Skip to main content

yeahhh, i dah ada company (-___-)


Assalamualaikum

alhamdulillah, harini shida berjaya mendaftarkan perniagaan. gile lambat kan dah beberapa tahun  operation baru nak daftar, sebab dulu ingat bukan penting sangat pun dan asyik tertangguh je. sebenarnya, nak berniaga ni senang tapi nak maintain dan tingkatkan dia punya pendapatan dari semasa ke semasa, itu yang susuahnye sayang oii

shida bukak blog ni masa tu blog bukanlah satu trend lagi. kiranya sikit saja blog yang ada dan persaingan pun xkuat. masa tu income memang banyak tapi disebabkan shida ada masalah dari segi menjaga duit (suka-suka hati je guna duit modal dan untung), last-last modal ke mana untung lagilah x tau.

bertahun-tahun cuba struggle tapi struggle dengan duit yang sikit amatlah x best sebab banyak benda x leh buat dan berkembang. banyak permintaan tapi barangnye xder, yileekk.jadi, amat makan hati dan kadang-kadang rasa nak give up, tu yang kadang-kadang ada yang lamaaaaa shida x update apa-apa.  

tapi sebabkan shida ni memang suka berniaga, nak jugak buat dan alhamdulillah dapat suntikan modal dari share partner dan shida akan buat perubahan seikit demi sikit. banyak gile benda nak buat, nak cantikkan website ni, nak design baju dan tudung sendiri, nak bukak kedai atau booth a t least dan banyak lagi. all plan in my mind cuma tunggu nak realisasikan. aminn!!

panjangnya, shida berceloteh sebenarnya nak bagitau yang nama syarikat ialah jarumdanbenang enterprise, comel x. idea ni datang sebab shida jual produk pakaian dan tudung, so diorang semua ni datang dari benang dan jarum kan. pendaftaran nombor 002068410-P. syarikat ni diuruskan oleh 3 orang dan semuanya ada bahagian masing-masing. shida akan fokus untuk perniagaan di internet sahaja. 

current acc pun akan dibuka minggu depan, tadi dah pergi maybank tapi masih lagi xleh buat since kena ada surant perjanjian perkongsian. haih, so nati semua bayaran akan masuk dalam acc company, shida akan bagitau nati ye.

doakan shida berjaya dan terima kasih pada yang x putus-putus membeli dari shida. shida sayang korang ketat-ketat :)

Comments

dd.hasnidar said…
yela..sronoknya dh ada co sndiri.kena ikut contoh ni.tp dd pn byk blajar dr shida jgk.pastu edast.sronok la dh ada kedai sndiri nanti..eii..bestnya.(terover excited plak)
Benu :) said…
Gud Luck n all da best..
shidaidris said…
dd - hehe, seronok tapi tanggungjwab lagi besar, kedai tengah survey tempat sbb yelah bukan senang kan. ngan sewa apa lagi semua

benu - thanks
dd.hasnidar said…
yeah.lg bnyk benda nk handle.
so,gudluck to u.semoga success.
shidaidris said…
thanks dd, luv u mmmuuaahhh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…