Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

well, im going to the third trimester :)

selamat malam u olls and happy weekend....



ayooo, cepatnya masa berlalu. aku dah nak masuk 7 bulan next week. adik aku pun dah 36 minggu, aku berdebar pulak nak tunggu bila dia nak admit hospital dan beranak. x sabar actually....hehe. sebab aku nak dengar pengalaman die meneran actually.....hahaha.
part tu paling aku takut ye, tapi aku ni bak kata kawan aku "heartless". bukannya aku ni heartless sangat tapi aku ni jenis malas nak pk sangat. buat apa nak stress sangat kan. (berapa banyak sangat daa) aku selalu pk kalau perempuan *para ibu* lain boleh buat, kompem aku pun boleh. atau pun nak senang, mama aku relax je lahir 6 orang anak...hewhew.
setakat ni my pregnancy x ada masalah, alhamdulillah, syukur sangat-sangat. apalah yang aku buat as a muslim sampai Allah bagi begitu banyak kesenangan kat aku sepanjang pregnant ni. aku masih boleh bekerja, drive, makan dan buat benda normal like usual. dan masih boleh bermesra (hakhak) dengan hubby. sebab aku pernah dengar ada orang …

MOVIE TIME : OLYMPUS HAS FALLEN

hello semua, makin lama makin pemalas aku nieh.

korang tau x, beberapa hari lepas aku kena campak. tapi x demam, so bukan demam campak ye, hanya campak (=,=) satu badan jadi putih kemerahan. nasib baik, bukan yang berbiji-bijik tu tau. dia macam ruam panas satu badan.
aku memang cuak gila sebab mama aku cakap bahaya wooo utk baby. masa tu aku kat opis, x senang duduk sebab x g checkup lagi kat klinik. terus hari tu aku ambik separuh hari dan ke klinik. doc sahkan campak, dia bagi ubat sapu dan ubat tahan gatal.
mama aku cukup risau dia surih aku mandi ngan air kelapa supaya campak ni x datang lagi. aku masih lagi x sempat nak mandi ngan air kelapa. esok aku kena cari jugak sampai dapat, kalau x kena bebel ngan mama aku. 



harini sempat pegi tengok movie lagi iaitu citer olympus has fallen. dahlah hero dia one of my favorite gerard butler. aku ngan hubby memang suka tengok citer action, yang boleh buat kitaorang x terkelip biji mata dari awal sampai akhir.
citer ni memang bestlah, kalau…

MOVIE TIME : THE CALL

Assalamualaikum semua,


ya Allah, aku sekarang skit ulu hati, sangat sakit macam orang tekan dada aku. nak buat apa pun x selesa. inilah bahana makan lewat semalam terus effect sampai harini. aku ni masalah kalau x keje, so aku akan makan lewat. kalau kat opis tu kompem sarapan pagi pukul 7.30 - 8.00
dulu makanlah lewat mcam mana pun xder effect, sekarang makan lewat sehari dah sakit ulu hati. ayooo, sangat x selesa dan rasa mcam nak nangis. baby, mommy mintak maaf, baby banyak kentut ekk....
semalam, sempat pegi tengok citer The Call. x planning pun nak tengok movie tapi masa dok kat GSC, rasa macam best je movie nie sebab dia citer pasal customer service. aku memang teruja tengok citer ni siap menjerit dalam panggung sebab terkejut sangat.




citer dia macam ni helle berry terima satu call dari sorang girl yang mengatakan rumah dia kena pecah masuk.   masa ni rumah girl tu xder orang sebab parents di g tengok movie. dia cuba nak tolong girl tu, then, dia suruh girl tu naik atas dan kunc…

sup sedap berek 12

assalamualaikum para ibu dan bapa semua, eh bakal pun bolehhh....


