Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

beban yg x mampu dilepaskan

salah satu beban, anda faham kan



adakah anda mempunyai beban tersebut, sesuatu yg x mampu and pikul, ia ibarat anda pikul beras 10kg sedangkan berat anda hanya 37 kg, anda ingin letaknya ke bwh atau bg pd org lain tp anda x mampu n anda terus juga berjalan ngan beban tersebut walaupun sgt perlahan, walaupun sgt sakit, walaupun sgt menderitakan....

ianya mungkin seseorang, ianya mgkn dosa2 silam anda, ianya mungkin harapan org pada anda atau apa2 yg dh lama membelenggu anda dan anda ingin lepaskan, luahkan tapi x tau mcm mana? atau anda sbnrnya msh lagi ingin memikul beban tersebut walau dh tau ianya akn menyakitkan tetapi sbb anda degil, anda pk anda kuat, anda gagahi jgk walau sbnrnya lgsg x gagah....

nasi tambah : saya cuma perempuan biasa yg mempunyai keinginan mcm org lain tapi kenapa anda x nampak? :(

"kalau bleh, saya nk jadik artis" kata budak2 zaman sekarang

aku x tau samada dunia dh berubah atau era dh berubah but seriously now everything totally different with my era. terlalu byk bezanya sehinggakan kalau nk citer satu persatu mmg letih. cume apa yg aku nk tls arini psl ibu-bapa yg semakin sporting membenarkan anak mereka menceburkan diri dlm dunia hiburan di usia yg sgt muda.

apa yg buat aku rasa nk kupas isu ni sbb br2 ni aku berkesempatan menonton idola kecil, slh satu program realiti tv ms makan kat kedai makan. so, aku tgk berapa ramai adik2 or kanak2 di bwh umur 12 tahun menyanyi. aku x kata aku benci n x suke cumenya aku pelik melihatkan ibu-bapa diorang yang begitu sporting sbb kalau abah aku, mmg x mungkinla....nk kena penampar, blehla...

so, what are u think darl, kalau ur kids nati nk jadi artis or atau ngan kata lain nk menyanyi atau berlakun, korang benarkan x?

nasi tambah : kalau nk jadi artis, biar jadi mcm KRU atau DATO' SITI NURHALIZA, barula ngetopp

omg...2009 almost to end

cepat betul masa berlalu, mula2 our day start with monday, then tup-tup saturday...n weekend come. lps tu, this month is november and pejam celik, pejam celik december. omg, sgt cepat masa berlalu n kite masih lagi duk pk kalaulah aku buat tu, kalaulah aku ada cukup masa....betul x?

haih, ms mmg x leh diundur mcm kata2...haha. adale beberapa wish aku x leh capai lagi for this year n really disappointed abt that. n pernah one day, i wake up n feel sgt tua n rasa mcm too much things that i do not achieve yet....x tau sempat ke tidak. so, for starting 2010, really feel that i need to change.

nasi tambah : change myself not change the world....kalau nk muhasabah diri, leh tonton 2010...great movie to watch

kelate kena gomo

nk tau lebih lanjut , sile baca akhbar



at the rite side



at the left side


ok, semua mesti taukan smlm kelantan lwn negeri sembilan for piala malaysia n kelantan kalah 3-1. as a one of the kelantanese, aku pun turut pergi walaupun dh expect kehadiran penonton yg ramai. n mmg ramai peyokong kelantan n bleh dikatakan stadium bukit jalil dipenuhi olh lautan merah. sgt cantik especially kalau buat ombak. sokongan yg sgt kuar dr penyokong kelantan membuatkan aku bangga kerana berada d ctu. n bleh dikatakan penyokong neg 9 mmg kalah dr segi penonton.

but, menonton secara live rupenya memberi satu pengalaman yg cukup berharga pada aku since me not a football fan, serious i never watch any games at tv or live previously. so, me at first very excited even not comfortable coz kena berhimpit ngan peyokong yg bleh dikatakan semuanya lelaki. menonton secara live mmg mengujakan tetapi gol demi gol yg dijaring oleh neg 9 membuatkan peyokong kelantan yg dh mmg teruja lagi teruja. mgkin terlalu kecewa diseb…

saper x nak hidup senang?

sile tonton pisau cukur tp hanya org bertuah je dpt hadiah free...:)




bkn setakat shick tau tp kalendar,
air mineral tu xpercuma ye. harga die RM2.20 walhal air minuman je



ok, sbb sgt teruja dpt shick percuma


yess, kalau bleh kawin ngan org kaya, saper nk kawin ngan org miskinn kan. yup, i totally agree with this phrase cumenya kalau dh cinta ngan org miskin, teruskan sbb itu pun bleh buat ana bahagia. miskin x semestinya x akn kaya suatu hr nanti, sekiranya dgn usaha yg betul n bersgguh2, aku rasa sapa2 pun bleh pegang title tu.

tapi kalau anda nk kaya ngan cepat, itu hak anda tp pastikan anda mempunya badan yg ramping mcm fazura, gg yg cantik mcm maya karin, tggi mcm nasha aziz n kulit yg licin gebu mcm zizie ezette. anda petik je, mesti berlambak yg sudi...

nasi tambah : one of the malay movie that must watch.

anda ada berapa nyawa?

walhal kete dh berenti tp nk buat iklan pakaila set belt...haha


mesti pelikkan knp aku tanya soalan mcm ni. mesti semua bg jawapan satu kan sbb dh mmg satu tp kenapa ramai yg x menghargai NYAWA. o, skrg aku nk bercoleteh psl sikap rakyat Malaysia di jalan raya. so, mana2 adik2 yg nk buat karangan psl ni, bleh amik point2 pntg ek... :)

sbnrnya dh lama aku pelik knp setiap hari dlm paper ada je kemalangan jiwa yg berlaku sehinggakan kdg2 kite x bleh imagine knp tmpt tu mst ada kemalangan sdgkan jln yg amat luas, selesa xder mslh. cth, jalan ke TTDI yg ada tol tue, pun pernah berlaku kemalangan walhal jalannya siap ada 3 lane n mmg luas. atau jln ke UM yg btl2 dpn traffic light bercabang, mmg luas jln kat ctu, pernah ada bus jatuh msk longkang. gle kann

dh berapa OPS SIKAP polis dh buat? berjaya x? aku rasa makin meningkat adalah. mmg byk faktor yg menyebabkan kemalangan tp yg plg utama ialah SIKAP KITA. ok , aku bg scenario

SITUASI 1 - dua org lelaki tgh bercakap
A- brp jam ko drive dr kl ke…

GOMO RED WARRIORS GOMO

so, this is it, the final between kelantan n negeri sembilan this saturday at stadium bukit jalil. this is became history since kelantan only known as a loser. so, pasukan yg selama ni dianggap loser, kerdil n bermasalah telah menjadi satu pasukan lawan yg digeruni ramai. not only skillnya tapi kerana kecohnya juga n not to forget diorang punye peminat fanatik. mmg akn havoc la stadium nanti n me will be the one that going to watch....haha


nasi tambah : semangat merah putih RED WARRIOR