Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

phone update yawww

Hi u olls

Ni update guna phone, gigil la jugak but since lappy aku memang dah rosak so nak tak nak aku kena update guna phone. Harini pendek je, hikhik. Gila banyak nak cerita
Kita mulakan dengan gambar hadif dulu okeh. Hadif dah 7 bulan tau






Ni semalam punya cerita, nak beli baju renang utk hadif.

dugaan 2014

Assalamualaikum...

fuhhh...bersawang aku punya blog. banyak benar story nak cerita lebih-lebih lagi confession part two. satu demi satu aku cerita nanti eh.
awal tahun 2014 baru je setengah bulan tapi dah banyak cerita pahit dan manis aku hadapi. tapi untuk dugaan tu, aku memang redha, aku ni jenis orang yg tak suka nak membebankan diri pasal masalah untuk tempoh yang lama. kalau boleh settle, aku settle cepat-cepat.
mula-mula bb aku rosak (yes, i know im lame since still using bb) tupun pemberian adik yee. tiba-tiba dia padam terus. tak tau silap kat mana, mula-mula ingat bateri tapi bateri tu memang baru je aku beli. dalam sebulan kot.
so, aku suruh kawan aku check tapi dia kata hardware. aku pun malas dah nak pk terus beli hp baru. aku beli sony xperia z (memang tak plan pun nak beli phone tu tapi aku suka camera dia and aku pun memang sony user which is i have nex-5 and alpha) so, aku beli jelah.
so far, im satisfied with the function. sebab aku memang cari hp besar dan camera can…

confession of me part 1

Assalamualaikum u olls,
sempena tahun baru ni, aku nak berubah. nak berubah dari segi segalanya. nak berubah 1000% 1) ROHANI/AGAMA 2) KEWANGAN/ INCOME 3) KESIHATAN 4) SAVING/ASET 5) KURANGKAN HUTANG 6) HUBUNGAN
banyak aku nak cerita. tak tau nak cerita dari mana. tapi aku nak mulakan dari segi kesihatan dulu boleh. sebab kenapa? sebab ianya PALING PENTING. macam mana ko nak bekerja kalau tak sihat? macam mana nak sembahyang kalau nak bangun pun susah? macam mana nak jaga anak kalau asyik terbatuk batuk.
korang pernah dengar tak satu ayat *orang yang tak sakit tak semestinya orang yang sihat*. akulah salah seorang tu, kalau korang nak tau, aku susah gila nak sakit. instead aku dah bertahun tak demam, rasanya lebih 5 tahun (-__-).
tapi sejak aku mengandungkan hadif, my immunity tak sekebal dulu. aku masih lagi pantang beberapa makanan like laksa, labu, cempedak and so on. cuma aku tak boleh tinggalkan ais. gila woo, aku pantang 44 hari je ais, lepas tu aku minum sampai sekarang. cuma t…