Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

congrats n good job malaysian team

saper tengok Piala AFF Suzuki, angkat tangan? ok, aku rasa ramai follow kan, kalau x takkanla penuh satu stadium bukit jalil masa final dengan indonesia. so 26hb aritu malaysia menang 3-0 , 3-0 ye diulang, so memang bagi gol yang selesa untuk malaysia.
arini 29hb di stadium indo, tapi sayangnye malaysia berjaya menjaringkan gol 1 tapi terlepas 2 gol kepada indo. walau malaysia masih lagi menang tapi di indo kita kira kalah sebab 2-1. alangkah indahnya kalau 1-1 atau paling terbaik 1-0.....tapi apa pun keputusannya malaysia still a CHAMPION.
malaysia x pernah menang ye kejuaraan ni setelah 14 tahun bertanding...so memang syabas untuk semua pemain terutama pemain terbaik SAFEE SALI dan keeper terhebat di dunia KHAIRUL FAHMI @ APEX.
nasi tambah : aku sekarang peminat bola no 1 untuk pasukan malaysia saja

kalau rindu nak buat apa yer

image dr google

pernah x anda mengalami perasaan rindu melampau pada seseorang, x kira la saper pun dan anda x boleh berjumpa atau bercakap dengan orang tersebut disebabkan jarak yang terlalu jauh dan tiada jaringan komunikasi (ececeh...ayat skema tul)
so, apa yang anda akan buat, tengok gambarnya, mimpikan dia, termenung teringatkan dia...adeihh .....
nak merepek lagi: saya benci saat ni

rindu

someone is leaving me temporary, even is temporary but is pain. feel empty and lonely. n even his not leaving yet, i already miss ........ :(

MOVIE TIME: hantu kak limah balik rumah

what can i say about this film, super duper funny.....entertaining and enjoyable. memang x rugi tengok cerita nieh dan memang rasa nak tengok sekali lagi ...seriess.
one of the best malay movies, walau cerita ringan je tapi lawak yang klise dan menggelikan perut, tekak, usus dan sebagainya

my sad convocation day but still memorable

huhu...i have experience 2 times amik skrol ni tapi dua2...sedih dan pahit....ehehe...lebih2 kan aku nieh

ok,, mula2 dip punye convo. ake bertolak ke uitm dr perlis (sbb baru balik kenduri my uncle) tapi nak jadik cerita, mama aku sakit perut yg amat atau kategori ciri-birit yang xboleh tengok signboard toilet, restroom atau gambar lelaki dan perempuan sebelah-menyebelah . masuk je toilet tanpa banyak cakap, tanpa sempat menanggalkan seluar dengan elok dan kemas, duduk terus keluar.....ok sedikit kotor di sni.

so, menginap di rumah auntie ku di subang tapi cirit - birit mamaku untuk keesokan hari pun masih belum sembuh dan menyebabkan muka mama aku macam ayam berak kapur atau tertelan kapur (kalau boleh aku nak scan muka mama aku). dan menyebabkan habis saja amik skrol, terus pulang tanpa sempat jumpe kawan2 yang lain dan sempatlah amik gambar 3 keping

satu lagi.....aku kan baru balik dari kenduri dan sempatla kidnap 2 gubahan bunga (kan setiap kali konvo beli bunga) so sebab aku nak nam…

big day for student

laluan ni mmg best sbb banyak gambar
abah kata amik gambar kena cool
awal pagi di kedai mamak
muke teruja...huhu
dua2 malas nk pkai heel so pakai je flat shoes
luar bilik
semua orang ada big day kan...kalau perempuan hari kahwinnya, kalau pelajar universtiti mestilah hari convonye....huhu. so last week sunday, 28hb adik aku punye convo kat uitm shah alam, dewan sri budiman.
bagi aku, convo ni more kepada parents yang dah berpenat lelah bagi duit, bersusah payah bagi anta amik anak sepanjang belajar dan banyak lagilah. so, convo day adalah hari untuk membahagiakan parents lebih-lebih lagi kalau anda salah seorang pelajar cemerlang yang apabila nama dipanggil, ia akan dipanggil lantang dan kuat dan anda boleh mengambil skrol anda dengan megah dan kembang hidung dan hati...
contoh nur murshidah idris pangkat pertama..atau anda memakai selempang yang ala-ala miss world (semua tau anda adalah anc or stands for anugerah naib canselor) dan semua akan jeling2 anda lepas keluar dari dewan dan ramai k…

SALAM AIDILADHA 2010

ok dah, salam aidiladha semua
hehe....candid


raya di terengganu, x sah x jalan-jalan tepi pantai


candid le sgt kan
gambar poyo mama n adikku
gayaku di pagi raya pakai baju kurung cotton n syria lycra je:)
ramai kenalan yang aku jumpa yang bukan orang kelantan bagitau, hanya orang kelantan yang sambut raya aidiladha dengan meriah, lagi meriah dari raya aidilfitri. sebenarnya tanggapan itu silap, aku pun x paham dari mana datangnya tanggapan sebegitu cume bagi aku orang kelantan sambut kedua2 raya tersebut (dan of coursela raya aidilfitri lagi meriah ) cumenya kami orang kelantan akan buat ibadah korban (macam kewajipan pulkak kalau family aku).

macam family aku wajib akan ambil part dalam ibadah korban 1 bahagian malah kadang-kadang mama n abah aku amik 2 bahagian untuk dibahagikan kepada saudara dan jiran-jiran atau orang-orang yang memerlukan. kami masih lagi buat baju baru tapi kunjung-mengunjung tu x la ( x taulah family orang lain).

apa yang best tentang raya ni sebab aku dan kel…

tudng makin stylo

aku rasa semua orang nampak kot, gaya tudung berubah begitu cepat dan advance....serius...kalau pegi jalan tar kejap2 ada tudung baru, kejap2 ada tudung jenis lain. kalau dulu kita asyik stick ngan bawal je, sekarang macam-macam ada , malah aku tengok ada yang comel, ada yang over dan ada yang pelik....tapi apa2 pun tetap mebuatkan kita punye banyakkkk pilihan kannn.
aku dh upload tudung baru :)

MOVIE TIME: Megamind

saper suke tengok kartun, ngaku cepat.......ok dah, xder sapa layan. biar aku mengaku lah, aku memang layan kartun.....sebab cerita kartun dari hollywood ni memang lain ckit la, die boleh menyentuh emosi, kelakar malah kadang-kadang jalan cerita die jauh lagi best dari cerita betul. cerita kartun setakat ni yang paling aku suke adalah (how to train ur dragon).....cerita tu memang terbaiiikkkklahh
so, aku nak cerita nie, sebab cerita ni best. die cerita pasal 2 makhluk asing yang dihantar ke bumi sejak dari kecik lagi. megamind dan metromind. tapi masa kecik, metromind lebih dahulu disukai oleh semua orang dan megamind selalu dibenci. jadi megamind berfikir alang-alang orang x suke, baik die jadi jahat terus dan die pun jadilah penjahat yang selalu membuat metrocity jadi kacau-bilau
tapi x sangka, akhirnya megamind boleh jadi baik dengan kematian metromind dan dalam masa yang sama die menyukai seorang wartawan bernama roxanne. nasi tambah: kadang-kadang kartun lagi meyedarkan kita

bored relationship?

how to maintan loving relationship? kena tolak ansur yang sangat banyak ke? kena sentiasa happykan couple even kita pun x happy? kena bagi kejutan sentiasa? kena ingatkan die sentiasa? kena bagi ayat jiwang sentiasa?

nasi tambah : atau kena carik pasangan lain...kehkeh

kelate wonnnn piala malaysia

ni baru tingkat bawah ye stadium ada 3 tingkat penyokong kelantan dlm 60ribu


sebelum bertolak

aku x tahu nak cerita macam mana perasaan seorang rakyat kelantan yang sangat menyokong pasukannya dan sanggup bersusah-payah pergi ke stadium bukit jalil walau tau keadaan di sana sangat sesak. tapi demi pasukan tercinta sambil mengharapkan kemenangan sebab bukan mudah ye nak masuk final, aku pergi ke stadium bukit jalil semalam.

sanggup tu beli cardigan mng baru warna merah, pakai inner merah putih untuk menunjukkan aku memang penyokong kelantan. dengan sedikit kesusahan (disebabkan awal2 dah beli tiket tapi x jumpa ngan kawan yang pegang tiket dengan talian memang x boleh call), aku pun beli tiket lain dengan harga jauhhh lebih murah....menyesal beli tiket

lepas tu cari tempat nak duduk, memang malanglah sebab semua dah penuh so merempat jelah kat celah-celah tapi alhamduliilah tiba2 ada satu pakcik tu bangun dan bagi aku tempat (semangat nieh cerita dari awal sampai akhir). game bermula, biasa…

gadis melayu 3

image dicurik dlm facebook rina sorry ye
ececeh, nk cakap pasal gadis melayu la pulak walhal tengok die punye final je.so so, aku x taula apa die punye cabaran dan peserta cume yang aku tau salah seorang blogger dan penjual tudung di internet bernama rina salleh. die ni mmg dah lama jual tudung di internet, dari belajar, kerja, dh berenti dan sekrang ligat ngan modelling muslimah dan jugak buat bengkel....

