Skip to main content

tailor oh tailor

eh apa kena mengena ngan gambar ni
ni gambar terbaru hari sabtu baru ni


anda ada personal tailor x untuk jahit baju kurung,kebaya atau apa saja baju kesukaan anda. okeh, macam ni dulu kami sekeluarga adalah feveret tailor yang jahit baju ni memang best walau agak mahal ( harga die mahal skit berbanding tailor2 lain di kelantan).

walau selalu x puas hati sebab die suke jahit baju kurung besar untuk aku ( untuk mama aku x pulak macam baju kurung moden) tapi aku ngan adik-adik sabar jelah. malas nak komplen sebab komplen pun macam x jalan. mama aku bagi masyukkk punye income sebab mama aku jahit baju sebulan berpuluh2 kali, ok tipu tipu tapi mama aku kategori sangaaaaaaattt gle jahit baju kurung

tapi masalahnya sekarang tailor tu yang kita panggil kak ros buat hal, makinnnnnnnn lambat dan makinnnnn mengarut. memang rasa nak sepak je n tampar die banyak kali tapi yelah x kan nak buat mcm tu kot. korang bayangkanlah pernah ari tu aku beli satu kain 3 tone di bandung (kain ni xder kat kl tau sebab aku dh check) jadi jahitan die kenale lain sebab die x leh jahit mcm baju kurung biasa.

sekali die jahit mcm biasa so depan kaler turqoise n green belakang purple.....serious macam *apa neraka*. sampai sekarang aku x pernah pakai baju tu n tiap kali pandang baju tu rasa nak lempang je laju-laju kak ros. paling die selalu buat adalah LAMBATTTT.

cth yang terbaru: adik aku adala baju kurung (mcm uniform sebab kena pakai kat KPLI) so aku bawak kain tu siap2 masa balik bulan 1 n srh mama aku jahitkan. mama aku pegila anta kat kak ros tersayanng, tapi nak tau apa jadi....adik aku balik cuti sekolah bulan 3 baru ni pun x siap lagi sehinggalah die kena balik kl semula....mcm f**** kannn (-____-)

yang aku bengang mama aku kena pos kan kat aku. kalau pos laju/ekspres kalau x sampai di tangan die akan return balik n tinggalkan notiskan. mula2 call bgtau parcel ada kat pej pos pantai bharu kat umah aku, pegila akuuu nak collect sekaliii kat dayabumi. terbaiiikkkk

n adik aku yg satu lagi pegi ambik tapi die x leh anta rumah, so sekarang ni ms entry ni ditulis aku yang terpaksa amik semula. semuanya sebab kak ros yangggg sangat efficient

nak merepek lagi: dah 2 kali try jahit kat kl, lebih kurang jugak. ada yang cepat tapi jahitan sangatla x mantap, aa pulak mahal tapi jahitan besar gle...kecewa den


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.