Skip to main content

life is tough

Assalamualaikum  u olls,

aku nak bagitau satu berita sedih, sangat sedih yang membuatkan hati aku tak tenteram, tidur tak lena, mandi tetap basah dan makan tetap makan....aku akan kembali kerja isnin ni..huwaarrgghhhh. im gonna miss my baby sooo much and im gonna worry all about him. anak aku akan dijaga hubby for time being since dia meniaga malam sekarang tapii tapiii tak sukaaa.....

dulu, masa berpantang i was pampered sooo much by my mama. semua dia buat, lampin, barut anak yang kena poop dia basuh, makan aku semua dia jagalah. in fact setiap malam mama aku tidur sekali ngan aku sebab takut anak aku buat hal.

sampai kl, everything aku kena buat sendiri, husband ada tapi ko taulah lelaki kan. dia bukan fikir macam kita fikir, kerja nak kena suruh dulu, mana reti kalau tengok kain melambak, terus basuh tanpa disuruh. kadang-kadang pulak aku kesian, tengok dia letih so aku buatlah sendirii.

sekarang ni oklah lagi sebab tak start keje lagi, lepas ni tak taulah. yang paling risau, kalau anak tak nak tidur, semalam dari kul 8 malam sampai kul 6 pagi dia tak tidur, mata luas dan asyik nak susu. 6 lebih baru aku tidur, kalau aku kena kerja keesokan hari, kompem bad mood aku esok. hailaa anak.

hadif dah makin besar, minggu depan dia punya second jab. tak sabar nak timbang berat anak dan ukur ketinggian dia. 


after 2 months di rumah

going back to kl...huhu

ni second day die kat kl, healthu n happy
sekarang dia dah pandai fokus...sukaaa tengok dia gelak dan senyum
masa kat kelantan, aku selalu risau and pk kalau anak sakit, demam n etc sebab yelah  first time jadi mak orang tak tau nak buat. so selalu berdoa semoga dia sentiasa sihat, sekali hari ketiga di kl, badan dia panas.
mula-mula pagi pukul 5, dia menangis nak menyusu, sekali dia menggigil satu badan. punyalah risau. esoknya badan dia panas, bawak g klinik telan paracetamol sekali, esok terus ok. tapi hari tu langsung tak nak tidur...huhu
sukaa tengok anak tidur...tenang jee

  ni anak adik aku, nak update jugak
dia dah 6.2 kg, aktif, gelak kemain kalau agah dia..hehe

xder ke orang nak jemput we olls open house...hahaha. kbyee

Comments

ddJaafar said…
hahaha.kena blajar shida.baru la rock!

hahah..
cik hani said…
comelnya baby..

doakan cik hani dapat baby cepat jugak!
Shida Idris said…
dd - kann...risau la kita anak panas sikit pun risau...hikhik. tapi shida skrg banyak membaca la dalam internet, senang kan

cik hani - insyaAllah, hani dah berapa lama kahwin. usaha tangga kejayaan, caiyok :)
cpt kan dah abes pantang. shida pasni antar nursery ke cmne?
Shida Idris said…
rina - kannn, kan best kalau cuti 3 bulan. buat ms skrg, husband jaga dulu

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …