Skip to main content

restoran mewah vs kedai murah

hi awek-awek yang suka makan dan lelaki-lelaki yang suka belanja awek,

dah nama restoran mestilah yang grand kan, yang dia punya hiasan macam-macam like ala-ala hotel ke, ala-ala resort ke, ala-ala garden ke. yang pasti apabila kita tengok mesti teruja nak masuk dan amik gambar, eleh macam aku x tau korang kalau tempat tu cantik lagila korang gila nak bercamwhore kan....eceh (jangan risau aku pun sama)

garden mid

mango juice n ice lemon tea

roti pita yang sangat dry dia punya daging, kuah dia pulak macam kuah rojak n acar....erkkk

spaghetti ni bolehla


aku nak cerita ni pasal makanan sebenarnya tapi aku masukkan sekali ngan tempat yang serve makanan tersebut. korang suka x pegi makan tempat mahal macam hotel, restoran mewah semua bagai tu. aku memang x suka pegi sangat. of coursela reason utama sebab duit tapi reason kedua sebab makanan.


aku ni dahle kureng bab-bab makanan mahal. serius korang hidangla aku makanan mahal dari negara barat sana yang paling best dan popular tapi kalau kat sebelah dia ada nasi panas sama itu ikan kembung goreng garing tambah ulam sama budu, kompem aku pilih makanan kedua.

bukan aku x makan langsung tapi kalau aku pegi restoran mahal like alexis aku tetap pilih hidangan yang berasaskan nasi....haha. gila punya noob. memang lidah dan tekak orang melayu tulen.
chawan bangsar
ice blended kopi kemaman n roti bakar

nasi kerabu ayam percik konon
kaler biru pewarna bukan yang kaler bunga macam orang kelantan buat tu, ayam pulak bukan percik tapi bakar
kuah langsung xrasa

camwhore itu harus

dan satu lagi aku makan dalam kuantiti yang amat sedikit, bukan sebab diet tapi sebab aku memang x mampu nak makan banyak so x yahla berangan nak ajak aku bufet bagai like bufet ramadhan sebab korang mesti sedih tengok duit korang hangus macam tu je (kalau korang belanja akula), sebab aku makan suku dari duit yang korang spend. gile x berbaloi sebab tu benda paling aku x suka bufet sebab aku rasa membazir.

aku kalau tengok orang makan banyak sangat boleh nak termuntah....kehkeh. sebab aku amalkan satu petua, aku berenti sebelum kenyang,so perut aku ni boleh terima kenyang je, terlampau kenyang x leh. aku dah train lama dah so dah terbiasa.

recently, aku try satu restorang yang dah lama juga aku usha nak masuk tapi selalu x jadi. restoran dia memang comel ah ibarat korang makan dalam taman. nama pun garden, banyak jugak cawangan dia tapi x best mana pun makanan dia. western bolehla tapi nasi kureng. satu lagi chawan kat bangsar pun sama sangatla kureng makanan dia. chawan ni nak lepak minum kopi sambil makan roti sambil borak 5 jam sangat disarankan. tapi kalau nak makan nasi aku sarankan jaangan. tapi kalau korang nak cuba juga x kisah sebab ni pendapat aku je kan. tekak kan lain-lain

last- last ko tau apa yang betul-betul aku suka sampai balik pun still teringat dan siap boleh hidu-hidu tangan aku dan x nak basuh sebab nak bagi bau dia kekal, gila punya teruja



jeng jeng


















 my favorite all time 

ikan singgang + budu + ulam + ayam goreng kunyit

bau dia melekat sampai malam u olls

Comments

oit kat maner kedai ikan singgang ni?? macam menarik jer...huhuh slurrppp
shidaidris said…
kat chow kit nur, kedai feveret aku tueh. meme sedap pun

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.