Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

FILM REVIEW : DAYBREAKERS

drakula city
these three person fight for human being

masa tengok citer ni x tau pun citer ni pasal apa, main taram je since aku nie gle tengok movie. rupa-rupanya citer pasal drakula. ok citer ni pasal drakula yang bilangannya melebihi manusia dan apabila keadaan ni berlaku drakula ni akan buat apa saja untuk survive.
untuk surivive, drakula ni kena makan darah manusia, so sebab itulah mana2 manusia yang mereka jumpa akan dibunuh untuk mendapatkan darah. so, manusia terpaksa hidup macam pelarian kerana terpaksa berpindah-randah. tapi adala satu drakula yang baik (ethan hawke) yang memang x suke akan situasi tersebut and die cuba nak ubah keadaan dengan dibantu manusia sebenar.
mereka akhirnya dapat mencipta satu method di mana drakula boleh bertukar balik menjadi manusia tetapi mereka terpaksa menempuhi banyak halangan. so, cerita die xderlah pasal makan orang, darah atau pembunuhan semata-mata.

nasi tambah: kalau kite terlampau memberi ruang kepada orang luar, beginilah jadinya. like m…

FILM REVIEW: the lovely bones

filem ni tentang pembunuh bersiri kanak-kanak. sama berlaku di malaysia mcm kisah yang kita semua tahu iaitu kehilangan adik sharlinie dan adik nurin jazmin yang pembunuhnya masih tidak diketahui dan ditangkap sehingga sekarang.

so, cerita tu mengisahkan tentang seorang budak perempuan berumur 14 tahun yang dibunuh oleh this psycho children killer yang memang pada luarannya kita nampak die sama je ngan manusia lain tapi secara zahirnya die seorang yang gle dan ada masalah mental. so, budak nie x boleh terima yang die dah meninggal dan membuatkan die statik dalm dunia antara realiti dan khayalan.

citer ni banyak mengarut sebab penulis (citer ni berdasarkan novel tau) banyak sangat masukkan unsur2 khayalan yang membosankan.

nasi tambah : harap semua pembunuh kanak-kanak hidupnya akan terseksa dan dibayar cash di dunia

FILM REVIEW : ALICE IN THE WONDERLAND

mad hatter aka johny depp
red queen cube tengok die punye lipstik n eyeshadow....comelka


ok, salah satu citer yang dinantikan n die pulak tayang time cuti sekolah. mmg tepat ah sbb masa tgk movie mmg budak2 sekolah ramai gle. kalau family datang mesti nak beli 5 keping ke ats, dasat wooo nak pulak yang 3D punye je. so, last weekeend ni aku berjaya tgk citer ni walaupun terpaksa queue and tgk midnite movie sebab kalau x midnite, jangan harap ah. kompem sold out
citer die xderla teruk sangat tapi as one of the animation movie, citer nie xder excitement nak bagi orang terkejut ke nak bagi orang rasa kagum atau apa saja. lakonan johny depp dalam citer nie biasa-biasa je, x menyerlah langsung sama jugak yang jadi alice (lupala nama betul die). tapi paling suke tengok red queen (sangat comel dan kelakar)
nasi tambah: tapi kalau anda nak mengisi masa lapang, bolehla layann

THE BIGGEST LOSER ASIA

martha from hong kong - masih lagi nampak chubby tapi kurus berbanding sebelum nieh
carlo - from philiphines (sgt hensem sekarang)

aaron - from malaysia (serious aku ingatkan die bukan org malaysia)
david from indonesia (langsng x logik kan, tapi david's family sangat kaya)
sarimah - the mc


the trainer


smlm tgk finale the biggest loser asia and david won. serious, he deserve to be number a winner one and receive the present (USD 100,000 and the new SUV worth almost 80,000). interesting rite?

since at training, he without fail lost his weight 4kg and above every week. what a incredible achievement!! he also at num 1 every week based on the wight lost. other contestant also superb but cannot beat david's performance.

personally, i love carlo (who dont) srious after lost weight he looks so hansome and sweet. with his tall and face, he got many female fan. aaron also superb but still cannot compete david. the last one is martha for me she quite lazy than others but because of luck an…

