Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

election fever. still

Assalamualaikum pada semua penyokong BN dan PR dan x lupa juga pada yang atas pagar.


Isu politik dah semakin menggila kat fb,sana - sini orang share gambarla, videola, tweeetla, bla n bla. sampaikan aku yg mula-mula x nak campur, jadi nak campur sebab lucu sangat. ada yang memang aku x tahan sampaikan aku kena share ke wall sendiri.
aku xkisah orang politik nak bercakap pum pang pum pang pasal politik sebab itu memang kerja dia. nak ambik hati rakyat katakan. die nak bercerita pasal 1001 kebaikan dan planning yang akan dibuat pun aku x kisah sebab dia memang kena cerita, kalau x sapa nak mengundi kan.
tapi politik yang membuatkan dia lebih best, happening dan menceriakan sebab akan ada benda-benda lawak yang kadang-kadang korang rasa x masuk dek akal. ko penyokong je tapi bersungguh benar ko bergaduh, keluar statement itu ini, buat video semata-mata parti ko.
mungking ko ada kepentingan yang orang lain x tau sekiranya parti yang ko pangkah tu menang tapi orang kata, agak-agaklah. dari…

PRU 13 yaww

hello u olls,

owh, harini hujan sangat lebat dan federal highway banjir kot. benda paling benci kat kl nieh, hujan sikit je, banjir kilat, nyampah tau x? sebab tu aku x suka dok kl, aku suka dok pj, biarlah bayar sewa mahal sikit tapi x perlu nak takut kalau tiba-tiba hujan lebat.
ko bayangkan kat menara celcom kat parking tepi tuh dah beberapa kali banjir dan tenggelam semua kereta yang park. hayoooo scary. tapi kalau hujan apa ye yg paling scary, hoyeahhh jammm. jam yang x bergerak, yang ko rasa nak jerit je dalam kereta.
harini aku nak citer pasal mengundi, aku dah 3 kali mengundi tau, kantoiii dah tua....hahaha. satu tu pilihanraya kecil kat kawasan aku pengkalan pasir sebab wakil rakyat meninggal. macam-macam pengalaman aku dapat sepanjang mengundi dan aku juga pernah jaga tempat mengundi.
ada orang x pernah merasa mengundi sebab x pernah mendaftar (-___-). adakah anda salah seorang tersebut, pleaselah ye jangan dok cakap berdegar-degar macam ahli politik tapi haram mendaftar pun…

panas yg hamattt dan 30 weeks

assalamualaikum semua,


homaiii, i dun know  either because of weather or because im preggy but im sweating all the time now. aku ni bukannya dilahirkan puteri lilin, yang cepat berpeluh dan x tahan panas. aku memang relax je, in fact aku ni jenis x tahan sejuk. sejuk sikit, ulang alik la g toilet.
tapi sekarang ni dok dalam mid valley pun aku boleh berpeluh...hahaha. dulu kan, setiap kali nak tengok movie, takut-takut sebab kadang-kadang ada bilik yang mmg sejuk giless tapi sekarang datangla sejuk macam mana pun, relax je.
nak pasang aircond kat umah memang x lah sebab umah sewa kan. tapi kat umah memang x tahan, pakai 2 pieces pun panas jugak.....kehkeh. bangun pagi memang berpeluh walau kipas kuat kemain. kalau hubby keluar je mula la order ais atau abc nak bagi sejuk tekak. hubby pulak sometimes malas nak layan....kehkeh.
klah, enough sebab panas sebab memang cuaca panas kan sekarang. kalau check dalam 41 darjah celcius, cukup 50 darjah celcius, kuman pun boleh mati. 
sekarang ni a…

lawatan sambil belajar di aquaria & makan besar di pantai jeram

hello u ollsss,

ok, nak citer sikit la pasal hari tu, bila ye 2 hb hari tu aku ada pegi aquaria klcc ngan kawan-kawan kerja. so, sebab first time mak memang teruja tapi sayangnya x bawak camera since bateri kong and charger buat hal. sangat-sangat menyesal sbb xleh snap pics banyak-banyak.
aku dah la lama gila x pegi klcc, nama je dok pj, klcc pun susah nak pegi....kehkeh. so, masuk sana agak teruja sebab dah lama kan x jejak kaki. sampai pagi kot, dalam 10 lebih, tempat pertama pergi adalah roti boy sebab naik lrt kan. lamanya x makan roti boy.
sebab kan plan memang x makan lunch since nak makan besar kat pantai jeram (seafood for those who dont know), so kami makan berat pagi-pagi kat food court. aku ngan laki aku makan nasi ayanm, which is sangat tak best kat tekak aku. 
masuk kat aquaria...huwarghhhh teruja gila tengok semua binatang especially ikan. masuk-masuk je binatang pertama piranha, tapi gigi dia x tajam pun *mak tertipu selama ni*. lepas tu tengok belangkas, seriously seb…

maternity & baby expo midvallley

selamat malam u olls,

harini aku ada wedding invitation. sorang kawan keje aku kahwin, so mmg excited la nak pegi since dia memang dah keje lama kat tempat keje aku nieh. kemain bersiap, amik camera siap-siap simpan dalam beg sebab memang ingat nak pose bagai tapi sekali sampai sana nak snap pic, no card inside. (-____-).
sejak preggy ni banyak benda lupa, mmg kena makan ubat kuatkan ingatan ni, orang kata pregnancy brain tapi aku kata careless.....hahaha. the bride cantik dengan baju yang glamour cuma sayang the groom x seoutstanding  pengatin perempuan...hahaha
ok, lupakan jap bab kahwin. dah lama kawan aku ni bgtau yang ada ekspo baby kat mid pada 5,6,7 april. so, aku siap buat app kat hanphone supaya x lupa. hari jumaat, lepas je balik keje terus berdesupp ke mid. malas nak pegi sabtu dan ahad takut x nampak barang, nampak orang je.
kawan aku bgtau kena tengok jugak barang yang nak dibeli, ada mahal ada murah dan ada yang normal price. sebagai orang yang pertama kali jejak kat bab…

my third trimester story and bla bla

Assalamualaikum u olls, kemain lagi up status bubar hari ni. rupanya ramai yang x sabar nak mengundi katanya, so jangan lupa mengundi kerasa saya pilih mengundi, anda bagaimana? kemain prihatin aku nieh...hahaha


harini jumpa doc lagi for third scanning dan aku officially masuk 3 trimester which is 2 more months *bunyi jantung baby dan mak baby berdegup pantas*....haha. harini jugak kena minum air gula for second time, aku tau air gula untuk check kencing manis tapi kenapa adik aku x pernah kena minum pun....

first time minum air gula, lepas minum sejam lepas tu aku terus muntah. sampai rumah muntah lagi, sangat teruk yee. second time ni, aku rasa ok sikit walau nak habiskan nya punyalah hazabbbb. aku rasa terbakar tekak dan lidah. sikit-sikit aku minum. lepas tu kena tggu 2 jam nak check darah for second time

so, harini punya app agak lama. ingat lagi tak, aku punya last check up (3 minggu lepas) nurse marah kan sebab berat aku naik more thn 2 kg, harini tau x berapa berat aku berapa?…