Skip to main content

sup sedap berek 12

assalamualaikum para ibu dan bapa semua, eh bakal pun bolehhh....


last week kan aku balik kg. aku x jalan g mana pun sebab malas walau suami beria mengajak ke tok bali, dia kan kaki bundle mestilah nak cari barang rare, sebab orang kata murah tapi kalau rajin menyelam (mencari) akan jumpalah barang baik dengan harga yang murah.

barang bundle ni ko kena minat sebab kalau x minat, mesti ko akan cakap "apa ke gila beli barang buruk tapi dengan harga mahal like beratus malah beribu pun ada". kalau korang minat dengan barang bundle, boleh tengok fb my hubby. cari je (matt lemon). ok, enough pasal my hubby.

kalau kat kelantan, one of my favorite spot makan ialah kedai abe jeng (abang jeng). kedai dia dulu kat MPKB tapi since MPKB dah dirobohkan, diorang kena pindah. diorang dapat tempat kat stesen bas Tesco tapi since tempat tu kecik, abe jeng ni tak nak.

so dia move kat berek 12, depan mok su nab nasi air. nama kedai aku rasa xder kot. yang best kat sini ialah sup dia. serius, aku dah makan banyak sup but sup dia the best. rasa dia lain dari yang aku rasa kat kedai makan yang lain. kedai dia mmg jadi tumpuan especially puak kemboja. memang gila makan kat sini. 

bukan hanya sup je sedap tau, nasi goreng biasa pun sedap. x tau apa yang dia letak tapi memang sedap. telur dadar dia paling marveles, dia tak garing tapi sangat lemak. serius, aku pun x tau apa kandungan dia letak sebab rasa dia memang lain dari yang lain.

kedai dia biasa je

tulah tokey dia yg belakang tu

sedapnyaaaa nasi goreng dia

sup dan telur dadar

close up sup
my hubby suka sup  lidah tapi lidah dah abis.

kalau korang nak try, pergilah. berek 12, depan kedai mok su nab jeee.




Comments

Memang best. Saya seminggu sekali soheh kena beli sup dia. Ehehhe, lagipun rumah saya memang kat situ jer...Ingat nak post jugak pasal kedai abe jeng ni tapi tak dan...

-fatihah pauzihal-
Shida Idris said…
Kann...die msk nasi goreng pun best, ntah apa perasa dia letak...

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…