so, apa yg boleh aku ucapkan die memang layak menang dan memang tabik kat die sbb sangat calm dan percakapan die memang teratur abis....hehe. kalau aku memang xder maknanya nak cakap ayat sangat bermotivasi macam tu...hehe

nasi tambah: hadiahnya cukup lumayan......berbaloi-baloi

people never appreciate things until they lost it

mesti selalu dengar ayat tu kan, dah selalu diulang-tayang. tapi kenapa jarang kita amik iktibar atau pedoman ayat tu dalam kehidupan seharian. aku tak nak cakap orang lain tapi diri sendiri yang kadang-kadang x appreciate orang-orang di sekeliling kita like our parents, family, siblings, friends and saperlah2 yang menyayangi kita

tadi tengok cerita taubat nasuha, rasa seram sejuk walau dah tengok citer ni 2 kali tapi masih lagi rasa nak menangis....., masa tu penyesalan setinggi langit pun x berguna kan....muhasabah diri yang sentiasa alpa...haih

nasi tambah: YA ALLAH YA MAHA PENYAYANG LAGI MAHA PENGASIH KAU LINDUNGILAH AKU, MAMA N ABAH AKU, ADIK-BERADIKKU, KAWAN-KAWANKU DAN SESIAPA YANG MENYAYANGI DIRIKU DARI MALAPETAKA DAN BENCANA. SEMOGA MEREKA SENTIASA DICUCURI RAHMAT OLEHMU

MOVIE TIME: LIFE AS WE KNOW IT

comelkan pasangan nie
citer die biasala omputih punye trademark romentic comedy....apa yang bestnya citer ni tentulah pelakonnya Josh Duhamel (oh my God, he so handsome sampaikan dalam citer ni semua jiran even budak pengasuh yang umur 16 tahun pun tergila-gilakan die). dalam cerita nie josh sangaaattt hensem dan tough (huh, the body, aiseehhh) and katherine sangat cute like usual. citer die tentang josh dan katherine mempunyai sahabat baik yang masing2 diorang punye bestfren. mereka pernah cuba disatukan oleh sahabat baik tapi berakhir dengan pergaduhan yang mana josh adalah playgirl manakala katherine xder bf. tapi sebab kedua-duanya begitu menyayangi sahabat baik, mereka sentiasa berjumpa kerana sahabat baik mereka dah berkahwin dan mempunyai anak sophie.
unfortunately, sahabat baik mereka meninggal dan meninggalkan anak dan dalam wasiat kawan mereka mereka (josh dan katherine) adalah penjaga sophie. nak x nak mereka terpaksa menjaga dan di situlah berlakunya konflik dsebabkan keduan…

choco day

teka yg mana satu bukan coklat :) pilih....jangan x pilih macam-macam benda boleh dibuat dengan buah koko macam-macam bentuk n color air coklat anyone coklat for wed, bday, special day
model coklat.... kalau tgk mesti x selera nk beli kan...hoho
anda menggilai coklat, aritu kat mid ada chocolate day....perghh, nasib baik aku x minat sangat, kalau bawak kawan aku aja mesti die jadik gle kejap

MOVIE TIME: buried

dietgh buat video ats arahan terrorist
seram kan
ni la the only actornya..ryan reynold


serious, mula2 tengok poster citer ni langsung x rasa nk tengok tapi lps tu aku ada baca review dr paper metro (aku suke baca review film...saja nk tau apa pendapat orang tentang filem terbaru). then, lps baca buat aku bersemangat nak pegi tengok.

so, kebetulan harini aku off, dahla dapat tiket murah RM7 hinggit je...hehe. citer ni memang best walau die punye pelakon hanya seorang (Ryan Renold)...and penggambaran pulak hanya dalam keranda. so, korang bayangkan betapa cerdiknya mast salleh yg berjaya mencipta satu cerita tanpa pelakon yg ramai , tanpa view yang menarik, tanpa belanja yang tinggi tapi dapat menghasilkan cerita yang superb.

cerita die macam ni Paul Conroy, satu-satunya pelakon citer nie tiba-tiba tersedar dan dia berada dalam satu keranda kayu. die dibekalkan dengan hp, zippo, torchlight and knife. ada sebabnya semua tu sebab pihak yang menculik ingin mendapatkan tebusan dari kerajaan ame…

bila cinta pergi

macam mana nak tau cinta makin hilang, makin pudar dan seterusnya pergi ye.....bukankah kalau kita betul2 sayangkan orang tu, kita akan sedaya-upaya pertahankan hubungan kita? sedaya upaya buat yang terbaik untuk dia? sedaya upaya menjaga hatinya?
tapi kalau semua dah cuba tapi hubungan masih gagal diteruskan, itu sebenarnya kita memang tiada jodoh atau cinta kita telah tiada? aku bingung kadang-kadang melihat sesetengah orang yang begitu mudah menemui cinta dan menggantikan cinta? bertahun bercinta atau berkahwin tetapi akhirnya putus atau bercerai?.......adakah kerana cinta atau jodoh.

