Wednesday, April 6, 2011

tailor oh tailor

eh apa kena mengena ngan gambar ni
ni gambar terbaru hari sabtu baru ni


anda ada personal tailor x untuk jahit baju kurung,kebaya atau apa saja baju kesukaan anda. okeh, macam ni dulu kami sekeluarga adalah feveret tailor yang jahit baju ni memang best walau agak mahal ( harga die mahal skit berbanding tailor2 lain di kelantan).

walau selalu x puas hati sebab die suke jahit baju kurung besar untuk aku ( untuk mama aku x pulak macam baju kurung moden) tapi aku ngan adik-adik sabar jelah. malas nak komplen sebab komplen pun macam x jalan. mama aku bagi masyukkk punye income sebab mama aku jahit baju sebulan berpuluh2 kali, ok tipu tipu tapi mama aku kategori sangaaaaaaattt gle jahit baju kurung

tapi masalahnya sekarang tailor tu yang kita panggil kak ros buat hal, makinnnnnnnn lambat dan makinnnnn mengarut. memang rasa nak sepak je n tampar die banyak kali tapi yelah x kan nak buat mcm tu kot. korang bayangkanlah pernah ari tu aku beli satu kain 3 tone di bandung (kain ni xder kat kl tau sebab aku dh check) jadi jahitan die kenale lain sebab die x leh jahit mcm baju kurung biasa.

sekali die jahit mcm biasa so depan kaler turqoise n green belakang purple.....serious macam *apa neraka*. sampai sekarang aku x pernah pakai baju tu n tiap kali pandang baju tu rasa nak lempang je laju-laju kak ros. paling die selalu buat adalah LAMBATTTT.

cth yang terbaru: adik aku adala baju kurung (mcm uniform sebab kena pakai kat KPLI) so aku bawak kain tu siap2 masa balik bulan 1 n srh mama aku jahitkan. mama aku pegila anta kat kak ros tersayanng, tapi nak tau apa jadi....adik aku balik cuti sekolah bulan 3 baru ni pun x siap lagi sehinggalah die kena balik kl semula....mcm f**** kannn (-____-)

yang aku bengang mama aku kena pos kan kat aku. kalau pos laju/ekspres kalau x sampai di tangan die akan return balik n tinggalkan notiskan. mula2 call bgtau parcel ada kat pej pos pantai bharu kat umah aku, pegila akuuu nak collect sekaliii kat dayabumi. terbaiiikkkk

n adik aku yg satu lagi pegi ambik tapi die x leh anta rumah, so sekarang ni ms entry ni ditulis aku yang terpaksa amik semula. semuanya sebab kak ros yangggg sangat efficient

nak merepek lagi: dah 2 kali try jahit kat kl, lebih kurang jugak. ada yang cepat tapi jahitan sangatla x mantap, aa pulak mahal tapi jahitan besar gle...kecewa den


No comments: