Skip to main content

apa yang aku suka tentang jusco ialahhhhhhhh

salam ladies and gentleman

korang panggil toilet apa ye? jamban, tandas, toilet,restroom atau tempat membuang. apa-apalahkan tapi benda ni memang sangat penting bagi semua orang. gila x penting sebab setiap hari kita pasti membuang x kira kecil atau besar (bagi orang normal macam akula).

apa yang paling penting sekali pada sesuatu tandas ni ialah kebersihan ye dop? cantik macam mana pun tandas tu kalau berbau dan ada sisa-sisa kumbahan, terus rasa geli dan nak muntah. kalau korang perasan dekat malaysia ni memang susah nak cari tandas yang bersih dan selesa. 

kedua ialah aku x suka tandas yang terlampau canggih. maksudnya tandas yang x ada pili air dan getah. yang kena pulas dan air memancut terus. tandas ni memang banyak kat hotel atau shopping mall like klcc, menyampah gila aku. kalau pancutan air tu jenis ok x perlah jugak, ni kadang-kadang terlampau perlahan atau terlampau laju. sakit jiwa dibuatnya lebih-lebih lagi kalau nak buang air besar.

ketiga, tisu dan sabun basuh tangan. memang wajib beb, kalau x ada memang haru jadinya. kalau masuk tandas awam benda-benda macam ni memang selalu sold out. xtau kenapa, mungkin  ada orang selalu curi tisu.

keempat tempat nak mekap (ni bagi perempuanla). aku rasa mana-mana perempuan pun sama, lepas je masuk tandas dia akan cuci tangan dan touch up sikit-sikit. memang wajib beb, x tipu punya. jadi kalau ada cermin atau tempat mekap yang selesa, memang heaven.


jadinya, kenapa aku beria-ia nak bercerita pasal tandas sedangkan tajuk aku cerita pasal jusco sebabnya iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

































jusco punya mekap area, besar x besarla, dan port ni paling aku suka. kalau lepas buang, cepat-cepat pegi sana nak mekap...haha. bolehh?

sink yng selesa untuk basuh tangan 

kids punya tandas. jangan risau ye, so kanak-kanak boleh buang ngan selesa jugaaa

kids sink pun selesa untuk kanak-kanak
ni bilik breastfeeding. memang selesa, silap-silap boleh tidur. mula-mula nak ambil gambar kat dalam tapi smua penuh oleh pekerja jusco yang tengah tidur

ni tempat nak salin pampers baby

muka puas hati pengguna tandas jusco...haha




so apa yang paling aku suka pada tandas jusco bukan setakat bersih. tapi ianya besar dan sangat selesa. ianya menitikberatkan semua golongan iaitu perempuan yang suka mekap macam aku (bukan suka sangat mekap tapi jenis xleh tengok cermin...kehkeh), perempuan yang dah kahwin dan ada baby, perempuan yang ada kanak-kanak yang masih kecil. semua akan berasa selesa. terima kasih jusco

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.