Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

PRE PRDER LOKCING DIBUKA SEKARANG U OLSS ( 18/1/2015 - 23/1/2015)

Assalamualaikum u olls,
Aku doakan semua yang membaca diberikan kesihatan yang terbaik dan dipermudahkan urusan.
Masihkah ko ingat (lagu Kopratasa berkumandang). eceh, pagi-pagi dah jiwang. Ingat lagi tak aku pernah share pasal lokcing dan feveret food aku, kalau tak ingat tekan link bawah ye.
feveret food aku pernah makan lokcing

Dalam tu aku dah cerita pasal lokcing ni. Tapi harini aku nak tambah lagi kenapa aku suka benauuu makan lokcing dan kenapa korang PERLU TAHU PASAL LOKCING.
1) tak muak - yeee, makan banyak-banyak dan hari-hari pun tak muak. cuba anda makan kepsi atau maggi hari-hari, muak tak. serius, tak leh telan. kalau anda boleh telan, anda memang power 2) dibuat dari ikan - semua benda benda dibuat dari ikan, aku memang suka. contoh mini karipap, karipap inti serunding ikan (ni jarang jumpa tau tapi kat Terengganu ada jual dan memang power. dia lagi power dari yang biasa like inti ubi, ayam, dll) atau keropok. Pernah korang boring makan keropok, aku tak. Dulu ingat lagi masa s…

udah-udah la tu

Assalamualaikum semua,

Aku doakan semua pembaca blog aku ni dikurniakan kesihatan yang terbaik, diberikan rezeki yang melimpah ruah dan dipermudahkan segala urusan. insyaAllah, amin.
dah lama kitteww tak bergossip, nak bergossip la harini. nak gosip kena mood manja-manja skit kan "lempang sedas baru tau".
korang minat kpop tak, aku rasa ramai yang minat tapi lagi ramai yang benci. aku tengok cerita korea. serius tak tipu. in fact ramai kawan aku tengok cerita korea. masa aku kat opis lama dulu, kawan aku yg lelaki, tuan muka garang, kalau tengok muka memang tak akan percaya dia minat korea tau. tapi dialah supplier aku mintak citer korea baru.
kat opis baru ni, ada seorang akak umur dah 50-an pun peminat tengok cerita korea. so, memang korea ramai peminat. kpop aku tak sure.
kalau korang pernah minat personaliti tak kisahla berlakon, menyanyi atau ahli sukan, korang mesti rasa teruja kalau dapat berjumpa. apatah lagi luar negara. keterujaan tu memang akan ada lebih-lebih lag…

what is your favorite food?

Assalamualaikum semua,

Aku doakan semua pembaca blog aku diberikan rezeki yang berlipat-lipat ganda dan melimpah limpah ruah. Aku tak nak lagi cerita pasal banjir di kelantan, sebab bagi aku ianya sangat menakutkan dan menginsafkan. cukuplah aku kata banjir 2014 bukan banjir tapi mini tsunami yang mana di kuala krai, pam station pun boleh tenggelam.
cuba korang bayangkan betapa dalam tuh, ia ibarat lautan. tu belum campur dengan gua musang, rantau panjang, pasir mas, kota bharu. bayangkan jumlah penempatan banjir hampir 200,000. 
aku sangat-sangat bersyukur rumah aku tak naik air, hanya di porch saja tupun sikit jah. AllahuAkbar, there is no word can describe the loss and pain they suffered. Apa yang aku mampu bagi hanyalah sikit bantuan tenaga dan duit. Harap ianya dapat membantu mangsa banjir sedikit sebanyak.
Eh, aku bukan nak cerita pasal banjir tau tapi nak cerita pasal makanan kegemaran aku. eceh, macamkan orang nak tau dia punya feveret. alaaa, kita share lah mana tau korang pu…