dan, kita memulakan hidup baru dengan mencari cinta baru? bagaimana dengan cinta lama, masih lagi teringat atau langsung dh x kisah.....pelik kan hati nieh, kadang2 apabila cinta begitu kemaruk, sggp buat apa saja tapi kalau dh benci....nak tengok muka pun meluat.....haih
nasi tambah: saya hanya ada satu cinta saja dan saya mau selamanya :)

jangan lari dari masalah

masalah apa yang paling buat anda sakiiitttt sekali? cinta? money? keluarga? belajar? kerja? personaliti? kawan?

percaya x kalau saya katakan masalah duit paling menyakitkan dan menyeksa jiwa? betul ke? betullah sebab masalah dengan duitla akan timbul masalah lain......macam mana pulak ye? kalau tibe-tibe adik-beradik anda nak berhutang tapi anda tiada duit, mesti diorang ingat anda sengaja x nak bagi....seee timbul masalah lain

ataupun anda nak kahwin dengan pakwe anda tapi duit x cukup walau dh bertahun-tahun kumpul, akibat dr tu anda selalu bergaduh.....seee masalah lain kan

ataupun, anda ada pinjaman ngan ptpn atau bank and duit x ada, so xleh bayar pinjaman tiba2 anda jadi seorang yang emosi....seee anda boleh jadi glee kannn

nasi tambah: manusia mana duit cukup?

artis kahwin

ni pulak pasangan yang x perlu diperkenalkan lagi. aku rasa satu malaysia kenal kot syeikh muzaffar since die adalah angkasawan negara malaysia pertama. orangnya pulak handsome and tinggi....adeihhh. pasangannya memag cantik iatu Dr Harlina.....memang sepadan


aku pun x tau samada korang kenal atau x perempuan ni. nama die bienda (nama penuh aku x tau). die ni penyanyi plus pelakon la tapi xderla famous sangat...hehe. mak die dule penyanyi dangdut yang diberi nama sheeda. pasal husband die aku pun x tahu sangat sebab die memang berahsia cumenya masa nak bersanding barula die jemput semua orang. so, selamat berbahagia juga


yang ni pulak nama die aqasha. memang hero cerita melayu x kire filem atau drama. kalau yang kaki tv atau movie, memang x patutla kalau x kenal lelaki ini. die dh bertunang dan kahwin dengan suhaila (perempuan gambar di atas). detail pasal isterinya x tau la pulak aku...ahaha
semoga berbahagia aqasha

mestila kenal die ni kan, jimmy shanley pengacara trek selebriti sek…

apa makna pelajaran pada anda?

maafla, harini topik yang agak berat aku nak bincangkan.
pernah x korang rasa menyesal kerana hari ni pekerjaan korang x setaraf dengan qualification korang?
pernah x korang rasa korang boleh berjaya tanpa pelajaran yang tinggi?
pernah x korang rasa pelajarang langsung xmenentukan jaminan yang korang akan berjaya dan kaya di masa depan?

maafla, aku selalu berasakan macam tu sebab bagi aku kejayaan masa depan adalah melalui usaha yang bersungguh-sunggun dan kerajinan yang tinggi. aku pun macam korang melalui flow yang biasa iaitu dari tadika, sek rendah, sek menengah, diploma and last sekali degree.

mungkin disebabkan result aku yang x cukup power yang membuatkan aku tersimpang jauh dari skop belajar aku. itu bukannya aku menyesal ke apa tapi setelah aku bekerja as a cust service selama hampir 2 tahun, aku menyaksikan ramai yang senasib dengan aku.

so, bagi yang tengah belajar, belajar bersungguh-sunguh supaya result 3.5 ke atas
bagi yang gagal belajar, anda ada begitu banyak lagi peluang unt…

ike singge aka ikan singgang

adik aku yg x sabar nak makan, dh kata tunggu nak amik gambar.....hisshhh
hhmmm....sedap

perkenalkan ike singge tarbaik di kl


anda penggemar ikan singgang x, aku memang gemar ike singge (ayat kelate). ada satu tempat ni kat chow kit, ike singge die memang terbaikkkk dari ladang. kalau teringin nak makan, aku akan makan kat cni.....die punye masakan dari dulu sampai sekarang memang x berubah, tetap sedap n tip top. ike singge makan dengan ayam goreng kunyit, telur dadar and budu dan ulam....
pergghhh, terbaiklahhh wokkk

nasi tambah: x caya cube pergi try