Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

ku berserah

arini nk bercakap persoalan yg agak berat ckit sbb dh lama x merepek nieh. geli kewww....haha. aku pun dah geli cume aku kdg2 pelik n tertanya kenapa ALLAH jodohkan kite ngan "dia". bukan dgn org lain? kadang2 ALLAH temukan kite ngan org yg salah terlebih dulu, lps tu baru berjumpa ngan pasangan kite ys sebenar kan. kdg2 kite terpaksa menderita dulu beberapa kali, then baru menemui kebahagiaan yg sejati.

pernah x terpk perempuan yg menjadi isteri kedua or ketiga ataupun keempat, walaupun bknla kehendak diorang sgt tp disebabkan jodoh mmg x mampu nk tolak. yeah, one of it cinta, tp kalau dh jodoh mcm mana benci pun, mcm mana lari pun kite tetap ngan die kan. mcm aku melihat mama abah aku, mmg aku akn pelik knp mereka berdua dijodohkan (pelik pulak kalau x , aku ni x wujudla...haha). yeah, agak pelik sbb my parents totally different in many ways.

tertanya jgk aku kalau nk cari pasangan cr yg lebih krg sama ke atau cr yang byk beza br bleh bahagia? pening kepala nk pk cumenya yg…

bad news

people always said " learn from mistake"
so, a big lesson for u my fren



if i can help u, i 'll do anything
if i can make u smile, i'll give anything
but i cant.... i cannot help u.
i hate myself coz cannot do anything

i'm gonna miss u damn much especially at floor.

nasi tambah: mungkin ada hikmah di sebalik apa yg berlaku. wish u have better life after this

saya suke 3 tone shawl

left - white, maroon like purple, dark maroon
rite - dark brown, dark green n maroon like purple




left - yellow, dull oren n dark oren
rite - pink, purple, dark purple



left - yellow, oren n red
rite - yellow, green, dark green


-
left - pinl, lite blue, blue
rite - white, grey, black



left - turoise, green, yellow
rite - blue, baby blue blue


ooohhh pastinya i punye darling teruja kan. sm mcm i teruja tgk shawl 3 tone muncul kembali. ya allah, i receive so much email asking this shawl n at last i got this shawl. sgt happy coz i can make my darls smile but sgt takut stok die akn hbs cepat. i already restock back but xla byk sgt tapi semuanya beli 3 helai ke ats...so hoping this stock byk lagi.... darls cepat dapatkan coz first come first serve n this shawl ada penambahan 2 kalers.

nasi tambah: i nk rembat kaler baru tp xperlah dulukan my cust...huhu. one more, i ada beli shawl corak yg sgt cumelll. x sabar n upload esk

badminton....ooo...badminton

lepak jelah kan...huhu


huhu...hari yang kelakar. actually, today me off coz ada badminton tournament between me n my colleagues, then yg mmebuat kan bnd ni jd kelakar sbb the game actually start at 10am n we thought at 12pm. so, apa lagi kalah tanpa bertanding...haha..

my tl pun lgsg x tau bnd tu start at 10 am, trs aku yg beria2 bersiap n bersemangat nk main, lepak n makan sajoo....hhmmm

nasi tambah: alahai, br rs nk bersukan n keluar peluh arini....

AHP first annivessary

gothic la konon



me



my geng



aku yg menyibuk



korang mampu buat show mcm nie? haha
that was very funy n happening dude..
big clap to ramesh, iskerk, abu, gg n fify


kalau kite couple or dh kawin, lps tu dh ckp setahun hub kite mst rasa sgt teruja nk celebrate first annivessary kan. so, smlm genaple setahun ahp beroperasi. this is the second site of celcom call centre after menara celcom. mmg meriah smbutannya ngan makan2, peresembahan n so on.

tp malangnye sbb aku tgh keje, so aku x bleh menikmati this event ngan baik...melepas aku tgk persembahan hebat diorang. cumenya aku berenti rehat jap utk tgk show my frens iskerk, abu, ranesh, fify n gg....haha. sgt kelakar n happening. x berpeluang amik gambar ngan buk sbb tgh keje...benci tull

nasi tambah: berazam nk jd top performer every month coz i know i can do it!!

kenapa kite x leh suke semua org ha?

aku selalu dengar artis ckp "x semua org suke saya. saya faham...yg minat tu, minatla tp yang x minat tu nk buat mcm mana, redha sajoo" . betul jgk ek, sbb DATO SITI NURHALIZA yg femes tu pun ramai yg x minat n benci kat die walaupun die x buat salah pun kat org tue....haihhh..susah nk gembirakan org ni kan!!

sama mcm aku gak, aku susah nk benci org, mmg amat susah walaupun die buat silap bsr kat aku n pastu die dtg minta maaf, kompem2 aku akn senang maafkan org tue sbb aku x suke simpan dendam atau perasaan benci.

tp ngan sorang perempuan ni mmg xleh blah, xderla rasa nk tumbuk atau nk hempuk muke die tp kalau bleh nk elakkan dr tgk muke die yg x lawa tue....haha. makin lama makin menjadi perangai die...ishhh2 sblm meletop, aku rasa baik aku angkat kaki dr umah nie. kang2 x psl2 ada drama tragedi yg sadis dlm umah aku nieh....huhu

nasi tambah : jawapannye senang je, sbb kite sdr pun x suke semua org, so mcm mana nak buat semua org suke kite.....apa kes!!

