Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

BIRTH STORY NAUFAL

Assalamualaikum,
Harini ialah first day aku kerja setelah 3 bulan cuti. Wohooo, kemain lagi excited, malas, sedih dan macam-macamlah but life must go on right since cuti dah abis. Kemain aku enjoy my maternity leave, macam fully housewife.
Since dah balik kerja and my boss tak ada, aku ada masa terluang sikit. Nak ceritalah pasal second pregnany eh second delivery. Biarlah adil ye dok? Aku beranakkan Naufal pada 27/8/2016. Tepat-tepat hari edd aku.
HADIF     - EDD 27/6/2013 LAHIR 25/6/2013 NAUFAL - EDD 27/8/2016 LAHIR 27/8/2016
Lebih kurang kan dia punya cycle. Aku teruslah bekerja sehingga 40 minggu. Last hari Khamis, 25/8 tu memang aku niat dah tak akan datang opis dah walau tak beranak. Hari Jumaat sempat lagi berjalan ke AEON Mall dan makan-makan.


Malamnya aku tak rasa sakit pun tapi aku perasan time kencing keluar darah. mula-mula kaler gelap, pagi tu kaler merah. Terus lepas Subuh, bagitau mama dan siap-siap ke hospital kota bharu. Sampai sana, doc check dah ada bukaan 3cm. Masa tu se…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

second pregnancy

Assalamualaikum semua,
Amboihh...mentang-mentang second pregnancy, aku langsung tak pernah cerita kan. Pregnancy kalini ok je cuma challenging part comes when 8 months and above. Memang challenging.
1) pinggang aku rasa macam nak patah. serius, kadang-kadang rasa macam nak bengkok je badan nieh.

2) peha dan kaki sakit. haritu siap tapak kaki sakit tapi lepas berurut hilang. tapi celah kengkang tetap rasa sakit.

3) nak bangun dari tidur (maksudnya dalam keadaan baring) adalah benda paling susah nak buat.

4) tak boleh bongkok dah. kalau nak ambik barang atas lantai, memang kena turun dengan badan.

5) loya datang kembali, tak tau kenapa tapi pagi-pagi memang rasa lain macam cuma tahan je.

6) pedih ulu hati kerap datang. layankan je

7) berjalan dah tak berapa normal dah sebab pressure kemain kuat.

but whatever it is, aku still datang kerja. still pergi shopping. still kuat berjalan. aku tak nak duduk sahaja. nanti lagi susah nak beranak. time hadif dulu, memang kuat berjalan apa taknya p…

perginya seorang sahabat

Assalamualaikum,

Today is the gloomy day for me since i receive bad news. one of my classmate at secondary school pass away due to cancer. This news really made me cry terribly. I was so shocked even i knew she is struggling with leukimia but I dont expect this soon. Not at all.
She is my classmate since form 1 until form 5. very soft spoken person, friendly and kind hearted. masa kami form 2, kami sangat rapat siap pergi raya dari rumah ke rumah. tapi lepas SPM, semua bawak haluan sendiri sehinggalah aku dapat kerja di Kota Bharu.
aku start add and communicate kawan-kawan lama di fb (Thank God, we have FB). Hanis disahkan leukimia pada tahun lepas October (dari  cerita maknya). Mula-mula dia asyik demam on off, pergi check darah banyak kali, lepas tu doc bgtau disahkan leukimia. Maknya bgtau masa Hanis cerita tuh, kakinya lembik tak boleh berjalan.
Tapi Hanis is a very strong women. She never give up and she follow all the treatment by hospital. Dia akan update fb dia her latest trea…

LAST POSTAGE ESOK YE DARLING SEMUA 29 JUN 2016

Assalamualaikum semua,
Harini dah 23 Ramadhan. Harapnya kita mengambil kesempatan untuk melipatgandakan amalan ibadat. Aku jugak berdoa agar kita dapat bertemu lailatul qadar.
Harini tak nak berceloteh panjang cuma nak share pasal testimoni cust untuk dokoh patch dan diamond patch. Alhamdulillah, permintaan memang tak putus-putus samada online atau offline. Sayangnya esok ialah last postage ye iait 29 Jun 2016. So, siapa nak sempat lagi buat bayaran harini dan item akan di pos esok harinya. Kalau tak, beraya dengan baju kosonglah korang *nangis bucu katil*
Cepat whatsapp aku sekarang untuk tengok patch yang available. Diamond patch takder lagi orang share. Nanti ada, aku share pulak ye.

