Skip to main content

WEDDING STORIES 14: batu yang jahat

selamat malam u ollss

ya Allah harini aku penat sangat, berkejar ke sana ke sini. dahle seminggu  ni ada training, ya ampunnn gila malas nak attend. ok, skip about work, rite now we talk about the main issue. apa lagi komfemla pasal kahwin....haha

apa jadah tajuk aku tu ialah harini aku baru buat hiv test. believe it or not, nak kahwin x sampai lagi sebulan, tapi hiv test x buat lagi....haha. memang kena bebel la ngan mama and abah aku. bukan x reserve tarikh tapi ntah kenapa ada je halangan yang membuatkan aku terpaksa cancel and cancel. last2 alamak nak kahwin sebulan lagi.

aku memang menggagu cari klinik yang boleh buat. semua klinik aku call (tapi yang kat kl jelah) luar pada kl x mampu aku nak pegi. semuanya bagi tarikh yang lambat sebab kalau boleh, aku nak yang secepat mungkin, masa aku call tu 2hb kot, so kalau boleh aku nak dalam minggu yang sama juga tapi memang x dopek ah.

call punya call, akhirnya ada satu klinik iaitu klinik kesihatan batu yang boleh bagi date paling hampir iaitu harini 7hb mei. terus aku setuju since other klinik semuanya 10hb ke atas (dan disebabkan proses ni baru aku tau susah rupanya nak buat hiv test).

so, harini aku terus pegi ke klinik tu pun sebelum tu settlekan kad kahwin yang nak diposkan dulu. lepas tu berdesup ke sana. aku ngan wan (my hubby) memang x biasa dengan jalan ipoh tu so memang agak menggagau la cari. jalannya pulakkk kemain lagi cantik dan sunyi *read sarcasm*. beberapa kali aku pusing dan tanya orang.

setelah beberapa kali pusing, sign board dah nampak cuma klinik je yang x nampak, akhirnya jumpa. adala dalam sejam lebih jugak, memang masing-masing dah masam dan gaduh-gaduh dalam kereta. rupa-rupanya klinik dia dalam bangunan yang mana sign board dah x nampak dan kekuningan. memang dari jauh x dapat baca (aku ingatkan klinik dia macam satu tempat like sekolah).

tapi penyeksaan berbaloi since sekejap je tunggu. proses tu siap x sampai sejam, oklahkan since orang lain bgtau kena tunggu 2,3 jam. nurse kat sana pun memang friendly, i like. siap je nak keluar dari sana. memang jam walau bukan peak hour, nyampah gila. 

lepas tu terus pegi midvalley sebab nak pos terus result and baru makan. tupun hampir kul 6 kot. kaki nak tercabut, mata pulak letih

jadi perantin agak mencabar rupanya. so lepas ni memang aku x akan dah lalu jalan ipoh atau mana-mana kawasan nama batu. tensii mak tau

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …