Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

kisah stroller untuk dijual

Assalamualaikum all my reader,

okay, harini kita straight to the point ye. mak ada nak jual stroller baru. condition emma maembong, memang muda belia dan baru lagi. dalam bahasa prelove items 9.5 dia punya condtion sebab aku baru pakai sekali jee. dan ini utk peminat sweet cherry atau yg mmg nak rega 500 ke bawah saja.
macam ni, aku mmg nak beli stroller, my aim was scr5 since my bajet 500 and below. ada tengok irine nadia marcelo dalam blog dia beli scr10 tapi aku ingat mahal since dia kan suka beli benda mahal. yelah, breastpump medela freestyle, baby cot dia pun kemain comel.
then, haritu aku pegi midvalley, hubby dah bgtau pegi jee beli je yang mana-mana since dia x larat nak dukung hadif. pegi tengok momours, mother's care terus telan liur, harga mak aihhh semua riban. terus, ok cancel jum masuk jusco.
tengok jusco ada scr5 tapi last stock yg display and model tu memang dah discontinue, aku check kat internet pun sama. nak beli scr10 pun dia bgtau sold out at all jusco stores…

life is tough

Assalamualaikum  u olls,

aku nak bagitau satu berita sedih, sangat sedih yang membuatkan hati aku tak tenteram, tidur tak lena, mandi tetap basah dan makan tetap makan....aku akan kembali kerja isnin ni..huwaarrgghhhh. im gonna miss my baby sooo much and im gonna worry all about him. anak aku akan dijaga hubby for time being since dia meniaga malam sekarang tapii tapiii tak sukaaa.....
dulu, masa berpantang i was pampered sooo much by my mama. semua dia buat, lampin, barut anak yang kena poop dia basuh, makan aku semua dia jagalah. in fact setiap malam mama aku tidur sekali ngan aku sebab takut anak aku buat hal.
sampai kl, everything aku kena buat sendiri, husband ada tapi ko taulah lelaki kan. dia bukan fikir macam kita fikir, kerja nak kena suruh dulu, mana reti kalau tengok kain melambak, terus basuh tanpa disuruh. kadang-kadang pulak aku kesian, tengok dia letih so aku buatlah sendirii.
sekarang ni oklah lagi sebab tak start keje lagi, lepas ni tak taulah. yang paling risau, kala…

first syawal and second syawal 2013

Assalamualaikum u olls,

u olls masih lagi beraya ke atau dah habis cuti nieh. adik aku dah balik pagi tadi, i olls ada cuti lagi so sekarang keje dia makan dan makan dan makan. takut nak timbang berat badan, takut bertambah kg....kehkeh. makan tak hingat kan, siap dah langgar pantang, minum ais.
yelaa, pegi kenduri, open house walhal boleh je request air masak tapi tetap nak minum ais. especially air sirapkenduriialah air paling heaven didunia (-___-). balik keje nieh, kena strict balik, harap-harap dapat kuatkan semangat, hati, jiwa dan raga.
nak share gambarjedulusebabmalas citer panjang. jom layan gambar dulu okeh.
ceritarayapertama:


baju raya kami dari 2006 - 2011

Assalamualaikum semua....
hamboihh...kemain korang punya persiapan raya ye, mak jeles tau bila tengok kat news feed kat fb. pegi shopping sampai berkali-kali...mak pun shopping jugak tapi online jelah...bahaya betul internet nieh so, amacam dah siap ke semua persiapan raya u olls?
alang-alang raya dah nak dekat, aku nak cerita pasal baju raya. senang cerita baju raya pertamalah kan. jomkitachekadaut...

2006
tematahunni = beaded chiffon

tahunnisemuapakai beaded chiffon. masa ni semua orang x pakai dan x kenal lagi beaded chiffon but family aku dah pakai u olls. beaded chiffon ni aku tengok ramai pakai buat tunang dan akad nikah. kitaorang pakai buat raya je since mama aku mmg advance bab-bab kain baju nieh.

btw, baju aku tu lepas pakai, aku hang kat tingkap, nak jadikan cerita punyalah pemalas aku, sebab hang lama sangat, baju tu turun color kat belakang, jadi bertompok...kahkah


2007

badan korang berbau tak?

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, kita dah sampai 10 ramadhan terakhir. cepat korang, grab the opportunity untuk buat ibadat sebanyak mungkin, tapi selalunya yg berlaku 10 malam terakhirlah kita makin malas kan. makin malas nak sahur, makin malas nak terawikh dan bla bla. aku tak boleh buat semua tu sebab masih lagi tak suci. harap tahun depan aku boleh puasa penuh.
harini aku nak cerita bukan pasal pantang, ada je cerita terbaru iaitu aku dah makin menghampiri due date...hehehe. aku sekarang tengah berurut, best jugak berurut ni kan. yelah, jakun katanya sebab aku x pernh berurut sebelum ni...sakit tapi syok wooo....hahaha.
aku bet ramai antara korang pakai deodorant and perfume kan. ada yg pakai deodorant saja, ada pakai dua2. ada ke yg pakai perfume saja tapi x pakai deodorant.  kalau korang nak tau, aku antara manusia yang xpernah pakai deodorant dan x pakai perfume dan jugak any bedak or any pewangi.
pelik? kawan aku pernah terkejut besar sebab tau aku x pakai benda-benda tu …