last week kan aku balik kg. aku x jalan g mana pun sebab malas walau suami beria mengajak ke tok bali, dia kan kaki bundle mestilah nak cari barang rare, sebab orang kata murah tapi kalau rajin menyelam (mencari) akan jumpalah barang baik dengan harga yang murah.
barang bundle ni ko kena minat sebab kalau x minat, mesti ko akan cakap "apa ke gila beli barang buruk tapi dengan harga mahal like beratus malah beribu pun ada". kalau korang minat dengan barang bundle, boleh tengok fb my hubby. cari je (matt lemon). ok, enough pasal my hubby.
kalau kat kelantan, one of my favorite spot makan ialah kedai abe jeng (abang jeng). kedai dia dulu kat MPKB tapi since MPKB dah dirobohkan, diorang kena pindah. diorang dapat tempat kat stesen bas Tesco tapi since tempat tu kecik, abe jeng ni tak nak.
so dia move kat berek 12, depan mok su nab nasi air. nama kedai aku rasa xder kot. yang best kat sini ialah sup dia. serius, ak…

casio baru yg meletop

hello semua,

mak sekarang dah start sakit pinggang. ayooo, kalau tengah tidur dan bangun nak g toilet, ayooo kemain hazab lagi. so, mak x sanggup dan baru je beli shaklee punya supplement utk sakit pinggang dan belakang. harap berkesan, tak tahan yee.

harini ada training kat semua house, ayooo seram ye masa balik. sebab hujan lebat gila dan angin kuat. abis semua pokok tumbang. hempap kereta, motor dan paling hazab ada satu restoran tu hancur lebur. sapa yang dok kl mesti tau kedai dulang kat kg baru. sangat teruk yeee.

nak bgtau pasal jam casio nieh sebab jam casio 1 gold stok dah x ada, aku ada tambah design baru yang kompem stok banyak. design memang cantik, satu analog, satu digital.

semua pertanyaan sila email : jarumbenang3@gmail.com


cantik kan, pm now to get the best price :)


random last week

hi semua,

malam ni malam pertama kat kl sebab baru je sampai petang tadi. tersangatla malas nak g keje esok sebab esok ada training kat semua house. nyampah nak lalu dataran maybank yang selalu sendat,padat dan sesak ittewww.

kat kampung x buat apa pun, aku kat umah je. laki ajak kuar, aku buat dekkk je, syok wooo dok umah especially hari pertama balik hujan kemain lebat. sejuk gila, menggigil dalam selimut. tu x bukak aircond lagi, dah sejuk kemainn.

tapi esoknya terus panas ceng ceng. kemain panas sampai x sanggup dok dalam rumah dan asyik nak minum  ais je. tapi kena marah ngan abah.....hehehe. balik haritu nak sembahyang hajat tapi aku x snap gambar sangat.....hahaha.

ingat nak ambik gambar makanan since semua makanan di prepare oleh laki sendiri. rajin kan laki aku. malam tu buat siakap tiga rasa, gulai daging, ayam rempah, ulam dan budu. bestnya siakap 3 rasa ratah-ratah tapi kat kampung, x banyak makan sangat, x tau kenapa. cepat kenyang.










tu jelah aktiviti aku minggu lepas, bor…

jam casio 1 gold - cepat dapatkannnnnn

dear all,

aku ada berita baikkk punyeee, jam casio 1 gold dah ada stok tapi sayangnya stok sangat limited. huwaaaa,
ada 5 bijik (betul ke bijik, ke utas, okay abaikan). tapi dah ada 3 dirembat. so, slot cuma ada 2 je. sapa bayar arini dan esok, aku boleh pos terus esk atau rabu.

lepas ni x taulah bila ada balik stok, so kalau nak email aku cepat okeh.
jarumbenang3@gmail.com



mid valley food junction

selamat malam korang semua,

korang biasa pegi mid x? apa x kenal mid, mak pengsan. mid valley la u olls, yang besar tu, yang memang dari dulu sampai sekarang memang famous. kalau weekend, sebesar-besar  dan seluas parking pun penuh.s dalam x yah cakaplah especially basement bawah yang bahagian makanan, kompem penuh sampai kadang-kadang nak jalan pun berselisih ngan orang.
sebab tu aku x suka pegi mid time weekend, public holiday atau sale. ayoooo, malas nak berebut ngan orang. tapi kalau korang perasan level paling atas, yang tempat movie dan bowling tu kalau dulu ada food court. food court tu kalau korang naik escalator kat bahagian tengah atau belakang (ada 3 esc nak naik tingkat atas), korang boleh terus nampak food court.
food court ni kalau weekend atau cuti kompem penuh sampai xder seat. makanan pulak banyak bersepah atas meja. kat sini ramai suka makan sebab banyak pilihan kan. ada makanan melayu, thai, campur, western, jepun, korea, sizzling, india, steamboat n banyak lagilah.