Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

TRW vs ATM

Selamat malam semua

haih, batuk aku masih tak hilang-hilang. tak selesa betul, yelah ubat malas makan, last raya haji lagi teruk dok bantai aiss dan ais krim je. heaven weih
sekarang ni game Pahang lawan Sawarak. aku berat hati bgtau Pahang akan menang tapi tak taulah kan, macam orang kata bola tu bulat, anything can happen. sekarang ni Pahang tengah leading lagi.
tapi aku tak nak cerita game malam ni, aku nak cerita game semalam. korang tengok tak game semalam, TRW dan ATM. first half semua tak terkutik ye sebab ATM dah jaringkan 2 gol dari jaringan Marlon. aku dah cuak gila tapi aku istiqamah sambil berdoa ada lagi 45 min, anything can happen.
Tragisnya masa aku nak type nak update status kat fb, bola itu bulat, anything can happen. terus Fakri jaringkan gol dan lepas tu Piya jaringkan gol. sudahnya satus fb aku tulis gooolllllllllllllll je...hahaha. sebab kelam kabut nak cepat update status.
tapi ATM memang best semalam, aku memang kecut perut lebih-lebih 10min terakhir, rasa nak c…

mommy = hati kaca, raya = family, bola = TRW selamanya

Assalamualaikum u olls,

how's ur raya haji? mine was sooo hectic but enjoyable. aku baru balik dari kg ni, tak sempat langsung nak update apa-apa masa kat kg, sibuk bebenauuu katanyaa.
malam ni aku sangat happy, salah satunya ialah kelantan menang ngan ATM tadi 2-1. jaringan yang tak banyak tapi TRW dah ada bekalan 2 gol. banyak juga percubaan tapi semuanya dapat ditangkis oleh keeper, farizal. tapi indra agak gopoh jugak walau ada lorongan yang cantik dari dickson. dickson mmg sangat licik, bersahaja je menggelecek bola. habis kucar-kacir defend ATM.
hopefully kat KB lagi bagus dan menang untuk ke final Piala Malaysia. aku target 3-1 tapi 2-1. okla walau sedikit kecewa sbb TRW main bagus masa second half. lambat panas betul, kemain komen macam pandai kan...kahkah.
ok, lupakan pasal bola sebab still tak sure lagi die punya result. bola tu bulat, anything can happen in football, bukannya tak pernah TRW menang besar ngan TRG (3 gol) tapi TRG bubuh 4 gol, terus senyap. kemain confide…

Piala Malaysia 2013

Assalamualaikum u olls,

Semua sihat tak? mak punya batuk masih belum hilang walau dah berhari-hari. walau tak teruk sangat tapi agak tension sebab kadang-kadang tekak perit.
oklah, mak nak cerita pasal bola. oh my, tak boleh tahan nak jugak komen pasal game antara TRW dan JDTFC last saturday. korang tengok takkk? 6-1 tu, mak boleh tengok ulang tayang berkali-kali tanpa rasa jemu macam final game Piala Malaysia last year.
the game was awesome sebab pemain JDTFC macam kelam kabut gila dan tak tentu arah. Aku ni nak komen lebih-lebih pasal bola, taktikal dan semua tu memang tak ah tapi yang pasti game tu memang best. sebab player TRW sangat cool dan tersusun, lebih bersemangat dan confident.
mungkin sebab main di tempat sendiri, dengan sorakan dari penyokong yang sangat ramai memang satu bonus. yang pasti, korang kena tengok game tu dan nilailah sendiri




tak sabar nak tunggu game dengan ATM. **nervous**