Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

pernah makan lokching?

Assalamualaikum,


Aku doakan semuanya sihat dan bahagia ye dan juga kaya dan berjaya. tak kisahlah anda makan gaji atau buat bisnes tetap kena kaya dan berjaya sebab kita orang Islam, orang Islam kena lebih kaya dan berjaya dari bangsa lain, barulah kita lebih dihormati, betul takkk. lagipun muslim yang kaya tu 1000 kali lebih baik dari yang miskin, kenapa? cuba pikir sendiri, kenapa?
cecece...kemain lagi bagi tazkirah. arini ada masa terluang sikit so aku nak tanya something. siapa kat sini suka makan lokching. apaaaaaaaaa, tak kenal lokcing? ok, satay ikan, kenal? ooooo.. samalah tu. orang kelantan panggil lokching, org luar panggil satay ikan,
aku ni memang hantu lokchin, dia jenis yang kalau ko tengok orang jual je, ko nak beli walau perut dah kenyang tapi nak jugak makan sebatang dua. tapi masalahnya lokching ni kalau tak pandai buat, memang turn off sebab pernah aku beli yang di kl, lokching dia dahlah kecik, makan-makan rasa tepung je. sos pun tak sedap, MEMANG TURN OFF.
tapi na…