Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

apa yang aku suka tentang jusco ialahhhhhhhh

salam ladies and gentleman

korang panggil toilet apa ye? jamban, tandas, toilet,restroom atau tempat membuang. apa-apalahkan tapi benda ni memang sangat penting bagi semua orang. gila x penting sebab setiap hari kita pasti membuang x kira kecil atau besar (bagi orang normal macam akula).
apa yang paling penting sekali pada sesuatu tandas ni ialah kebersihan ye dop? cantik macam mana pun tandas tu kalau berbau dan ada sisa-sisa kumbahan, terus rasa geli dan nak muntah. kalau korang perasan dekat malaysia ni memang susah nak cari tandas yang bersih dan selesa. 
kedua ialah aku x suka tandas yang terlampau canggih. maksudnya tandas yang x ada pili air dan getah. yang kena pulas dan air memancut terus. tandas ni memang banyak kat hotel atau shopping mall like klcc, menyampah gila aku. kalau pancutan air tu jenis ok x perlah jugak, ni kadang-kadang terlampau perlahan atau terlampau laju. sakit jiwa dibuatnya lebih-lebih lagi kalau nak buang air besar.
ketiga, tisu dan sabun basuh tangan. m…

catatan kedua di belfast

salam everyone

korang semua tau kan adik bongsu aku dah selamat sampai di sana. sebenarnya sebelum pergi, aku dah beberapa kali pesan kat dia suruh buat blog supaya kitaorang bukan setakat boleh tengok gambar tapi tau serba sedikit perkembangan dia.
tapi malangnya dalam family aku, hanya aku je yang rajin tulis blog, adik-adik aku yang lain semua malas (nampak sangat aku memang rajin kan...kahkah). so, aku pikir punya pikir, biarlah aku update serba sedikit pasal kehidupan adik aku kat sana. sekurang-kurangnya family yang lain boleh baca dan jadik kan kenangan  yang terindah...ececeh :)





adik aku baru je start class hari ni. belum lagi berkesempatan nak bercakap ngan dia. acc skype x buat-buat sampai sekarang...haha. second week di belfast

sekinchan photo shoot with sony users

hi all, i had photo shoot today with sony users at sekinchan, selangor. can u imagine i have to wake up 3.30 in the morning (bersungguh gila ko shida). yes i am, because my first time joined this kinda activity. im only using sony nex5 whereas others using the big camera, with tripod and segala mak nenek that i dunno the name or function...haha
details will be story later coz letih gila sekarang.



so, i will upload random photos first. enjoyyy!!

adik dah pegi

salam u olls, sihat ke x?

baru lepas tengok bola jepun lawan malaysia. jepun jaringkan 16 gol tapi bolos 2. aku tengok apek je bekerja keras, orang lain macam takut-takut lagi, kesian apek, bertubi-tubi kena serangan dan asakan dari jepun. terima kasih banyak-banyak apek, awak memang terbaik.  ashiteru ketat-ketat, boleh?
so, isnin lepas 19/9/2011 adik aku dah bertolak ke belfast, uk. sapa yang x tau tempat tu kat mana, aku pun x taula sangat tapi dia bukan exactly dalam negara UK. ianya di kepulauan ireland, macam sabah dan semananjung malaysia la tapi masih considered dalam negara UK.
adik aku kat sana 3 tahun, amik course chemical engineering (kalau tanya pasal course ni, aku satu habuk pun x tau).  nasib baiklah ada jugak kawan-kawan perempuan yang sekali iatu dalam 6 orang (sama uni dan course). bolehla buat teman. dia dah selamat sampai dah. sejuk katanya kat sana, lupa pulak nak tanya berapa darjah celcius.
so masa hantar kompem-kompemla nangis kan, kehkeh. tapi cuba x melampau…

plaza low yat dan bangsar

hi u olls

sini, aku nak bagitau satu berita gembira bagi keluarga aku. setelah berpenat lelah dan berhempas pulas belajar dan menghadapi segala ujiannya, adik aku telah ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran di Belfast, UK.

jadinya, kami satu family memang agak sibuk since dia dapat tawaran tersebut, yelah weih banyak gila benda kena buat. selepas settle semuanya dan minggu lepas dapat duit (btw, adik aku dapat scholarship MARA tapi kena pastikan lulus cemerlang jugak). MARA ada peruntukkan RM3K untuk beli computer so apalagi kita beli yang baru dan tempat yang selalu menjadi tumpuan ramai ialah mana lagi low yat plaza.oyeaahhh

semalam, pergilah beli laptop baru, netbook baru (tiba-tiba abang aku nak netbook) dan jugak garmin kat plaza low yat. aku benci pegi tempat ni, ramai sangat orang dan ramai sangat pilihan. orang kata beli benda-benda ni kena banyak survey dulu, heh. yelah nak cari the best price kan dan x nak kena tipu.

kitaorang pulak malas jalan-jalan, pusing 2,3 kali terus …

movie that u should watch

selamat berhujung minggu korang semua

suka eh kalau kerajaan dapat cuti 3 hari...hehe. kalau korang selalu baca blog aku mesti tau aku ni peminat tegar movies. any movies keluar je aku mesti tengok. so recently, memang baca movie yang aku tengok tapi aku nak recommend dua je  sebab yang lain x best (bagi aku la)

aku dah tengok movie hantu bonceng (jangan ingat aku tengok cerita mat salleh je tau tapi biasa2 j lawak dia bagi aku), apollo 18 (bosan..bluerghhh), contagion (bolehla), spy kids (pls dont watch), smurf (bolehla)

