Sunday, November 6, 2011

SALAM AIDILADHA 2011





Sama-sama kita hayati Aidiladha ini dengan menyingkap sejarah pengorbanan yang dilalui oleh Nabi Ibrahim, Siti Hajar dan Nabi Ismail. Betapa mereka sabar, yakin dan bersangka baik dengan Allah walaupun diuji dgn pelbagai ujian hebat. 

kalaulah kita manusia diberi dugaan sebesar itu iaitu dengan mengorbankan anak sendiri, cuba angkat tangan sapa yang sanggup. mesti ramai yang x sanggup kan. aku pun x sanggup tapi kalau kita betul-betul percaya janji ALLAH pati kita sanggup seperti apa yang dilakukan oleh Nabi Ibrahim.

dugaan sebesar itu pun dia sanggup, tapi kita? x yah cakap kita lah, aku sendiri. haih, kadang-kadang aabila tengok orang yang dapat hidayah like pelakon Diana Amir atau gtarist Sham Kamikaze, aku rasa mereka bertuah sangat. aku rasa nak jadi macam mereka tapi orang kata hidayah ni kena cari, bukan datang sendiri, bukannya ia akan datang  bergolek-golek kepada kita. 

so, kepada semua SALAM ADILADHA untuk semua umat ISLAM di selueruh dunia especially my family, my relatives, my friend, my darling (customer) and everyone. 

No comments: