Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

SALAM AIDILADHA 2010

ok dah, salam aidiladha semua
hehe....candid


raya di terengganu, x sah x jalan-jalan tepi pantai


candid le sgt kan
gambar poyo mama n adikku
gayaku di pagi raya pakai baju kurung cotton n syria lycra je:)
ramai kenalan yang aku jumpa yang bukan orang kelantan bagitau, hanya orang kelantan yang sambut raya aidiladha dengan meriah, lagi meriah dari raya aidilfitri. sebenarnya tanggapan itu silap, aku pun x paham dari mana datangnya tanggapan sebegitu cume bagi aku orang kelantan sambut kedua2 raya tersebut (dan of coursela raya aidilfitri lagi meriah ) cumenya kami orang kelantan akan buat ibadah korban (macam kewajipan pulkak kalau family aku).

macam family aku wajib akan ambil part dalam ibadah korban 1 bahagian malah kadang-kadang mama n abah aku amik 2 bahagian untuk dibahagikan kepada saudara dan jiran-jiran atau orang-orang yang memerlukan. kami masih lagi buat baju baru tapi kunjung-mengunjung tu x la ( x taulah family orang lain).

apa yang best tentang raya ni sebab aku dan kel…

tudng makin stylo

aku rasa semua orang nampak kot, gaya tudung berubah begitu cepat dan advance....serius...kalau pegi jalan tar kejap2 ada tudung baru, kejap2 ada tudung jenis lain. kalau dulu kita asyik stick ngan bawal je, sekarang macam-macam ada , malah aku tengok ada yang comel, ada yang over dan ada yang pelik....tapi apa2 pun tetap mebuatkan kita punye banyakkkk pilihan kannn.
aku dh upload tudung baru :)

MOVIE TIME: Megamind

saper suke tengok kartun, ngaku cepat.......ok dah, xder sapa layan. biar aku mengaku lah, aku memang layan kartun.....sebab cerita kartun dari hollywood ni memang lain ckit la, die boleh menyentuh emosi, kelakar malah kadang-kadang jalan cerita die jauh lagi best dari cerita betul. cerita kartun setakat ni yang paling aku suke adalah (how to train ur dragon).....cerita tu memang terbaiiikkkklahh
so, aku nak cerita nie, sebab cerita ni best. die cerita pasal 2 makhluk asing yang dihantar ke bumi sejak dari kecik lagi. megamind dan metromind. tapi masa kecik, metromind lebih dahulu disukai oleh semua orang dan megamind selalu dibenci. jadi megamind berfikir alang-alang orang x suke, baik die jadi jahat terus dan die pun jadilah penjahat yang selalu membuat metrocity jadi kacau-bilau
tapi x sangka, akhirnya megamind boleh jadi baik dengan kematian metromind dan dalam masa yang sama die menyukai seorang wartawan bernama roxanne. nasi tambah: kadang-kadang kartun lagi meyedarkan kita

bored relationship?

how to maintan loving relationship? kena tolak ansur yang sangat banyak ke? kena sentiasa happykan couple even kita pun x happy? kena bagi kejutan sentiasa? kena ingatkan die sentiasa? kena bagi ayat jiwang sentiasa?

nasi tambah : atau kena carik pasangan lain...kehkeh