Friday, August 23, 2013

life is tough

Assalamualaikum  u olls,

aku nak bagitau satu berita sedih, sangat sedih yang membuatkan hati aku tak tenteram, tidur tak lena, mandi tetap basah dan makan tetap makan....aku akan kembali kerja isnin ni..huwaarrgghhhh. im gonna miss my baby sooo much and im gonna worry all about him. anak aku akan dijaga hubby for time being since dia meniaga malam sekarang tapii tapiii tak sukaaa.....

dulu, masa berpantang i was pampered sooo much by my mama. semua dia buat, lampin, barut anak yang kena poop dia basuh, makan aku semua dia jagalah. in fact setiap malam mama aku tidur sekali ngan aku sebab takut anak aku buat hal.

sampai kl, everything aku kena buat sendiri, husband ada tapi ko taulah lelaki kan. dia bukan fikir macam kita fikir, kerja nak kena suruh dulu, mana reti kalau tengok kain melambak, terus basuh tanpa disuruh. kadang-kadang pulak aku kesian, tengok dia letih so aku buatlah sendirii.

sekarang ni oklah lagi sebab tak start keje lagi, lepas ni tak taulah. yang paling risau, kalau anak tak nak tidur, semalam dari kul 8 malam sampai kul 6 pagi dia tak tidur, mata luas dan asyik nak susu. 6 lebih baru aku tidur, kalau aku kena kerja keesokan hari, kompem bad mood aku esok. hailaa anak.

hadif dah makin besar, minggu depan dia punya second jab. tak sabar nak timbang berat anak dan ukur ketinggian dia. 


after 2 months di rumah

going back to kl...huhu

ni second day die kat kl, healthu n happy
sekarang dia dah pandai fokus...sukaaa tengok dia gelak dan senyum
masa kat kelantan, aku selalu risau and pk kalau anak sakit, demam n etc sebab yelah  first time jadi mak orang tak tau nak buat. so selalu berdoa semoga dia sentiasa sihat, sekali hari ketiga di kl, badan dia panas.
mula-mula pagi pukul 5, dia menangis nak menyusu, sekali dia menggigil satu badan. punyalah risau. esoknya badan dia panas, bawak g klinik telan paracetamol sekali, esok terus ok. tapi hari tu langsung tak nak tidur...huhu
sukaa tengok anak tidur...tenang jee

  ni anak adik aku, nak update jugak
dia dah 6.2 kg, aktif, gelak kemain kalau agah dia..hehe

xder ke orang nak jemput we olls open house...hahaha. kbyee

5 comments:

ddJaafar said...

hahaha.kena blajar shida.baru la rock!

hahah..

cik hani said...

comelnya baby..

doakan cik hani dapat baby cepat jugak!

Shida Idris said...

dd - kann...risau la kita anak panas sikit pun risau...hikhik. tapi shida skrg banyak membaca la dalam internet, senang kan

cik hani - insyaAllah, hani dah berapa lama kahwin. usaha tangga kejayaan, caiyok :)

Norhazrina Abdul Hamid said...

cpt kan dah abes pantang. shida pasni antar nursery ke cmne?

Shida Idris said...

rina - kannn, kan best kalau cuti 3 bulan. buat ms skrg, husband jaga dulu