Monday, May 7, 2012

WEDDING STORIES 14: batu yang jahat

selamat malam u ollss

ya Allah harini aku penat sangat, berkejar ke sana ke sini. dahle seminggu  ni ada training, ya ampunnn gila malas nak attend. ok, skip about work, rite now we talk about the main issue. apa lagi komfemla pasal kahwin....haha

apa jadah tajuk aku tu ialah harini aku baru buat hiv test. believe it or not, nak kahwin x sampai lagi sebulan, tapi hiv test x buat lagi....haha. memang kena bebel la ngan mama and abah aku. bukan x reserve tarikh tapi ntah kenapa ada je halangan yang membuatkan aku terpaksa cancel and cancel. last2 alamak nak kahwin sebulan lagi.

aku memang menggagu cari klinik yang boleh buat. semua klinik aku call (tapi yang kat kl jelah) luar pada kl x mampu aku nak pegi. semuanya bagi tarikh yang lambat sebab kalau boleh, aku nak yang secepat mungkin, masa aku call tu 2hb kot, so kalau boleh aku nak dalam minggu yang sama juga tapi memang x dopek ah.

call punya call, akhirnya ada satu klinik iaitu klinik kesihatan batu yang boleh bagi date paling hampir iaitu harini 7hb mei. terus aku setuju since other klinik semuanya 10hb ke atas (dan disebabkan proses ni baru aku tau susah rupanya nak buat hiv test).

so, harini aku terus pegi ke klinik tu pun sebelum tu settlekan kad kahwin yang nak diposkan dulu. lepas tu berdesup ke sana. aku ngan wan (my hubby) memang x biasa dengan jalan ipoh tu so memang agak menggagau la cari. jalannya pulakkk kemain lagi cantik dan sunyi *read sarcasm*. beberapa kali aku pusing dan tanya orang.

setelah beberapa kali pusing, sign board dah nampak cuma klinik je yang x nampak, akhirnya jumpa. adala dalam sejam lebih jugak, memang masing-masing dah masam dan gaduh-gaduh dalam kereta. rupa-rupanya klinik dia dalam bangunan yang mana sign board dah x nampak dan kekuningan. memang dari jauh x dapat baca (aku ingatkan klinik dia macam satu tempat like sekolah).

tapi penyeksaan berbaloi since sekejap je tunggu. proses tu siap x sampai sejam, oklahkan since orang lain bgtau kena tunggu 2,3 jam. nurse kat sana pun memang friendly, i like. siap je nak keluar dari sana. memang jam walau bukan peak hour, nyampah gila. 

lepas tu terus pegi midvalley sebab nak pos terus result and baru makan. tupun hampir kul 6 kot. kaki nak tercabut, mata pulak letih

jadi perantin agak mencabar rupanya. so lepas ni memang aku x akan dah lalu jalan ipoh atau mana-mana kawasan nama batu. tensii mak tau

No comments: