Saturday, July 2, 2011

how u define friend?

salam peeps n friends

korang ada kawan baik, atau bahasa moden sekarang kita panggil bff? ishh, apa tu orang panggil bestfriend forever (forever la sangat kan). so kawan baik korang ni ada berapa? sorang ke ramai? dan sejauh mana anda kenal kawan anda?

cerita ni awesome

daripada dulu, aku nak tau sangat macam mana orang boleh gelarkan orang lain sebagai kawan baik dia. apa maksudnya? bagi korang kawan baik tu ialah

1) seseorang yang korang boleh share semua, luar dalam korang dan baik buruk korang?
2) seseorang yang akan tolong korang time susah dan bergelak time senang?
3) seseorang yang korang kenal sejak kecil, sekolah rendah maybe
4) seseorang yang satu kepala, satu hobi dan satu perangai ngan korang?
5) seseorang yang korang rasa selesa?

daripada 5 tu korang rasa mana yang sesuai untuk korang? terus terang aku x ada kawan baik malah kawan perempuan x ada. yes i am. x tipu punya, dah lama kot. dulu aku ada ramai kawan baik tapi sejak sorang demi sorang kahwin dan buat haluan sendiri, aku pun sendirian tapi aku x kisah pun

aku dari dulu lagi lone ranger sampaikan orang takut nak berkawan.....haha. aku lebih suka berkawan dengan semua orang dan sekarang kalau aku ada kawan pun, kawan-kawan satu tempat kerja tapi bukan rapat sekadar bergelak ketawa kat pejabat lepas tu balik. that's all.

korang ada kawan baik dan kenapa korang baik ngan kawan korang tu? share la sikit

No comments: