Skip to main content

DO N DONT'S : NEW HANDBAG



kalau pegi shop atau vacay, aku suke pakai sling bag je


nampak x kotoran melekat, tu sambal nasi lemak (^__^)

5) color - kalau bolehla tolongla jangan beli handbag kaler putih. memang kat display atau kat kedai nampak "cantiknya beg putih tu, bersinar dan bercahaya penuh keimanan" tapi tahukah anda selepas anda pakai dalam beberapa bulan, beg akan bertukar warna krim,lepas tu merah, biru (ikut kotoran, merah lepas makan ayam masak merah, biru kena dakwat pen).

kalau anda memang seorang yang rajin membasuh dan menjaganya, xper. ini anda biarkan je. tuan dh lawa, baju dh stylo, tudung dah gempak tapi beg kaler2 bukan sebab kaler beg tapi kotoran. (-____-).

kata cerita pasal handbag, ni contoh material yg x berkualiti

4) material (fabric) - yang ni memang penting. sebab anda x nak kan pakai 2, 3 bulan lepas tu kena beli baru. jenama yg kurang berkualiti ckit die punya material ialah MNG sebab aku and adik aku semua kena (tapi baju dia ok tau). jangan beli material yang x tahan lama like senang nak menggelupas.

so, kalau ada duit bolehla invest dengan membeli LV ye tapi kalau xbyk sangat duit tapi nak beli handbag baru jugak, aku cadangkan C n K, Guess, Liz Claiborne dan banyak lagilah

3) bentuk beg - sebolehnya beg anda jangan memanjang, maksud aku beg bentuk macam 4 segi panjang. kenapa x boleh pulak? macam ni, aku ada kawan , die beli beg C n K. beg memang lawa tapi memanjang, so time nak ambik barang, memang satu masaah besar. faham-fahamla perempuan kan, kalau dh handbag segala jenis benda nak disumbat, so kalau beg memanjang, serius korang akan teraba2 lama. rasa macam nak campak semua barang ats lantai, lepas tu pilih ('____').


tengok kat tengah2 tali, ada pelapik kan supaya kita lagi selesa

2) tali atau tangkai - ala, beg yang pegang kat bahu mesti kena ada tangkai kan, kalau x macam mana anda nak sangkut. lainla beg yg memang anda pegang kat tangan like birkin beg (ala yg selalu victoria beckam pakai tu). so, tangkai pun penting ye sebab kena pastikan tangkai yg selesa. kalau boleh jangan yg keras tu atau yg jenis besi, kalau jenis besi wajib ada pelapik kat bahu.

jangan pulak baru pakai kejap je, bahu anda dh calar-balar, mau pakai kejap je lepas tu jadi perhiasan dlm stor


berat ni langsung x berat tapi saja je letak
dulu aku ada satu beg guess (beli time sale) so memang berat tapi sbb murah aku beli jugak, last2 x pakai sebab x tahan berat. tapi sekarang dh xder sebab dah dibeli oleh kawan aku


1. keberatan (berat) - x guna beli hanbag yg nampak cantik tapi berat. yerla korang belum ltak barang je dah berat, kalau letak barang mau senget bahu kann. x pasal2 bahu anda merah atau lebam. selalunya beg jenama Guess memang berat, maafla aku mampu guess je nati krang ckp " eh shida, bg LV pun berat tau, aku pun x pernah tru LV original". so pastikan masa nak beli, anda try banyak kali.Justify Full

maksud aku, guna sekejap lepas tu mulala malas nak pakai sebab beberapa reason, rugi kan so lets' check it out what the criteria that u have to avoid when buying a handbag (ececeh omputih pulaks)

bersama shida utk segmen "perempuan dan handbag memang x boleh dipisahkan, ia ibarat tudung dan brooch" ada kena mengena ke shida. ok dah, aku malas dah nak melalut tapi since dari dulu lagi aku ni suke beli handbag baru, mcm byk sangat duitkan ('___') jadi kadang-kadang aku akn terbeli hanbag yg salah.

susunan terbalik ye, dari bawah mula

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.