Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

second pregnancy journey

Assalamualaikum semua,

Aku doakan semua pembaca blog aku kaya dan berjaya dunia dan akhirat.
Alhamdulillah, aku sihat je cuma batuk yang agak teruk sekarang ni. Kalau batuk je, asyik nak terkencing (-__-).  Kalau nak tau, aku belum lagi buat buku merah tau. Sindrom anak kedua memang macam tu kan, konon dah pro...kahkah.
Kalau korang nak tau, aku dan adik aku berkahwin sama-sama pada tahun 2012. Tapi dia dulu preggy after 2 months married, aku pulak after 4 months. Aku memang target nak preggy awal-awal dan alhamdulillah diberi keizinan olehNya. Masa first pregnancy, tak banyak aku buat. Aku just check period aku je dan kira hari-hari subur.
Selepas beranakkan Hadif, aku tak kisah pun kalau preggy lagi tahun depan. Tapi aku punya target 2015. Masa awal-awal 2015 dulu tak terasa sangat pressure since timeframe ada lagi tapi masa hujung tahun 2015, aku dah start cuak sebab aku memang betuk-betul nak preggy lagi. Tapi aku tak nak preggy hujung tahun sebab aku tak nak beranak di bulan puas…