kota keriangan utk yg berduit

aku yg serabai,
yerla msk2 je kan kena tukar pakaian. so simple jelahh



sblm msk


anda suke main air x? masa kecik2 dulu pernah x, ms hujan tiba2 rasa nk main air lps tu terus keluar rumah n melompat2 keriangan seolah2 x pernh jmp air. n lps tu kena tarik telinga ngan mama n abah sbb hbs basah semua baju n plg ditakuti takut2 lps tu akn demam. tp kalau dh bdk2 mana pernah peduli kan....

so, mandi air ni mmg org suke kan sbb tu sunway lagoon sentiasa penuh walaupun aku rs die punye rate agk kurang munasabah dan tdk berbaloi. ok, sbb dh lama gle aku x pegi, aku rs lebih kurang 5 thn, so kebetulan hr ni aku off n my fren ramesh ajk, so aku on je walaupun sbnrnye berat hati sbb plan nk beli stok tudung. die punye rate

RM 90 - bleh main semua park, like scary, extreme, water, amusement n so on.
RM48 - water park n amusement park (yg ni kitarog amik)
ada lg 3 package tp aku lupe.

5th lps aku pegi, die punye mainan sama, so ari ni pun mcm tu jgk. amusement park lbh kurang 8 games n semuanya aku try ng…

age is just a number?

am i correct? tertarik nk bercakap psl issue ni dsbbkan wok. ala, xkanla x kenal wok, umo lebih 100thn tp berkahwin ngan pemuda umur 37. jarak usia hampir 70 thn...70 thn bkn 7thn ye adik2, bkn 17. ms mula2 baca mmg terbeliak jgkle biji mata aku baca angka tue, kalau yg lelaki tua pun aku dh rs x percaya, yg ni perempuan yg tua.

then, selang slps tu, hubby wok telah ditangkaP n dihantar ke pusat pemulihan disbbkan dadah....huhu. aku pun mule terpk, ada ke cinta sejati tanpa mengenal usia. sblm ni aku prnh baca kisah2 cinta yg agk pelik ni tp semuanya luar negara. kisah2 yg aku baca ni semuanya msh as a couple not husband n wife

1) cinta pemuda umur 19 thn ngan nenek umur 60 something. mula2 pemuda ni selalu tgk nenek ni ddk kat luar umah n siram pokok bunga, lama2 diorang start tegur2 n mula bercinta
2) seorang ibu tunggal umur 40 something jatuh cinta ngan kwn ank die yg umu 14 thn. ok, kwn anknye selalu dtg lepak umah, dr pndgn pertama lg mak die dh jatuh hati kat kwn ank die.

ok, kala…

male fren better than gurl fren?

dekna
27 years
already taken recently
zaitun sameon ms muda :P


kak rad aka kak lisa
32 years
single n available
very good mak :P



kcy
27 years
single but not sure available or not
starbuck owner :P


betul ke? tp mmg ada pro n kontranya. ok, if u notice mostly my fren now are male n i sgt happy kwn ngan diorang sbb sgt sempoi n happening. walaupun agk lepas percakapan, i mean kitaorg suke kenakan org but they very good n helpful actually. sgt rajin as compared with me, sgt tau memasak as compared with me n sgt take care of me. kalau g mana2, i will be pampered of them n i mmg sukee...haha. tp bukannyai gatal2 tau.

tp kalau yg dh ada bf or hubby, make sure ur hubby jenis yg x kisah tp kalau dh berkahwin, xlehla terlalu rapat sbb serious one day akn timbul issue, tul x? so, pandaila2 nk berkawan tue.

gurl fren lak, i have but not bestie. i need bestie as i will give anything for her. but mostly my bestie already married. i agk memilih jgk coz that person mesti satu kepala, minat shopp, minat branded it…

banned FRASER HILL

gayaku at first day, second day n third day



best jgk memanah nieh



gaya belaii rambut terbaik



so sweet



gaya lompat 3
ok, mana yg lebey menarik?...haha



gaya lompat 2



gaya lompat 1



sedihnye allan's water ditutup
ingat bleh jgk boating kt dlm



hehe...feel dok overseas



loike this pic



our banglo



first nite sblm bertolak ke restoran yg "besh"



archery



frens

kcy baby, huggable ramesh, kak rad, fify the vogue,
iskerk yg comeynida yg nerdy, celesta yg seksi n ophie the gege




my fourth bf now, benu



tasik ni mmg comey, ntah lupe nama die



ali maju yg sgt kotor n makanan yg sgt x best


kenapa nk banned. sbb tempat tu sgt tidak menarik. sgt pathetic n org2 kt sana sgt "mesra alam"....huhu. ok, let me sory about it

at first me n my friends sgt teruja nk ke fraser hill coz everyone never go there n from the pic that we see at internet thru website, its kinda happening there. so, me n my frens 19 people include me with 5 cars konvoi beramai2 ke sana.

we rent one bungalow, the house is fine, english style …