt labuh atau dress memang akan pakai legging sebab x nak nampak alur seluar dalam dan jugak takut tersingkap kain.
so, aku x paham kenapa orang suka pakai legging especially kaum hawa yang bertubuh besar (-__-). ok, aku citer 3 scenario yang aku rasa macam nak ambik kain dan cover bahagian punggung.

1) baru je minggu lepas, ada adik ni dengan family dia. adik ni free hair pakai kemeja singkat dan pakai legging hitam. aku boleh terima lagi mula-mula tapi aku tengok semula leggingnya sangat ke…

baju raya ooo baju raya

salam 1 malaysia semua *ingat janji kita semua, tangan di dada mata terbeliak*

dah 12 hari kita berpuasa, sekejap kan masa berlalu. lepas ni nak raya dan untuk pertama kali aku beraya di kl. isteri mithali katanya, so temankan hubby yang kerja malam raya. 
alang-alang x balik, so aku pun ambik keputusan kerja dan since aku pun banyak dah ambik cuti time kahwin, aku pun rela bekerja time raya. ni first time tau kerja time raya, kalau x aku orang pertama yang cabut sebab gilo apo nak kerja time raya.
serius teringin nak balik time puasa, sebab nak berbukak di rumah dengan mama, abah dan famly lain dan makan makanan kesukaan aku tapi memandangkan kelantan bukan dekat, kalau balik setakat kejap je memang malas. 
kalau nak balik kg, kena balik 7 hari ke atas, baru best. so, aku cuma akan balik raya kedua since raya ketiga nanti akan ada family day. yahooo, memang x sabar sebab for the first time ever nik's family buat family day.
oohh, sebenarnya nak citer pasal baju raya. baju x ada l…