1) columbiana - movie ni pasal seorang perempuan (zoe saldana yang berlakon cerita avatar tu). dia ditrained dari kecil lagi untuk menjadi pembunuh upahan dan itu adalah pilihan dia sebab dia nak membalas dendam atas kematian ibu bapa dia yang dibunuh di depan matanya, tragis kan. so hidupnya dan kerjanya memang bunuh orang je. bestnya sebab cerita ni x boring, maksud aku aksi dia walau klishe iaitu tembak-menembak, gaduh, tumbuk-tumbuk semua bagai tapi tidak membori…

mari menghentam malaysia

arini nak gossip boleh x? xkira nak gossip jugak,

arini ada terbaca status fb seseorang berkenaan seorang artis yang telah dihentam teruk oleh peminat. kesian aku tengok artis tersebut, aku ni sebenarnya x pernah minat mana-mana artis, serious aku memang agak looser sikit bab-bab entertainment especially artis luar negara. orang dah lama kenal bruno mars, aku kelip-kelip mata x tau.
tapi aku memang ambil tau pasal gossip tapi artis malaysia jelah, sebabnya aku suka baca blog gossip like beautifulnara atau  paper pancaindera n bla bla. xtau sangat pasal sumbangan artis tapi pasal gosip laju, bolehhh? haha.
so, aku jatuh kesian ngan artis ni, xderlah efek hidup aku,cuma apahal la mamat ni kena hentam teruk sangat. yang aku kelakar semua pakat marah dia sebab dia menjwab balik bila peminat marah dia. woii, artis pun manusia, xkanla sebab ko peminat ko datang kat dia dan cakap " ko ni berlagak bagus, prestasi x bagus langsung tapi kaya ngan kontoversi. ko ni memang xder bakat langsun…

yeahhh, i dah ada company (-___-)

Assalamualaikum
alhamdulillah, harini shida berjaya mendaftarkan perniagaan. gile lambat kan dah beberapa tahun  operation baru nak daftar, sebab dulu ingat bukan penting sangat pun dan asyik tertangguh je. sebenarnya, nak berniaga ni senang tapi nak maintain dan tingkatkan dia punya pendapatan dari semasa ke semasa, itu yang susuahnye sayang oii
shida bukak blog ni masa tu blog bukanlah satu trend lagi. kiranya sikit saja blog yang ada dan persaingan pun xkuat. masa tu income memang banyak tapi disebabkan shida ada masalah dari segi menjaga duit (suka-suka hati je guna duit modal dan untung), last-last modal ke mana untung lagilah x tau.
bertahun-tahun cuba struggle tapi struggle dengan duit yang sikit amatlah x best sebab banyak benda x leh buat dan berkembang. banyak permintaan tapi barangnye xder, yileekk.jadi, amat makan hati dan kadang-kadang rasa nak give up, tu yang kadang-kadang ada yang lamaaaaa shida x update apa-apa.  
tapi sebabkan shida ni memang suka berniaga, nak juga…

rite now, every girl need dress! at least one, no 2...:)

Important news

ada beberapa pengumuman penting di sini:

1) email telah bertukar jadi sebarang pertanyaan, pembelian dan apa saja hendaklah diemailkan di
jarumbenang3@gmail.com
2) shida akan menjual pakaian since memang shida berminat dan semua pakaian memang terbaik dari ladang. untuk itu, shida bagi teaser dulu ye. harap sabar menunggu

3) banyak barang baru akan diupdate minggu ini dan dari masa ke semasa supaya korang boleh membeli untuk open house, dinner dan raya haji :

kenapa kita suka tanya soalan yang sama?

assalamualaikum semua pembaca tersayang...ecceh

eh korang tau kan makna redundant, kalau x tau pegi blog maria elena, mesti korang paham sebab dia siap buat video lagi tentang perkataan ni. die sangat awesome ye. 
jadinya, dalam hidup kita ni kita akan selalu tanya benda yang sama, korang x caya cuba korang perhatikan orang sekeliling anda. mesti adala, satu jawapan tu nak kepastian lebih dari sekali kadang-kadang dah terangkan 3 kali pun masih lagi tanya. 
korang hangin tak kalau korang explain tapi orang masih lagi bertanya soalan yang sama walhal dia dah paham. contoh ye:

1) aku selalu experience benda ni
pemanggil = , bil saya berapa bulan ni?
aku =  aku pun jawab RM30.90 (aku sebut macam ni tiga puluh ringgit sembilan puluh sen).
pemanggil = berapa cik, aku mudahkan kot-kot dia x dengar (tiga kosong sembilan kosong).

selalunya orang normal n cepat pikap akan kata ok, then next question atau itu saja yang dia nak tanya. tapi orang lambat pikap akan tanya lagi,

pemanggil = RM30.90 ye c…

restoran mewah vs kedai murah

hi awek-awek yang suka makan dan lelaki-lelaki yang suka belanja awek,
dah nama restoran mestilah yang grand kan, yang dia punya hiasan macam-macam like ala-ala hotel ke, ala-ala resort ke, ala-ala garden ke. yang pasti apabila kita tengok mesti teruja nak masuk dan amik gambar, eleh macam aku x tau korang kalau tempat tu cantik lagila korang gila nak bercamwhore kan....eceh (jangan risau aku pun sama)







dan satu lagi aku makan dalam kuantiti yang amat sedikit, bukan sebab diet tapi sebab aku memang x mampu nak makan banyak so x yahla berangan nak ajak aku bufet bagai like bufet ramadhan sebab korang mesti sedih tengok duit korang hangus macam tu je (kalau korang belanja akula), sebab aku makan suku dari duit yang korang spend. gile x berbaloi sebab tu benda paling aku x suka bufet sebab aku rasa membazir.
aku kalau tengok orang makan banyak sangat boleh nak termuntah....kehkeh. sebab aku amalkan satu petua, aku berenti sebelum kenyang,so perut aku ni boleh terima kenyang je, terlampau…