Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

pekung di dada janganla dibuka ye

emua mesti seronok kan nak puasa. eceh, semua pakat2 dah rancangkan esok nak bukak puasa ngan apa, nak bersahur kat mana dan nak terawih ramai-ramai. sayangnya aku xleh puasala.....uuppsss terbukak rahsia
dah bukan nak cerita pasal puasa, nati next entry aku cerita pasal satu benda yang berlaku di sekeliling aku yang aku x berapa berkenan. ni tentang perempuan la, sebab aku perempuan jadi aku paham isi hati perempuan. aku faham jenis perempuan yang kalau boleh nak menyeksi je 24 jam, dia nak tunjuk segala apa yang ada dan dia memang x ada perasaan malu tapi bangga.
serius, aku faham sebab aku pun perempuan tapi sentiasa ada benda yang STOP kan aku. of course the major reason is agama tapi sekurang-kurangnya biarlah ada perasaan malu pada orang....x paham ke meh aku cerita?

1) perempuan yang pakai singlet atau baju tiada lengan - kalau aku free hair aku pun akan pakai tsirt yang xder lengan ni tapi aku sedar diri sebab tangan x cantik dan ketiak pulak *hukhuk*. ketiak yang cantik adalah k…

apabila orang kesayangan datang kl

salam sayang semua.....cewahhh
lamanya aku rasa x update, dah rasa macam dah ada debu dan sawang sikit-sikit kat blog aku. x leh jadi nieh, aku kena clearkan sawang dan debu habis - habisan....
nak tau x? tak tau...yeee aku nak cerita ni. mama ngan adik aku yang bongsu datang, so aku memang dah apply cuti awal-awal, jadi agak busy la entertain mereka. tadi baru je anta mama kat airport tapi adik bongsu masih lagi di sini as she have progmmme here until 30hb, like everyone care kannn? haha
so, kita layan pic aku ngan mama aku jalan-jalan, shopping, makan.3 benda tu kami ulang setiap hari selama 3 hari. well, u know perempuan....haha. i upload picta tomorrow k

WORDLESS WEDNESDAY: soemone cominggg

my mum n youngest sis tomorrow

MOVIE TIME: harry potter (last)

hi kawan-kawan (baca dalam nada yus buat lawak masa raja lawak satu, serius lawak)
saper dah tengok harry potter last. angkat tangan, tingii lagi. ok dah. aku dah tengok beberapa hari lepas. nak bagitau aku langsung x follow cerita harry potter ye.....kahkah. tapi mak tetap nak tengok jugak sebab itu last kan.
aku ni bukanla gemar sangat cerita macam tu (eh, bukan semua cerita ko suka shida). aku bukan x gemar tapi sebab aku dah tertinggal beberapa part so aku malasla nak follow. tapi aku paling tabik n salute habis kat dia punya author J.K Rowling. serius, aku suka dia punye determination.
eh, ni nak cerita pasal harry ke apa. bab sadis aku tak tengok pun part 1 so aku x tau apa pun. tapi aku tetap boleh faham dan enjoy cerita dia. saper yang tak tengok memang rugi sebab dia akan reveal semua rahsia-rahsia yang tersembunyi sebelum ni
nasi tambah: x sabarnyaaaaaaaa nak tengok twilight. oh GOD, ther married!!

endless love

cerita ni sedih gila
A bf gave a challenge to his gf to live a day without him.

No communication at all and said if she passed it he'll love her forever. The gf agreed.

She did not text or call him the whole day without knowing that her bf has only 24 hours to live because he's suffering from cancer.

She excitedly went to her bf house the next day. Tears fall as she saw her bf lying on the coffin with a note on the side.

"You did it baby, can you do it everyday? I LOVE YOU".

p/s: tacing kan, harap-harap x terjadi pada kita semua. *source from kak diana*

petua kurus dari aku

salam hujung minggu semua terutama yang dah bekerja.
sukakan korang kalau hari sabtu dan ahad, kalau hari isnin je dah jadi monday blues, korang ni kerja x suka tapi bulan-bulan gaji nak. eh apa aku merepek nieh
aku kurus x? dah , x payah jawab soalan tu sebab aku tau semua akan jawab bukan setakat kurus tapi keping. aku ni bukan kurus keringla, tengok perempuan kalau boleh nak nafikan lagi tapi sebab aku pendek (ye, aku sedar diri ini) tu yang menyebabkan aku nampak lagi kurus. tapi kalau bmi memang underweight la....kehkeh
aku xleh gemuk derr sebab aku pendek kalau aku gemuk dah jadi macam penguin, penguin tau tak, binatang pendek tapi gemuk jalan terkedek-kedek. orang gemuk tapi pendek, serius buruk gila. aku x nak jadi macam tu sebab tu aku memang x suka badan aku naik.
satu lagi, kalau gemuk baju jadi ketat, ceitt memang x selesa dan stylo langsung, sekarang kan orang style pakai baju loose dan besar, kalau x takderla keluar bf shirtla,loose shirtla dan banyak lagilah. sebab kalau be…

