Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

dont give any excuse derr, mommy i support u

Assalamualaikum semua,


Aku doakan pembaca blog aku kaya, berjaya dan bertaqwa dunia akhirat.
Lately, ada a few article yang aku perasan fb list suka share pasal comparison perempuan sebelum kahwin dan selepas kahwin. pasal appearance (makeup, body, clothing and bla bla).
dalam article tu tunjuk yang sebelum kahwin dan ada anak kemain vogue (badan slim, muka sentiasa bermekap, baju up to date dan kemas) pendek kata presentable.
lepas kahwin dan ada anak (badan kembang, muka pucat, baju kedut, tudung tak iron atau tudung instant). pendek kata, langsung tak menarik.
semua dok komplen, tak ada masa, sibuk, banyak kerja and the list goes on.
well, let me tell u a story:
mama aku anak 6. bekerja 8.00-5.00. tak pernah sekalipun aku nampak dia selekeh sampai sekarang.
dulu masa kitaorg kecik lagilah, sebab abah aku ialah conventional men (yang tak pernah tolong bab jaga anak, memasak, urus rumah). semua mama aku buat sendiri with no maid (adala orang datang tolong kejap-kejap) tapi still mama aku bua…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…