Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

WEDDING STORIES 16: im tired

serious, aku penat. penat zahir dan batin. penat zahir terpaksa berkejar ke sana ke mari. dengan tailor yang buat hal, dengan tukang buat kad, doorgift pun sama buat hal. dengan benda remeh temeh like inai, photobooth, guestbook pun kena pk jugak.
penat zahir sebab banyak benda nak pk especially pasal duit. duit mencurah-curah keluar macam air paip umah aku (paip umah aku air keluar laju gila ye). mujurlah ada sponsor dari pama (abah n mama) yang banyak membantu, adik-beradik, sedara. sangat berterima kasih, tanpa mereka memang x  mampu nak buat semua.
ini dalam proses nak settlekan benda-benda kecik. belum masuk nak bersihkan rumah yang memang kena all out kemas dan bersih sebab majlis semuanya buat di rumah. so, tempat-tempat tumpuan ramai memang kena bersih kaw-kaw...hoho
so, sekarang aku nak energy je supaya larat untuk buat semua tu. tabahkan diri shida :)

PIALA FA milik KELANTAN

selamat hujung minggu u olls semua

macam semua orang tau, harini ada game antara kelantan lawan sime darby untuk final Piala FA. so, sepanjang sejarah Piala FA ni sejak tahun 90 (jika aku x silapla) kelantan memang x pernah menang. pernah masuk final tapi kalah.
jadi untuk menebus kekalahan sebab tahun lepas kalah dengan terengganu dan kalah yang amat dikesalkan (bayangkan hanya tinggal beberapa saat pengadil nak tiup wisel penamat, trg berjaya menjaringkan gol), aku kat situ dah macam ternganga sebab semua expect kelantan menang tapi akhirnya kalah jugak. demm, oh ini imbas kembali betapa kecewanya aku (-___-).
jadi tahun ni tiba-tiba final ialah sime darby, aku mula-mula macam saper sime darby. yelah, clueless sikit sbb dia club sajakan. so, harini aku n hubby dan adik aku pegilah stadium bukit jalil. as expected lebih kurang 80 ribu ye penyokong kelantan atau TRW. 
tiket RM40 bukan halangan, bayangkan kelantan saja menyumbangkan RM3 juta kepada FAM. aku pun xpaham apa yang FAM x pu…

WEDDING STORIES 15: im stress

yess, im stress coz too much things to do, to much think to think and plus with additional problem that really makes me wanna scream.
aku cuba bertenang, berlagak biasa memang berjayalah di depan orang ramai, tapi di sebaliknya yaa hampunnn memang rasa nak nangis. x tau kenapa, tiba-tiba banyak pulak masalah baru dekat2 nak kahwin ni, dahle tarikh dah dekat gile. mak stress sampai rasa x nak kahwin. eh
aku harap ada penyelesaiannya dan aku dapat kahwin seperti yang dirancangkan. amin. doakan aku kawan-kawan!

pasar pagi di shah alam

selamat malam atau selamat pagi, salam ceria u olls

okeh, baru balik dari mid, macam biasalah movie. aku tengok citer dark shadows. bolehla citer tu, yang membuatkan nak tengok of courselah sebab pelakonnya johny depp. oh my johny depp!
okeh, back to topic. harini aku nak cerita pengalaman aku buat pertama kalinya pegi pasar pagi di shah alam (ye, sangat jakun) (di stadium shah alam to be exact). sebelum ni dah banyak kali my hubby ajak ke situ tapi almaklumlah aku bukannya morning person and pasar pagi like pasar malam, maksudnya kalau pegi sana, aku x tau nak beli apa.
tapi disebabkan hubby obsession rite now to bundle things, aku ikutkan jugak, sayang katanya *ceewaahhh*. dulu dia memang peminat bundle since form 1 and dia berenti tapi since rite now bundle or vintage thingy dah naik semula, jadi dia pun ikut sama obses. mentang-mentange benda murah, dia beli dan beli baju dan benda2 bundle 2,3 kali seminggu sekarang.
nampak x permainan dia di situ, memangle murah tapi x semua mura…

WEDDING STORIES 14: batu yang jahat

selamat malam u ollss

ya Allah harini aku penat sangat, berkejar ke sana ke sini. dahle seminggu  ni ada training, ya ampunnn gila malas nak attend. ok, skip about work, rite now we talk about the main issue. apa lagi komfemla pasal kahwin....haha
apa jadah tajuk aku tu ialah harini aku baru buat hiv test. believe it or not, nak kahwin x sampai lagi sebulan, tapi hiv test x buat lagi....haha. memang kena bebel la ngan mama and abah aku. bukan x reserve tarikh tapi ntah kenapa ada je halangan yang membuatkan aku terpaksa cancel and cancel. last2 alamak nak kahwin sebulan lagi.
aku memang menggagu cari klinik yang boleh buat. semua klinik aku call (tapi yang kat kl jelah) luar pada kl x mampu aku nak pegi. semuanya bagi tarikh yang lambat sebab kalau boleh, aku nak yang secepat mungkin, masa aku call tu 2hb kot, so kalau boleh aku nak dalam minggu yang sama juga tapi memang x dopek ah.
call punya call, akhirnya ada satu klinik iaitu klinik kesihatan batu yang boleh bagi date paling hamp…