Skip to main content

kelate kena gomo



nk tau lebih lanjut , sile baca akhbar



at the rite side



at the left side


ok, semua mesti taukan smlm kelantan lwn negeri sembilan for piala malaysia n kelantan kalah 3-1. as a one of the kelantanese, aku pun turut pergi walaupun dh expect kehadiran penonton yg ramai. n mmg ramai peyokong kelantan n bleh dikatakan stadium bukit jalil dipenuhi olh lautan merah. sgt cantik especially kalau buat ombak. sokongan yg sgt kuar dr penyokong kelantan membuatkan aku bangga kerana berada d ctu. n bleh dikatakan penyokong neg 9 mmg kalah dr segi penonton.

but, menonton secara live rupenya memberi satu pengalaman yg cukup berharga pada aku since me not a football fan, serious i never watch any games at tv or live previously. so, me at first very excited even not comfortable coz kena berhimpit ngan peyokong yg bleh dikatakan semuanya lelaki. menonton secara live mmg mengujakan tetapi gol demi gol yg dijaring oleh neg 9 membuatkan peyokong kelantan yg dh mmg teruja lagi teruja. mgkin terlalu kecewa disebabkan diorang meletakkan kepercayaan n harapan setinggi gunung kpd player n slps gol ketiga, the nightmare happen.

penyokong melemparkan mercun yg bertubi2 n bukan mercun biasa tau, yg mmg sgt kuat bunyinya ke bwh n jgk ke tgh padang sehingga hampir terkena pemain, melemparkan botol mineral kpd polis, membakar kain rentang n membakar kerusi di stadium. bomba terpksa menyembur asap. semua ni aku lihat secara live yg menyebabkan aku terkaku buat sementara kerana x menyangka yg kadang2 disebabkan terlalu kecewa n marah, org bleh buat apa saja.

nasi tambah: kpd PENYOKONG KELANTAN, kalau anda rs kecewa, pemain lg kecewa krn diorang dh berlatih bagai nk rak tapi x berjaya. mgkin xder nasib, mana tau thn dpn PIALA MALAYSIA milik kite. dgn apa yg anda buat smlm, xkan mengubah keputusan.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …