Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

happy 6 months wan arjuna hadif

selamat malam eh selamat pagi u olls,

aku tak boleh tido la, ni semua disebabkan kopi yang aku minum malam tadi. sebelum ni, aku tak der masalah untuk tido, siapa kenal aku taulah yang aku memang *pakar tido* telan la apa saja, duduk kat tempat asing, perut lapar tapi kalau aku mengantuk, memang aku boleh tido dengan senang tanpa masalah.
sebelum ni aku buat kopi pun sama, aku ingat sekali tu saja, ni kali kedualah aku terkelip-kelip tengok kipas. tapi kali pertama esok kerja, so aku paksa jugak diri tido, kali ni malas. aku pegi amik roti sapu susu pekat sambil apa lagi ber blog kejap.  
esok dahla aku ada wedding nak attend, kena bangun pagi...*pagi lah sangat*. aku nak cerita pasal anak malam yang tenang ni ye. kalau hadif ada, kang tersekat-sekat.

hadif sekarang sangat kelakar yee, sebab dia suka buat bunyi. bunyi macam menjerit melengking tu dan sangat kuat ye. malam-malam aku ngan dia compete each other sapa lagi kuat...hahaha. setiap kali dia buat bunyi mesti aku gelak sakan. 

vacay = therapy = happy

Assalamulaikum semua,

Jelesnya tengok orang pegi bercuti, taki kisah la dalam negara ke luar negara. rasa dah lama tak bercuti panjang, kalau bercuti pun balik kampung je. pun dikira bercuti kan tapi aku nak bercuti yang betul-betul bercuti macam pegi pulau ke, pegi resort ke, pegi lah mana-mana asalkan tempat yang cantik dan bersama suami dan anak.
kemain jeles tengok kak di bercuti di langkawi dan stay kat berjaya hotel, filla pegi gold coast, ceera pegi sarawak. takper shida, kumpul duit, tahun depan pegi okeh.
bukan setakat jeles tapi sebab aku rasa penat sangat, rasa macam nak bercuti lari dari kl dan duduk rehat dan santai bersama keluarga. tapi sebenarnya kalau bercuti lagi letih sebab hari-hari mesti nak berjalan...hahaha. kena prepare nak pakai baju apa (baju kenalah meletop sebab nak ambik gambar banyak-banyak) dan banyak barang kena bawak since dah ada anak sekarang katakan.
tapi tak kira tahun depan kena bercuti jugakkk.

small act but BIG means

happy weekend everyone,

cuti ialah masa untuk menggomol suami eh anak. cutilah time aku nak menggomol hadif puas-puas tapi kenkadang tak sempat gomol, dia nangis nak susu. bagi susu, kenyang dan dia tdo. mommy apa lagi, berfblah dan kalau ada masa berblog.
sekarang kan i is penat sangat-sangat, kalau balik kerja mesti rasa nak tidur terus, kadang tak makan dan mandi pun takper sebab rasa nak tidur terus. patutlah dulu aku selalu tengok mama aku balik je keje dia akan tidur kejap dan bangun sebelum pukul 7. ada anak sorang je, aku dah flat, macam mana plan nak tambah anak nieh...hahaha.
sebenarnya takder apa nak citer, harini nak membebel je.



korang baca apa yg aku share kat atas. berapa ramai dari korang terfikir benda kecik macam tu tapi kesannya amat besar pada certain orang. 
kawan aku, rohaiza  tp kitaorang panggil mc ja pun sama pernah bagitau. ada beberapa tahun lepas dia naik flight air asia dari kl balik ke kelantan. flight dia pulak last flight dan sekali delay almost 2 hours…

dilema ibu bekerjaya

Assalamualaikum semua..

teruk kan banjir di pahang, tak terkata aku sebab tahun ni nampak macam teruk bebeno especially di bandar kuantan. kalau terengganu pulak kemaman dan kelantan pulak area pasir mas.
alhamdulillah, aku memang bersyukur sebab kawasan rumah aku sedari aku lahir sampailah sekarang memang tak pernah banjir. cumanya aku ingat lagi masa aku sek rendah, banjir agak teruk jugak, tapi tetap tak masuk area rumah aku cumanya kat jalan besar menghala ke bandar pasir mas dan aku sanggup jalan berkilo meter semata-mata nak main air banjir. budak-budak katanya. seronok ye, mana fikir air kotor ke tak tapi sekali tu je seingat aku sebab lepas tu terus dah tak ada banjir.
fam aku memang banyak kat kuantan tapi nasib baik air masuk paras buku lali je kat rumah tapi tetap teruk jugaklah sebab siap masuk rumah. kawan-kawan fb pun banyak, aku doakan korang bertabah. aku tau mesti banyak barang rosak dan kotor kan, semoga mangsa banjir mendapat pembelaan sewajarnya.
harini aku cuma na…

pap smear dan kenduri kahwin

happy weekend u olls,

tadi kan mak pegi wedding bekas office mate, hamboihhh jalan kemain jam kat fed highway. nak nangis rasanya walhal nak ke kelana jaya je tapi amik masa sejam setengah. padahal dari umah aku pantai dalam ke kelana jaya bukan jauh pun.
lepas tu kitaorang berpandukan kad kahwin je kan, gaduh-gaduh aku ngan hubby since sesat tambah ngan lapar, jam memang terbaik ah. hubby aku dah ajak balik, aku pulak jenis kalau dah buat sesuatu orang kata alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal peha eh lengan. alang-alang dah jam, sesat aku kena sampai jugak walau majlis dah habis.
sampai umah pengantin pukul empat, orang pun dah balik, siap catering pun nak angkut dah makanan          (-__-) padahal buat kat rumah, kemain skema catering. kalau kat kelantan, pukul 7 pun ada orang lagi datang nak makan, sini pukul 4 nak angkut dah tapi nasib baik makanan still ada banyak lagi.






lepas tu kan nak bgtau minggu lepas masa aku pegi checkup hadif, nurse yang attend paksa aku b…

hadif dah 5 bulan

hi semua,

lama tak cerita pasal hadif kan, meh mak cerita. hadif dah 5 bulan dah, how time flies....huhu. bulan depan dah boleh makan dah, yeayyyy, x sabar nak tengok die makan, aku dah prepare eating tools, lepas ni kena prepare sayur jelah.
oh, untuk bulan pertama aku hanya akan bagi sayur ye coz i have been remind and advise by many mother, kalau start bagi buah, anak suka makanan manis je. so, bulan pertama sayur, bulan kedua baru campur bubur. 
paling best pasal hadif dia tak banyak meragam tapiii kalau meragam dia datang memang aku tak tido. bayangkan aritu lepas balik dari melaka, dia tak nak tido sampai kul 3 lebih. aku masuk tido kul 12 (yeee, aku tau aku tido lambat, aku dah start awal nak masuk tido kul 11 lepas tu 10).
esoknya aku g keje, bawak kereta macam nak pejam je mata...huhu. kalau dia ok, dia akan main-main dulu dan tidur sendiri tapi selalunya dia kena hisap susu sampailah dia tertidur, kalau tak jangan harap nak tidur yee. 
kalau bawak gi jalan-jalan atau keluar,…

wondermama, bangsar

Assalamualaikum u olls,

Seronok la kalau yang jadi cikgu sebab cuti panjang....hehe. masa nilah nak pegi bercuti kan especially yang ada anak tu, lagilah semangat. anak-anak tak perlu bawak tempat mewah, bawak pegi main pool pun dah kemain suka kan. tak sabar hadif besar, nak bawak dia jalan-jalan tapi nanti rindu time dia baby, camnoo....hahaha
social media ni sebenarnya peer pressure kan. tengok orang beli baju baru, nak baju baru jugak. tengok orang jalan-jalan nak jalan-jalan jugak, tengok orang makan, nak makan jugak. especially kalau tengok instagram hanis zalikha, nangis tau tak sebab suka benau post gambar makanan sedap.
nasib baiklah, aku ni kategori makan dan pakaian, aku pilih pakaian. tak tau kenapa, tapi aku jenis bukan food hunting. kalau makanan yang best dan dekat ngan umah, memang aku try, kalau tak, kosser nak layan. so, salah satu kedai yang aku pernah baca kat blog dan tengok kat ig ialah wondermama. dahla kat bangsar je, so lets try.
bawah ni first time pergi but…

pengkalan balak, melaka

selamat malam u olls,

cuti sekolah dah bermula, kemain ye korang pegi bercuti ye. kemain lagi jalan sesak. aku baru balik melaka semalam, dah lama kot tak pegi melaka. nama je dok kl, melaka yang sekangkang kera tu pun dah bertahun tak pergi. banyak betul perubahan melaka compared last time aku pegi. 
aku pegi ni sebenarnya outing ngan office mate. ramai-ramai katanya, memang best, aku pun tumpang orang je...hehe. kami pegi pengkalan balak dan menginap di darul aslah resort. bolehla resort die tapi makanan die best. hari pertama - dinner, hari kedua - breakfast and lunch. teringat-teringat sebab tengah lapar *lap air liur*