Sunday, August 7, 2016

second pregnancy

Assalamualaikum semua,

Amboihh...mentang-mentang second pregnancy, aku langsung tak pernah cerita kan. Pregnancy kalini ok je cuma challenging part comes when 8 months and above. Memang challenging.

1) pinggang aku rasa macam nak patah. serius, kadang-kadang rasa macam nak bengkok je badan nieh.


2) peha dan kaki sakit. haritu siap tapak kaki sakit tapi lepas berurut hilang. tapi celah kengkang tetap rasa sakit.


3) nak bangun dari tidur (maksudnya dalam keadaan baring) adalah benda paling susah nak buat.


4) tak boleh bongkok dah. kalau nak ambik barang atas lantai, memang kena turun dengan badan.


5) loya datang kembali, tak tau kenapa tapi pagi-pagi memang rasa lain macam cuma tahan je.


6) pedih ulu hati kerap datang. layankan je


7) berjalan dah tak berapa normal dah sebab pressure kemain kuat.


but whatever it is, aku still datang kerja. still pergi shopping. still kuat berjalan. aku tak nak duduk sahaja. nanti lagi susah nak beranak. time hadif dulu, memang kuat berjalan apa taknya parking dengan rumah kemain jauh dahlah berbukit. ni parking depan rumah lepas tu malas lagi nak berjalan takleh kata apalahhh.

ni dah 8 months

ni pun 8 months gambar lepas raya

hari raya pertama

jamuan raya opis

selfie mak buyung, teruja sebab muka tembam

please wish my delivery easy and smooth and dapat baby sihat dan sempurna



No comments: