Skip to main content

meh cerita pasal CELCOM

adik aku pengguna maxis prepaid

mama aku memang xleh berenggang ngan phone

mama aku pakai celcom postpaid

aku pakai celcom prepaid since all my fam use it
(hp buruk aku tapi aku sayanggg)


kenapa tibe-tibe nak cerita pasal celcom nih shida. hehe, sebab aku ada baca satu blog die bagitau kita punye blog ni kenale informative and ada tajuk jitu. contohla anda peminat Dato' Ct n dalam blog anda, semua cerita pasal Dato' Ct. so saper2 yang nak tau pasal dato' ct, masuk saja blog anda. or anda minat masak n kebanyakan cerita anda pasal memasak. tapi selang-seli la cerita lain k

so, aku nak cerita pasal CELCOM. kenapa CELCOM? sebab i'm the biggest fan of celcom....ok, memang penipu besar (-_____-). aku adalah one of the ................... (isikan tempat kosong) celcom and senang cerita aku memang ada pengetahuan luas tentang celcom punye product.

aku x nak cerita sejarah celcom sebab aku pun x hafal tapi celcom adalah company melayu. ye, sapa sokong melayu, pilihla celcom....... (^______^). mula2 aku nak cerita kalau anda adalah pengguna (sangat skema ye ayat pengguna ni mcm carpet tapi dipanggil permaidani) celcom, mesti anda nak tau maklumat tentang celcom. samada anda ada pertanyaan atau masalah

ok let's move on

1) www.celcom.com.my - dalam website celcom ni, macam2 benda ada. anda nak tau lokasi cawangan, anda nak tau promosi baru, anda nak tau tentang rate package, anda nak tau pasal owner celcom samada dh kahwin belum (ok ni melalut), anda nak tau rate call ke luar negara, anda nak daftar onlice cust service so orang kata macam-macam ada. cume kena tau macam nak cari maklumat tersebut.

tapi kan disebabkan rakyat mlaysia memang suka membaca "purata rakyat malaysia beberapa tahun lepas adalah 2 helai setahun, banyak kan (-___-) "so memang jarangla diorang akan rajin membaca.

2) 1111 - yang ni memang popular sebab die free. dan macam jadi habit untuk pengguna celcom nak check bill call careline, nak tau lokasi call careline, nak tau pasal promo call careline dan 1001 masalah dan pertanyaan. walaupun semuanya ada kat web atau boleh check je melalui phone.

even ada yang call semata-mata nak tanya jam pukul berapa, nak tanya cuaca, nak tanya pasal rumah mayat kota bharu (careline bukan operator ye) sebab ianya free so selalu disalah guna. yess, anda boleh call n tanya apa saja pertanyaan asalkan mengenai celcom. ianya 24 hours n most important thing its FREE so if u have any doubt or inquiries or problem or anything abt celcom, do call 1111.

3) 1300 111 000 - sekiranya anda nak call celcom careline tapi xder celcom number, so call this num. but it will be charge 0.30 per minute. this is less popular lorh

4) 03-36308888 - sekiranya anda berada di overseas and anda ada masalah boleh call this number but for sure charges will be expensive. (rate will based on which country u go). but jika berada di malaysia pun boleh and sama jugak charges 0.30 per minute.

5) 03-36308889 - jika anda nak faks sesuatu, ini adalah faks number.


summarize

  • www.celcom.com.my - pastikan anda ada internet, btw anda jugak boleh complaint kat sini. pegi dekat contact us dan ada form so isi je.
  • 1111 - free n 24hours
  • 1300 111 000 - RM0.30 per minute
  • 03-36308888 - careline overseas n malaysia also can
  • 03-36308889 - faks

Comments

Atiqah Adnan said…
qa pun pakai celcom postpaid.. dah lama daa pakai celcom.. so far ok je.. hee
Arin Mansor said…
mek. heheh
arin pakai celcom dan jugak maxis
lol
nak isi tempat kosong tu boleh? ngeh3
shidaidris said…
iqa - yeke, shida punye family semua pakai postpaid celcom. shia pakai prepaid celcom n maxis

arin - hikhik, sama je kita. shida pun pakai celcom n maxis tapi prepaid la sbb call sgt kureng

bolehhhh....isi je
Aja said…
info yg bagus ni utk budak baru mcm Aja..:)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …