Monday, April 25, 2011

makan sorang

eh shida ni minum bukan makan....yeke.....haha

tabik tuan, ye saya makan bertiga sebenarnya

saya nak makan ike singge

ni bukan makan sorang yanng jenis kedekut, x nak kongsi ngan orang. bukan. makan sorang maksudnya anda gi mana mana kedai makan and anda makan sorang-sorang je kat sana. pernah buat x? selalu x? ke sekali je seumur hidup?

aku selalu makan sorang-sorang nieh. selalu ye boleh dikatakan hari-hari. life aku x macam orang biasa. kerja pun sama. so kami yang kerja shift memang selalu sorang-sorang makan. kalau orang tengok pun pelik tapi aku jenis x pedulik ngan jelingan dan pandangan orang nieh.

kadang-kadang tu yelah rasa macam kesit (xtahu nak buat apa, bahasa kelantan) apabila tengok orang berborak ngan kawan, family atau kawan sekerja apatah lagi kalau tempat tu memang tempat ramai-ramai berkumpul.

tapi orang kata "alah bisa tegal biasa". tapi apa -apa pun makan berdua atau lebih dari seorang lebih seronok :)

2 comments:

Aja said...

as for me, memang dah biasa je mkn sorang2..bukan mkn je..paling best shopping sorang2...ye lah sometimes we need privacy dan lebih selesa sorang takde yg mengganggu...so time2 mcm tu the best mkn sorang...sambil menikmati makanan..x perlu peduli hal org lain...nak tgk...tgk lah...hihi..."ada aku kesah?" :)

shidaidris said...

best tu best la but i prefer beramai....hehe