Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

happy 1 year 6 months my baby

Assalamualaikum semua,

Aku doakan semoga pembaca blog dikurniakan kesihatan yang baik, dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah dan diberi kebahagiaan bersama keluarga tersayang. Satu lagi, jangan lupa bersyukur, bila bangun pagi, sebut alhamdulillah, bernyawa lagi harini, dan tengok orang sebelah pun masih lagi bernyawa. Tu nikmat paling besar, betul tak?
harini aku nak cerita pasal hadif. takkan nak cerita pasal kek oren coklat je kan. Alhamdulillah, setiap hari memang ada orang beli. sekarang aku dalam proses nak luaskan pasaran ke kedai runcit, petrol station dan juga restoran. aku kena pilih-pilih jugak yang popular dnn dikunjungi ramai barulah cepat laku kan. once dah confirm, aku akan announce.
25 disember ni hadif akan setahun 6 bulan. tak percaya kan, betapa cepatnya masa berlalu. kadang-kadang apabila aku tengok hadif, rasa macam tak percaya dia dah besar. masih lagi tak boleh bercakap secara fasih, sekadar mama, daddy (daddy boleh pulak dia sebut tapi kalau suruh panggil mommy…

kalau oren dan coklat bergabung, tau tak apa jadi

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan yang baik, diberikan rezeki yang melimpah ruah dan kebahagiaan yang berpanjangan.
harini ada sedikit perkhabaran buruk yang aku terima di tempat kerja, yang membuatkan aku sedih. sebab khabar buruk ni terjadi akibat mempercayai cerita-cerita yang tak tau dari mana sumbernya dan akibatnya pergi menyampaikan berita tersebut kepada pihak luar. natijahnya, the whole organization affected and paling terasa tentulah orang atasan dan orang yang dituduh.
apabila our CEO ceita di mana ada satu kes di Burma, 1000 orang mati dibunuh hanya disebabkan satu sms yang disebarkan berbunyik '2 orang perempuan Kristian dirogol oleh 2 pemuda Islam'. apabila diperiksa, sms tu adalah scam dan fake semata tapi kesannya 1000 orang meninggal. Nauzubillah. aku memang menangis masa CEO cerita tapi aku cuba tahan supaya tidak melampau sebab aku sedih sangat.
so kawan-kawan yang dimuliakan sekalian. kalaulah berita yang kita terima d…

KEK OREN COKLAT YANG MARVELOUS

Assalamualaikum semua

Aku doakan pembaca blog ni sihat sejahtera dan dilimpah rezeki yang melimpah ruah. Tips dari aku, eh awal-awal lagi dah bagi tips, bagusnya blogger ni 'sharing is caring kan' kalau setiap kali berdoa, jangan mintak dimurahkan rezeki tapi minta rezeki yang melimpah ruah sebab Allah S.W.T hanya memberi mengikut sangkaan hambanya. Jadinya, mintak lebih-lebih dengan Allah S.W.T sebab Allah bukan macam manusia, lagi mintak lagi Allah suka.
ok, selesai sesi tazkirah harini ye. harini aku nak share sesuatu sebab aku suka share benda yang bagus. korang suka tak makan kek. kek oren yang yang sangat best. ala, macam korang minum air peel fresh tu yang setiap kali tegukan ada sari buah tu, memang nikmatkan. ni korang makan kek oren...haaaa. kek oren yang RASA ORENNYA, IBARAT BERADA DI LADANG OREN LEPAS TU DITAMBAH PULA DENGAN LIMPAHAN COKLAT YANG MARVELOUS. perghhh...memang nikmat.
kawan aku ni ada jual, apabila  dia up status kat fb, memang aku terasa nak try sebab…