Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

busy is a good problem

hello, how's everyone

lama kan aku x update, ishh macamla ada orang kisah aku update ke tidak. serius busy with my life now. banyak keje kena buat dan less rest. i really need rest and holiday but buat masa sekarang x boleh kerana aku dah berjanji tahun ni dan tahun depan aku kena keje kuat.
keje sangat kuat, sebab aku nak kumpul duit banyak-banyak untuk ehemmm...ehemmm. haha. movie pun dah lama dah x tengok, aku belum tengok lagi breaking dawn......argghhh, rob (panggilan manja robert pattinson) wait for me ah.
but orang pernah cakap busy is a good problem so walau letih tetap happy....hiks

WORDLESS WEDNESDAY : YELLOW N BLACK

jangan muntah tengok gambar ni. this is for u harimau malaya thanks for the gold medal :)

harimau malaya mengaum di sukan sea

selamat malam malaysia, mesti semua tengah senyum sampai ke telinga kan. 
aku ni xderlah follow sangat sukan sea sebab yelah x sempat kan. tapi selalulah baca paper, so taulah sikit-sikit.  tapi paling mendebarkan mestilah bola sepak. iaitu sukan yang paling ditunggu-tunggu. dulu, orang tengok sukan sea sebab nak tengok olahraga dan balapan kan. 
tapi trend sekarang bola sepak, memang tengah gila, demam dan fanatik bolalah since malaysian menang piala AFF Suzuki. start situ sokongan malaysia terhadap bola sepak makin menebal sebab banyak jugak games yang malaysia menang. 
tahun ni malaysia berjaya melangkah ke final. fuuuhhh, memang kecut perut aku sebab yelah nak melangkah ke final bukan senang ye. mula2 kena lawan indonesia untuk games antara group and kita menang 1-0. ni pun dah kira syukur gila. lepas tu kita lawan pulak myanmar untuk ke final and dapat 1-0 jugak. dan akhirnya kita jumpa balik indonesia untuk final. haruslah bermati-matian dan effort kena lebih sebab dua-dua mema…

penjimatan berganda, aku gembira

salam hujung minggu semua, apa khabar malaysia? mesti tengah senyum sampai ke telinga kan sebab malaysia menang 1-0 dengan myanmar tadi. heh, memang terbaik ah gol tu walau first game permainan agak hambar. yang penting malaysia menang, yahoooooooo.
hari ni aku nak cerita sikit pasal price tag. korang pernah x compare harga masa beli barang? xkirala barang apa yang korang beli tapi pernah x korang perasan yang harga satu-satu barang memang ada beza di kedai yang berbeza.
ok, aku bagi contoh, tadi aku pegi mid (as usual kannn) sebab nak top up sikit barang mekap, biasalah perempuan kan, mekap dan barang-barang toiletries ni sangat penting. mula-mula aku pegi guardian sebab situ aku selalu beli safi rania (yup, im safia rania user for almost 5month n im quite satisfied). selalunya kat situ ada less either 10% and 15%. harini cuma ada best buy je. so aku terpk mungkin watson lebih murah
so, aku sanggup naik escalator ke tingkat 1 (guardian G level) since nak harga lebih murah tapi malan…

peringatan untuk lelaki (yang ingin berkahwin lebih dari satu)

salam sayang semua, ceeewaahhh. kemain lagi

okeh, hari ni topik yang aku nak bincangkan agak berat. iaitu tentang kahwin 2 atau poligami. korang ada x family members atau kenalan yang mempunyai isteri lebih dari dua? aku ada. x perlula aku bgtau sapa tapi saudara terdekat jugaklah.
aku bukan nak cerita tentang sifat lelaki yang gatal yang asal ada peluang je, mesti nak tambah cawangan. *cough saleh yaacob cough*. cumanya aku nak cerita tentang pengalaman aku sendiri yang melihat kehidupan sebenar lelaki berpoligami ni.
aku nak cerita ni kot-kotla korang sekarang ada affair ngan suami orang dan dalam dilema samada nak teruskan hubungan atau x. aku sebenarnya menentang poligami, who doesnt rite, perempuan mana yang sanggup berpoligami. cumanya x derlah sampai menentang gile punya hebat.
2 saudara aku tu, perempuan. sorang bermadu, seorang lagi dimadukan. terbaik kan. sorang x tau pun yang suami dia dah kahwin lain bertahun-tahun until dia terima call yang mengatakan suami berkahwin lain…

artis = model/ikon, seriously?

selamat malam semua
arini aku nak membebel pasal artis. topik yang amat disukai oleh semua, ala macam aku x tau ada sesetengah tu memang pasal artis up to date kemain lagi....aku pun suka jugak, benda lagho sapa yang x suka kannnn


cumanya arini aku bukanlah nak cerita pasal artis, ishh aku ni bukannya wartawan hiburan yang tau semua pasal artis. aku nak cerita pasal peminat artis. boleh x kalau minat artis, anda minat sebab bakatnya saja bukan sebab pribadinya atau pasal benda-benda lain.
contoh paling mudah, fasha sendat eh fasha sandha. korang suka x lakonan dia, best kan? dan dia salah seorang artis yang popular dan juga laris. x percaya, bukak je tb berapa banyak cerita yang dia berlakon. sebab kenapa orang tetap ambil dia berlakon walau cerita pribadi dan kehidupan sosial dia sangat teruk dan selalu diperkatakan ramai.

sebab dia memang betul-betul berbakat dan berdisiplin. pernah dengar dia buat masalah dalam kerja? xder kan so kalau betul korang minat fasha, biaq pi (cakap keda…

rantau panjang anyone

today soooo special coz today is a special day. 11/11/2011. menarik kan, kalau la harini harijadi anda ke, annivessary anda ke atau anda kahwin hari ni memang terbaik. aku suka tarikh comel bukan sebab ong ke apa tapi sebab rasa macam special je kalau abadikan sesuatu pada tarikh yang special.
aku ni orang pasir mas, tapi nama je orang pasir mas tapi jarang gila kot pegi rantau panjang. seingat aku, adala lebih dari 5 tahun aku x jejakkan kaki kat sana. jadi harini aku nak cerita pasal rantau panjang sebab cuti baru ni aku sempat ke sana sebelum bertolak balik kl malamnya.
kat sana apa yang special ialah bukan barangnya tapi orang kata harganya. kalau pandai deal dapatlah harga murah. apa yang jual kat sana sama je macam tempat lain macam makanan, pakaian, alat-alat perkakas dapur, tilam, tudung dan banyaklah
kalau korang nak beli benda-benda macam tu, memang boleh rambang mata tapi kalau pegi ngan kereta sendiri oklah tapi kalau macam aku yang naik flight, x kan nak beli barang-bara…

my aidiladha for this year 2011

gambar di atas tidak mengikut susunan. gambar ni adalah gambar tahun lepas sebenarnya sebab tahun ni semua x ikut pegi tempat korban lembu. ni gambar kat terengganu dan dibuat pulak sebelah je rumah auntie aku.

bawah ni semua barulah gambar tahun ni, semua gambar makanan je sebab yelah kat umah pakai tshirt ngan seluar besar/trek je. tak pakai tudung pulak tu so x leh nak amibil gambar sangat.