Skip to main content

tailor oh tailor

eh apa kena mengena ngan gambar ni
ni gambar terbaru hari sabtu baru ni


anda ada personal tailor x untuk jahit baju kurung,kebaya atau apa saja baju kesukaan anda. okeh, macam ni dulu kami sekeluarga adalah feveret tailor yang jahit baju ni memang best walau agak mahal ( harga die mahal skit berbanding tailor2 lain di kelantan).

walau selalu x puas hati sebab die suke jahit baju kurung besar untuk aku ( untuk mama aku x pulak macam baju kurung moden) tapi aku ngan adik-adik sabar jelah. malas nak komplen sebab komplen pun macam x jalan. mama aku bagi masyukkk punye income sebab mama aku jahit baju sebulan berpuluh2 kali, ok tipu tipu tapi mama aku kategori sangaaaaaaattt gle jahit baju kurung

tapi masalahnya sekarang tailor tu yang kita panggil kak ros buat hal, makinnnnnnnn lambat dan makinnnnn mengarut. memang rasa nak sepak je n tampar die banyak kali tapi yelah x kan nak buat mcm tu kot. korang bayangkanlah pernah ari tu aku beli satu kain 3 tone di bandung (kain ni xder kat kl tau sebab aku dh check) jadi jahitan die kenale lain sebab die x leh jahit mcm baju kurung biasa.

sekali die jahit mcm biasa so depan kaler turqoise n green belakang purple.....serious macam *apa neraka*. sampai sekarang aku x pernah pakai baju tu n tiap kali pandang baju tu rasa nak lempang je laju-laju kak ros. paling die selalu buat adalah LAMBATTTT.

cth yang terbaru: adik aku adala baju kurung (mcm uniform sebab kena pakai kat KPLI) so aku bawak kain tu siap2 masa balik bulan 1 n srh mama aku jahitkan. mama aku pegila anta kat kak ros tersayanng, tapi nak tau apa jadi....adik aku balik cuti sekolah bulan 3 baru ni pun x siap lagi sehinggalah die kena balik kl semula....mcm f**** kannn (-____-)

yang aku bengang mama aku kena pos kan kat aku. kalau pos laju/ekspres kalau x sampai di tangan die akan return balik n tinggalkan notiskan. mula2 call bgtau parcel ada kat pej pos pantai bharu kat umah aku, pegila akuuu nak collect sekaliii kat dayabumi. terbaiiikkkk

n adik aku yg satu lagi pegi ambik tapi die x leh anta rumah, so sekarang ni ms entry ni ditulis aku yang terpaksa amik semula. semuanya sebab kak ros yangggg sangat efficient

nak merepek lagi: dah 2 kali try jahit kat kl, lebih kurang jugak. ada yang cepat tapi jahitan sangatla x mantap, aa pulak mahal tapi jahitan besar gle...kecewa den


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …