Thursday, March 14, 2013

sup sedap berek 12

assalamualaikum para ibu dan bapa semua, eh bakal pun bolehhh....


last week kan aku balik kg. aku x jalan g mana pun sebab malas walau suami beria mengajak ke tok bali, dia kan kaki bundle mestilah nak cari barang rare, sebab orang kata murah tapi kalau rajin menyelam (mencari) akan jumpalah barang baik dengan harga yang murah.

barang bundle ni ko kena minat sebab kalau x minat, mesti ko akan cakap "apa ke gila beli barang buruk tapi dengan harga mahal like beratus malah beribu pun ada". kalau korang minat dengan barang bundle, boleh tengok fb my hubby. cari je (matt lemon). ok, enough pasal my hubby.

kalau kat kelantan, one of my favorite spot makan ialah kedai abe jeng (abang jeng). kedai dia dulu kat MPKB tapi since MPKB dah dirobohkan, diorang kena pindah. diorang dapat tempat kat stesen bas Tesco tapi since tempat tu kecik, abe jeng ni tak nak.

so dia move kat berek 12, depan mok su nab nasi air. nama kedai aku rasa xder kot. yang best kat sini ialah sup dia. serius, aku dah makan banyak sup but sup dia the best. rasa dia lain dari yang aku rasa kat kedai makan yang lain. kedai dia mmg jadi tumpuan especially puak kemboja. memang gila makan kat sini. 

bukan hanya sup je sedap tau, nasi goreng biasa pun sedap. x tau apa yang dia letak tapi memang sedap. telur dadar dia paling marveles, dia tak garing tapi sangat lemak. serius, aku pun x tau apa kandungan dia letak sebab rasa dia memang lain dari yang lain.

kedai dia biasa je

tulah tokey dia yg belakang tu

sedapnyaaaa nasi goreng dia

sup dan telur dadar

close up sup
my hubby suka sup  lidah tapi lidah dah abis.

kalau korang nak try, pergilah. berek 12, depan kedai mok su nab jeee.




2 comments:

mamacupie / Fatihah Pauzihal said...

Memang best. Saya seminggu sekali soheh kena beli sup dia. Ehehhe, lagipun rumah saya memang kat situ jer...Ingat nak post jugak pasal kedai abe jeng ni tapi tak dan...

-fatihah pauzihal-

Shida Idris said...

Kann...die msk nasi goreng pun best, ntah apa perasa dia letak...