0139729066
0139729066










gosok-gosok dah cantik

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan yang terbaik. Ramadhan dah dekat kan, so sama-samalah kita jadikan Ramadhan tahun ni yang terbaik buat kita semua, insyaAllah.

Aku tak nak berceloteh panjang cuma nak bagitau yang



yang




yang


aku ada beli crystal diamond atau orang panggil iron on diamond patch. ni kalau korang tampal di baju raya atau baju yang nak pakai masa open house, kompem orang lain dok pakat jeling, silap-silap yang tengah makan sate boleh tercucuk lidi sate (exaggrate kemain).
aku tak ambik banyak corak, aku amik corak yang sizenya sederhana dan besar. senang korang nak tampal kat baju boleh, jubah boleh, shawl pun boleh.
ni antara corak-coraknya dan cirak-corak di bawah memang limited ye. bukan propaganda marketing semata ye.










HAAA...ORANG KATA GOSOK-GOSOK DAH CANTIK.
WHATSAPP TERUS YE

0139729066
0139729066





hotel-hotel di malaysia

Assalamualaikum semua,

dah macam trademark pulak aku ye, satu bulan satu entry....kahkah. takperlah, janji update kan. harini aku nak cerita pasal hotel. sepanjang aku kerja tempat baru ni since 2014. banyak kali jugakla aku outstation disebabkan kursus, event dll tapi mostly sebab kursus lah.

so, alang-alang aku dah pernah stay kat hotel tersebut, meh aku share kebaikan/keburukan hotel tersebut supaya boleh dijadikan panduan bagi korang kot-kotla korang terfikir nak book hotel tu. sapa tau kan, almaklumlah sharing is caring. aku bahagikan ikut negeri ye.

1) KL/SELANGOR

HOTEL EVERLY, PUTRAJAYA.

best hotel ni sebab 5 minit je jalan kaki ke Alamanda. rate RM200 per night. tak taulah itu dah memang govt rate atau tidak. malam tu aku dinner kat restoran dia je. macam biasalah agak mahal, lebih kurang RM30++ per meal tapi sebabkan hujan dan masa tu Hadif kecik lagi, aku malas nak keluar. tapi aku tak bernasib baik sebab masa aku pergi tu, pool tengah under renovation. food selection untuk …

kisah kerepek ubi 2 juta tan

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku sentiasa dalam limpahan rahmatNYA.

Bulan April dah nak habis, sekejap je kan masa berlalu. lepas tu May dan June. Kalau masih tak sedar June dah puasa. awal bulan pulak tu iaitu 6 June. Dah ganti puasa belum? Aku pun belum ganti lagi sebab selalu terpk boleh ke tahan dengan panas terik dan mengandung. Nampak sangat iman lemah kan walhal bukan tak biasa puasa tapi nak start tu punyalah seksa.
harini aku nak cerita pasal makanan favorite aku time raya. aku suka biskut especially biskut kacang timbang (tak semua biskut), tart nenas gebu, segala jenis kerepek especially kerepek ubi . sebab sebenarnya harini, aku nak cerita pasal kerepek ubi.
ok, macam ni kerepek ubi yang aku jual ni sebenarnya dah pun aku jual tahun lepas. tapi masa tu baru nak try dan aku beli 50 packet je (pack setengah kilo). tapi tak sangka hanya beberapa hari dah sold out. tak sempat nak promote kat fb sebab yang beli kawan-kawan dan kawan opis. dan aku sempatlah try…