they are fucking liars

hello semua pembacaku sekalian....boleh lagi skema x ayat ko...haha
hari ni aku nak share satu benda supaya korang x kena tipu macam aku dan jugak orang lain. ok, sebenarnya benda ni dah lama kena kat aku tapi sebab aku x terpk pulak nak mention dalam blog until aku baca blog nieh. ni antara blog feveret aku, kak ni memang kuat melahar tapi aku suke gila baca blog dia. nieh blog dia, nati aku jumpa entry tu aku bgtau ye
aku nak cerita yang dulu aku pernah pegi buat treatment kat NEW YORK SKIN SOLUTIONS (NWSS) tengok aku pakai caps lock, solution sangat kan dan aku sangat-sangat bersyukur yang aku x tertipu. eh, tadi ko cakap ko dah tertipu....hehe. dengar dulu
so, benda-benda ni selalunya akan ada promotion kan. so ari tu aku jalan-jalan kat midvalley, dia buatla promotion bayar RM38 dapat free facial 3 jam, free trial kit dan payung. aku pun terujala, gla gempak promotion memandangkan company dia well known kan, memang murah siutt. saper x nak kan, so tanpa pk panjang, aku beli promo te…

artis bertudung

assalamualaikum perempuan muslimah dan lelaki muslim sekalian
ok, sebenarnya aku x ada idea menarik nak tulis, xtau kenapa time tengah kerja, jalan-jalan idea mencurah-curah tapi time duk depan pc dan nak type its gone. blank. so alang-alang aku nak cerita benda lagho jelah, eleh semua orang suka benda lagho kannn.
benda lagho ni yang baiklah iaitu pasal artis perempuan yang makin ramai bertudung. yang kadang-kadang kita x expect pun tapi tiba-tiba dia bertudung atau yang memang dah dijangka sebab dia slow-slow x seksi dan x menonjol mana:
1) liza hanim - ni penyanyi yang kalau nak kira agak seksi jugak sebelum ni tapi tiba-tiba apabila dia kuar satu program, dia pakai tudung. so, memang agak x disangka jugak.

liza hanim pakai tudung atas kesedaran sendiri. alhamdulillah
2) catriona ross - dia pun seorang pelakun, tapi satu hari tu dia accident yang agak teruk dan hampir menyebabkan dia lumpuh tapi berkat usaha dan diizinkan olehNYA,dia dapat berjalan balik dengan normal sekarang. sebab ke…

WORDLESS WEDNESDAY: im bless

thanks ALLAH

geram melampau

selamat malang eh malam kepada orang-orang yang x bertamadun sekalian.
yup, aku dalam keadaan marah sebabkan lif blok aku makin lama makin teruk. ok, cuba korang bayangkan yang betapa ajaibnya lif aku. dia punya fungsi-fungsi yang bukan sekadar untuk naik dan turun ke level yang dikehendaki tapi lif blok aku juga berfungsi
- tempat pembuangan sampah, kalau harini tiada esok ada balik. sampah dari segi paper, kertas balutan makanan, batang ice cream, makanan yang xhabis beli di pasar malam, puntung rokok,milo kotak dan banyak lagi makanan yang mungkin korang x mampu nak bayangkan
- tempat menulis dan menconteng like saya sayang kamu ahmad rizal, sila hubungi saya kalau gersang (eh silap), sila hubungi saya sekiranya ingin mendaftar untuk astro dan pelbagai iklan lagi
- tapi yang paling rare nak tau, boleh juga dijadikan tandas segera untuk buang air kecil dan jugak besar, serius, tadi aku masuk lif, bau dia macam bangkai, serius, nak muntah weeiiii
boleh tak tolong jaga kebersihan lif, aku …

siapa sangka perkataan BERSIH akan jadi sangat hot?

selamat hujung mingu para wanita dan lelaki malaysia sekalian, ke ada orang luar malaysia baca blog aku?
as we know, hari ni sangat hot disebabkan ada perhimpunan haram BERSIH. fuhhh, aku memang x sangka sebegini hebat pengangan BERSIH ni. serius, perhimpunan BERSIH yang pertama tu aku langsung x tahu menahu tapi kesian adik aku sebab x pasal-pasal dia yang kat jalan tar (dia x tahu) kena gas pemedih mata. pedih gila yeee, jangan main-main.

then apabila ada perhimpunan kedua yang terlalu diwar-warkan membuatkan semua orang tau arini 9 July ada perhimpunan bersih. at least kena jugak berterima kasih pada media....haha. macam-macam cara kerajaan buat supaya pihak pembangkang membatalkan niat mereka tapi memang x dapat.
pembangkang nak jugak teruskan niat mereka walau pelbagai tentangan dibuat oleh pihak kerajaan. memang salute abisla pada pihak pembangkang sebab sanggup sampai ke tahap itu. aku ni bukan pro pembangkang atau kerajaan, tapi melihat apa yang terjadi membuatkan aku jadi marah …

MOVIE TIME: attack the block

hi perempuan bersih dan lelaki kotor sekalian.....eh. ayat bersih xleh guna sekarang sebab terlalu panas, abis nak guna ayat apa ganti bersih?
ok, if u know, u will notice that im a movie lover. so, kadang-kadang aku akan tengok cerita yang aku x tau pun samada cerita ni best, maksudnya x pernah baca review kat paper atau blog ataupun dengar orang cerita samada best atau tidak. faham?
5 watak utama
inilah alien tu canggih kan gigi dia
so, kadang-kadang main tengok je dan semalam aku tengok cerita ni.....and fortunately not soo disappointing. masih dalam kategori bolehla. ok cerita dia macam ni tentang 5 remaja masih belasan tahun dan tinggal berjiran, maksudnya tinggal dalam satu blok dan flat yang sama. so, diorang memang rapat tapi diorang agak nakal
diorang ni mencuri dan jugak mengedar dadah. tapi tiba-tiba, kawasan perumahan diorang muncul sejenis binatang yang turun dari langit, yang boleh kita classified as alien. alien pertama yang jatuh ke bumi telah dibunuh oleh salah seorang rema…

WORDLESS WEDNESDAY: dream vacay

umrah - i wanna visit this place next year

mengundi satu kewajipan bukan keperluan

selamat sejahtera smart girls dan matured guys sekalian
harini aku nak cerita pasal mengundi. isu ni macam nampak berat bagi sesetengah orang tapi bagi aku, isu ni perlu dibangkitkan dan diambil serius. korang tak rasa ke yang kita bangsa melayu terlalu mengambil mudah dan tidak peduli tentang mengundi

kenapa aku bagitau macam tu sebab bukti terlalu banyak, aku tak nak ambil bukti dari paper atau majalah yang mungkin x semua orang baca dan kisah. aku cuma nak berkongsi pendapat dan pengalaman aku sendiri saja. sepanjang aku berkawan, kebanyakan kawan aku tidak kira lelaki atau perempuan, apabila aku tanya samada dah mengundi atau belum, jawapan diorang SANGAT mengejutkan
korang nak tau apa jawapannya? bukan setakat x pernah mengundi tapi mendaftar pun BELUM. so, its really shocking me since abah aku start aku umur 21 terus dia tanya samada dah mendaftar belum. benda ni kena ada kesedaran dari parents, then barulah anak-anak atau orang muda tau yang mengundi ni adalah satu kewajipan bukan…

how u define friend?

salam peeps n friends
korang ada kawan baik, atau bahasa moden sekarang kita panggil bff? ishh, apa tu orang panggil bestfriend forever (forever la sangat kan). so kawan baik korang ni ada berapa? sorang ke ramai? dan sejauh mana anda kenal kawan anda?
cerita ni awesome
daripada dulu, aku nak tau sangat macam mana orang boleh gelarkan orang lain sebagai kawan baik dia. apa maksudnya? bagi korang kawan baik tu ialah
1) seseorang yang korang boleh share semua, luar dalam korang dan baik buruk korang? 2) seseorang yang akan tolong korang time susah dan bergelak time senang? 3) seseorang yang korang kenal sejak kecil, sekolah rendah maybe 4) seseorang yang satu kepala, satu hobi dan satu perangai ngan korang? 5) seseorang yang korang rasa selesa?
daripada 5 tu korang rasa mana yang sesuai untuk korang? terus terang aku x ada kawan baik malah kawan perempuan x ada. yes i am. x tipu punya, dah lama kot. dulu aku ada ramai kawan baik tapi sejak sorang demi sorang kahwin dan buat haluan sendiri, aku p…