Skip to main content

sup sedap berek 12

assalamualaikum para ibu dan bapa semua, eh bakal pun bolehhh....


last week kan aku balik kg. aku x jalan g mana pun sebab malas walau suami beria mengajak ke tok bali, dia kan kaki bundle mestilah nak cari barang rare, sebab orang kata murah tapi kalau rajin menyelam (mencari) akan jumpalah barang baik dengan harga yang murah.

barang bundle ni ko kena minat sebab kalau x minat, mesti ko akan cakap "apa ke gila beli barang buruk tapi dengan harga mahal like beratus malah beribu pun ada". kalau korang minat dengan barang bundle, boleh tengok fb my hubby. cari je (matt lemon). ok, enough pasal my hubby.

kalau kat kelantan, one of my favorite spot makan ialah kedai abe jeng (abang jeng). kedai dia dulu kat MPKB tapi since MPKB dah dirobohkan, diorang kena pindah. diorang dapat tempat kat stesen bas Tesco tapi since tempat tu kecik, abe jeng ni tak nak.

so dia move kat berek 12, depan mok su nab nasi air. nama kedai aku rasa xder kot. yang best kat sini ialah sup dia. serius, aku dah makan banyak sup but sup dia the best. rasa dia lain dari yang aku rasa kat kedai makan yang lain. kedai dia mmg jadi tumpuan especially puak kemboja. memang gila makan kat sini. 

bukan hanya sup je sedap tau, nasi goreng biasa pun sedap. x tau apa yang dia letak tapi memang sedap. telur dadar dia paling marveles, dia tak garing tapi sangat lemak. serius, aku pun x tau apa kandungan dia letak sebab rasa dia memang lain dari yang lain.

kedai dia biasa je

tulah tokey dia yg belakang tu

sedapnyaaaa nasi goreng dia

sup dan telur dadar

close up sup
my hubby suka sup  lidah tapi lidah dah abis.

kalau korang nak try, pergilah. berek 12, depan kedai mok su nab jeee.




Comments

Memang best. Saya seminggu sekali soheh kena beli sup dia. Ehehhe, lagipun rumah saya memang kat situ jer...Ingat nak post jugak pasal kedai abe jeng ni tapi tak dan...

-fatihah pauzihal-
Shida Idris said…
Kann...die msk nasi goreng pun best, ntah apa perasa dia letak...

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …