Wednesday, September 14, 2011

yeahhh, i dah ada company (-___-)


Assalamualaikum

alhamdulillah, harini shida berjaya mendaftarkan perniagaan. gile lambat kan dah beberapa tahun  operation baru nak daftar, sebab dulu ingat bukan penting sangat pun dan asyik tertangguh je. sebenarnya, nak berniaga ni senang tapi nak maintain dan tingkatkan dia punya pendapatan dari semasa ke semasa, itu yang susuahnye sayang oii

shida bukak blog ni masa tu blog bukanlah satu trend lagi. kiranya sikit saja blog yang ada dan persaingan pun xkuat. masa tu income memang banyak tapi disebabkan shida ada masalah dari segi menjaga duit (suka-suka hati je guna duit modal dan untung), last-last modal ke mana untung lagilah x tau.

bertahun-tahun cuba struggle tapi struggle dengan duit yang sikit amatlah x best sebab banyak benda x leh buat dan berkembang. banyak permintaan tapi barangnye xder, yileekk.jadi, amat makan hati dan kadang-kadang rasa nak give up, tu yang kadang-kadang ada yang lamaaaaa shida x update apa-apa.  

tapi sebabkan shida ni memang suka berniaga, nak jugak buat dan alhamdulillah dapat suntikan modal dari share partner dan shida akan buat perubahan seikit demi sikit. banyak gile benda nak buat, nak cantikkan website ni, nak design baju dan tudung sendiri, nak bukak kedai atau booth a t least dan banyak lagi. all plan in my mind cuma tunggu nak realisasikan. aminn!!

panjangnya, shida berceloteh sebenarnya nak bagitau yang nama syarikat ialah jarumdanbenang enterprise, comel x. idea ni datang sebab shida jual produk pakaian dan tudung, so diorang semua ni datang dari benang dan jarum kan. pendaftaran nombor 002068410-P. syarikat ni diuruskan oleh 3 orang dan semuanya ada bahagian masing-masing. shida akan fokus untuk perniagaan di internet sahaja. 

current acc pun akan dibuka minggu depan, tadi dah pergi maybank tapi masih lagi xleh buat since kena ada surant perjanjian perkongsian. haih, so nati semua bayaran akan masuk dalam acc company, shida akan bagitau nati ye.

doakan shida berjaya dan terima kasih pada yang x putus-putus membeli dari shida. shida sayang korang ketat-ketat :)

5 comments:

dd.hasnidar said...

yela..sronoknya dh ada co sndiri.kena ikut contoh ni.tp dd pn byk blajar dr shida jgk.pastu edast.sronok la dh ada kedai sndiri nanti..eii..bestnya.(terover excited plak)

Benu :) said...

Gud Luck n all da best..

shidaidris said...

dd - hehe, seronok tapi tanggungjwab lagi besar, kedai tengah survey tempat sbb yelah bukan senang kan. ngan sewa apa lagi semua

benu - thanks

dd.hasnidar said...

yeah.lg bnyk benda nk handle.
so,gudluck to u.semoga success.

shidaidris said...

thanks dd, luv u mmmuuaahhh