Tuesday, October 5, 2010

camera itu penting bagi perempuan

yang hitam tu lens protacter, pun aku beli utk nampak lagi gempakk...haha
bukanlah, tujuan die adalah untuk melindungi lens

lens aku beli yg panjang punye tapi die boleh buang bile2 masa

die punye tu boleh adjust, comelkan



aku punye color silver sbb nex5 ni die ada dua colors je


setuju x kalau aku katakan camera adalah keperluan sekarang? die macam handphone dulu adalah kehendak tapi sekarang memang satu keperluan yang penting. rasanya kalau x ada handphone, hidup boleh jadi haru-biru.....especaially yang dalam alam percintaan.....ishhhh, mau boleh jadi sasau kan...kehkeh

so, camera pun sama sebab gadget canggih-canggih ni memang orang gemar. sekarang tengah dok glekan camera DSLR, memang canggih and gambar cantik. tapi bagi aku yang gle amat bergambar, camera jenis ni tak boleh bawak ke mana2 and x boleh simpan dalam handbag. aku ni jenis yang ke mana2 saja akan bawak camera dalam handabg. so, i need portable camera

memang aku dah ada 1, iaitu Canon punye digital camera tapi biasalah sebab tengok camera baru berlambak2...hati terliur, air liur meleleh2, kalau dapat camera tu....gambar lagi cantiiiikkk punye....so, semalam terbelila camera alpha nex 5...terbeli?....ahaha

nasi tambah : sangat suke sebab ciri2 sama ngan DSLR tapi ringan

4 comments:

dDhAsNidAr said...

cantik lah!..i pn nk carik yg kecik n mudah dibawak.DSLR dh ade tp nk kena angkut sana sini tu la yg susah.

u beli dengan harga berapa ni?

shida is my name said...

i pun dh ada DSLR nikon D3000....mule2 rajinla nak bawak, last2 menepek je kat umah...berat dowh especially nak travel...

camera ni mcm mana ek, i terbeli...ahaha...someone give me this camera with veryyy special price, im lucky kot. tapi harga die plus acessories and casing dlm 3ribu kot

dDhAsNidAr said...

ahakss..3k jugak ke?haha..i igtkn dlm 1-2k..huhu.
tu la psl..dulu rajin jugak nk bawak merata kan dslr nih.tp skrg dh memerut camni malas la plak.ngan anaknya lg..hehe.ok xpe.tp mmg nk cakap this cam mmg cun.seriess..

shida is my name said...

kalau u nk lagi ringan, u beli nex3, ada byk kaler sbb i punye piuter, berat ckit sehh. gmbr die mmg meletop n die byk lagi ciri br kalahkan dslr