Thursday, April 7, 2011

meh cerita pasal CELCOM

adik aku pengguna maxis prepaid

mama aku memang xleh berenggang ngan phone

mama aku pakai celcom postpaid

aku pakai celcom prepaid since all my fam use it
(hp buruk aku tapi aku sayanggg)


kenapa tibe-tibe nak cerita pasal celcom nih shida. hehe, sebab aku ada baca satu blog die bagitau kita punye blog ni kenale informative and ada tajuk jitu. contohla anda peminat Dato' Ct n dalam blog anda, semua cerita pasal Dato' Ct. so saper2 yang nak tau pasal dato' ct, masuk saja blog anda. or anda minat masak n kebanyakan cerita anda pasal memasak. tapi selang-seli la cerita lain k

so, aku nak cerita pasal CELCOM. kenapa CELCOM? sebab i'm the biggest fan of celcom....ok, memang penipu besar (-_____-). aku adalah one of the ................... (isikan tempat kosong) celcom and senang cerita aku memang ada pengetahuan luas tentang celcom punye product.

aku x nak cerita sejarah celcom sebab aku pun x hafal tapi celcom adalah company melayu. ye, sapa sokong melayu, pilihla celcom....... (^______^). mula2 aku nak cerita kalau anda adalah pengguna (sangat skema ye ayat pengguna ni mcm carpet tapi dipanggil permaidani) celcom, mesti anda nak tau maklumat tentang celcom. samada anda ada pertanyaan atau masalah

ok let's move on

1) www.celcom.com.my - dalam website celcom ni, macam2 benda ada. anda nak tau lokasi cawangan, anda nak tau promosi baru, anda nak tau tentang rate package, anda nak tau pasal owner celcom samada dh kahwin belum (ok ni melalut), anda nak tau rate call ke luar negara, anda nak daftar onlice cust service so orang kata macam-macam ada. cume kena tau macam nak cari maklumat tersebut.

tapi kan disebabkan rakyat mlaysia memang suka membaca "purata rakyat malaysia beberapa tahun lepas adalah 2 helai setahun, banyak kan (-___-) "so memang jarangla diorang akan rajin membaca.

2) 1111 - yang ni memang popular sebab die free. dan macam jadi habit untuk pengguna celcom nak check bill call careline, nak tau lokasi call careline, nak tau pasal promo call careline dan 1001 masalah dan pertanyaan. walaupun semuanya ada kat web atau boleh check je melalui phone.

even ada yang call semata-mata nak tanya jam pukul berapa, nak tanya cuaca, nak tanya pasal rumah mayat kota bharu (careline bukan operator ye) sebab ianya free so selalu disalah guna. yess, anda boleh call n tanya apa saja pertanyaan asalkan mengenai celcom. ianya 24 hours n most important thing its FREE so if u have any doubt or inquiries or problem or anything abt celcom, do call 1111.

3) 1300 111 000 - sekiranya anda nak call celcom careline tapi xder celcom number, so call this num. but it will be charge 0.30 per minute. this is less popular lorh

4) 03-36308888 - sekiranya anda berada di overseas and anda ada masalah boleh call this number but for sure charges will be expensive. (rate will based on which country u go). but jika berada di malaysia pun boleh and sama jugak charges 0.30 per minute.

5) 03-36308889 - jika anda nak faks sesuatu, ini adalah faks number.


summarize

  • www.celcom.com.my - pastikan anda ada internet, btw anda jugak boleh complaint kat sini. pegi dekat contact us dan ada form so isi je.
  • 1111 - free n 24hours
  • 1300 111 000 - RM0.30 per minute
  • 03-36308888 - careline overseas n malaysia also can
  • 03-36308889 - faks

4 comments:

Atiqah Adnan said...

qa pun pakai celcom postpaid.. dah lama daa pakai celcom.. so far ok je.. hee

Arin Mansor said...

mek. heheh
arin pakai celcom dan jugak maxis
lol
nak isi tempat kosong tu boleh? ngeh3

shidaidris said...

iqa - yeke, shida punye family semua pakai postpaid celcom. shia pakai prepaid celcom n maxis

arin - hikhik, sama je kita. shida pun pakai celcom n maxis tapi prepaid la sbb call sgt kureng

bolehhhh....isi je

Aja said...

info yg bagus ni utk budak baru mcm Aja..:)