FILM REVIEW : FROM PARIS WITH LOVE

serious, i love this movie but another hollywood film about terrorist. kalau terrorist mesti org asia (samada china, pakistan, malay and whatsoever) tapi mesti asia...haih. lupakan pasal tu, as usual lakonan john travolta mmg best. lakonan yang sempoi tapi sangat pure. serious i love john trovolta since his young.
tiba2 aku dh fall in love dengan jonathan rhys meyers (kenapa semua actor yang bermula dengan J sangat mengujakan....ahaha). dlm citer nie die pun sempoi. ok sebagai salah seorang ejen rahsia keduanya terpaksa menghapuskan terrorist yang cuba ingin menakluk amerika melalui dadah. so, pahamlah2 kebanyakannnya aksi menembak yang x henti-henti. tapi penemuan demi penemuan membawa keduanya kepada dalang dan dalangnya sangatlah memeranjatkan iaitu tunang jonathan sendiri
nasi tambah: benci betul apabila america selalu mengaitkan terrorist ngan orang asia ataupun islam.

when small or silly mistake is SO valueable

setiap orang pasti x lari buat silap kan x kirela silap besar ata kecil...mesti kite pernah melaluinya dan sentiasa mengalaminya. bagi aku, aku declare diriku seorang yang sangat careless dalam kerja.

yup, me working as cse on behalf of celcom. mmg kerja ni mudah je sebab kte hanya terima panggilan dari cust and jawab panggilan tersebut. TETAPI kite mestilah bertanggungjawab terhadap panggilan tersebut cthnya mestilah prof and polite, all answers must be correct and detail like if there is charges, u must tell cust and must give solutions to cust if cust having problem with their celcom.

and all our called will be recorded so paham2 jelah. kalau buat silap mmg diorang ada proof and senang2 je akn denda kamu. denda yang paling best kat cni ialah SD stands to service delivery and u will loss RM300 for that. so, ni dh bulan ke 2 berturut2 aku dapat SD. so, aku dh hilang RM600....bencinyaaaa. dua-dua silap aku ialah kesalahan yang amat kecil tapi sbbkan call aku dah didengar oleh client (CE…

fabulous pink nite

wonder girl semua lelaki melopong tgk 4 org nieh tp jangan tertipu sorang lagi tu lelaki
kak ju yg mg diva suke tgk die menari

ahp singer n the dancer nk tau die nk nyanyi lagu apa "bad romance" from lady gaga panas beb bkn apa sbb die punye dancer

me, eva n aishah i love her
my workplace

pashmina yg beshh


ok, this party been held for rebranding of mnp site (cehh..ala2 nak promote new product) and to celebrate one of our om (operation manager) due to she transfer to another project. so, as usual we have barbeq, performance like dancing and singing and etc...

so, everyone enjoyed that nite and the theme is fabulous pink and the person who wear most outstanding fit will be win CSL BLUEBERRY PHONE. the phone was so cute coz its color shocking pink...huhu. the performance from our singer meb gaga and he sing bad romance and dancing from junior (wonder girl) was exiciting...ahahaha. sgt gedik sbnrnya and jika nk tgk, videonye ada kat my facebook

nasi tambah: ingatkan nk dapat phone tu b…

FILM REVIEW : NIYANG RAPIK

selepas David Teo meletop ngan Adnan Sempit, maka kuarlah filem baru (bagus betull david teo, serious sangat tabik dengan cara die bekerja) dan filem ni another fil direct by Ahmad Idham. so, apa yang aku boleh story kat korang pasal filem nieh.
another horror movie, tapi citer ni xlah takut sangat, serious die x macam Jangan Tegur (satunya2 filem yang mampu mebuatkan aku tutup mata....damn), citer die mengisahkan 5 sekawan (pelakonnya korang kenalkan) yang pergi ke satu kawasan yang sangat terpencil untuk membuat ujikaji untuk projek diorang. di situ diorang berkenalan dengan liyana jasmay (kelima2 mereka berminat dengan liyana tapi liyana hanya tertarik kepada zack (lakunan fizz fairuzz)). liyana dengan zack bercinta dan yang membuatkan citer ni lebih dramatik liyana telah dirogol oleh salah seorang dari mereka.
zack berjanji akn bertanggungjawab tapi die mungkiri hinggalah liyana mengandung dan die bagitau hal ni kepada ayahnya (nasir bilal khan). ayahnya sangat marah dan secara x se…