Monday, October 25, 2010

people never appreciate things until they lost it

mesti selalu dengar ayat tu kan, dah selalu diulang-tayang. tapi kenapa jarang kita amik iktibar atau pedoman ayat tu dalam kehidupan seharian. aku tak nak cakap orang lain tapi diri sendiri yang kadang-kadang x appreciate orang-orang di sekeliling kita like our parents, family, siblings, friends and saperlah2 yang menyayangi kita

tadi tengok cerita taubat nasuha, rasa seram sejuk walau dah tengok citer ni 2 kali tapi masih lagi rasa nak menangis....., masa tu penyesalan setinggi langit pun x berguna kan....muhasabah diri yang sentiasa alpa...haih

nasi tambah: YA ALLAH YA MAHA PENYAYANG LAGI MAHA PENGASIH KAU LINDUNGILAH AKU, MAMA N ABAH AKU, ADIK-BERADIKKU, KAWAN-KAWANKU DAN SESIAPA YANG MENYAYANGI DIRIKU DARI MALAPETAKA DAN BENCANA. SEMOGA MEREKA SENTIASA DICUCURI RAHMAT OLEHMU

2 comments:

y i en j r said...

da, yien pon tgk cite rtaubat nasuha tu.. nangis juga. betol2 menginsafkan kan...

*exactly agree : People only appreciate something once they they already lose them..

huhu

shida is my name said...

tu la, mulo2 tgk meme mengalir air mata, kali kedua nk jgk tapi tehe :)