Thursday, September 29, 2011

apa yang aku suka tentang jusco ialahhhhhhhh

salam ladies and gentleman

korang panggil toilet apa ye? jamban, tandas, toilet,restroom atau tempat membuang. apa-apalahkan tapi benda ni memang sangat penting bagi semua orang. gila x penting sebab setiap hari kita pasti membuang x kira kecil atau besar (bagi orang normal macam akula).

apa yang paling penting sekali pada sesuatu tandas ni ialah kebersihan ye dop? cantik macam mana pun tandas tu kalau berbau dan ada sisa-sisa kumbahan, terus rasa geli dan nak muntah. kalau korang perasan dekat malaysia ni memang susah nak cari tandas yang bersih dan selesa. 

kedua ialah aku x suka tandas yang terlampau canggih. maksudnya tandas yang x ada pili air dan getah. yang kena pulas dan air memancut terus. tandas ni memang banyak kat hotel atau shopping mall like klcc, menyampah gila aku. kalau pancutan air tu jenis ok x perlah jugak, ni kadang-kadang terlampau perlahan atau terlampau laju. sakit jiwa dibuatnya lebih-lebih lagi kalau nak buang air besar.

ketiga, tisu dan sabun basuh tangan. memang wajib beb, kalau x ada memang haru jadinya. kalau masuk tandas awam benda-benda macam ni memang selalu sold out. xtau kenapa, mungkin  ada orang selalu curi tisu.

keempat tempat nak mekap (ni bagi perempuanla). aku rasa mana-mana perempuan pun sama, lepas je masuk tandas dia akan cuci tangan dan touch up sikit-sikit. memang wajib beb, x tipu punya. jadi kalau ada cermin atau tempat mekap yang selesa, memang heaven.


jadinya, kenapa aku beria-ia nak bercerita pasal tandas sedangkan tajuk aku cerita pasal jusco sebabnya iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

































jusco punya mekap area, besar x besarla, dan port ni paling aku suka. kalau lepas buang, cepat-cepat pegi sana nak mekap...haha. bolehh?

sink yng selesa untuk basuh tangan 

kids punya tandas. jangan risau ye, so kanak-kanak boleh buang ngan selesa jugaaa

kids sink pun selesa untuk kanak-kanak
ni bilik breastfeeding. memang selesa, silap-silap boleh tidur. mula-mula nak ambil gambar kat dalam tapi smua penuh oleh pekerja jusco yang tengah tidur

ni tempat nak salin pampers baby

muka puas hati pengguna tandas jusco...haha




so apa yang paling aku suka pada tandas jusco bukan setakat bersih. tapi ianya besar dan sangat selesa. ianya menitikberatkan semua golongan iaitu perempuan yang suka mekap macam aku (bukan suka sangat mekap tapi jenis xleh tengok cermin...kehkeh), perempuan yang dah kahwin dan ada baby, perempuan yang ada kanak-kanak yang masih kecil. semua akan berasa selesa. terima kasih jusco

No comments: