Skip to main content

camera itu penting bagi perempuan

yang hitam tu lens protacter, pun aku beli utk nampak lagi gempakk...haha
bukanlah, tujuan die adalah untuk melindungi lens

lens aku beli yg panjang punye tapi die boleh buang bile2 masa

die punye tu boleh adjust, comelkan



aku punye color silver sbb nex5 ni die ada dua colors je


setuju x kalau aku katakan camera adalah keperluan sekarang? die macam handphone dulu adalah kehendak tapi sekarang memang satu keperluan yang penting. rasanya kalau x ada handphone, hidup boleh jadi haru-biru.....especaially yang dalam alam percintaan.....ishhhh, mau boleh jadi sasau kan...kehkeh

so, camera pun sama sebab gadget canggih-canggih ni memang orang gemar. sekarang tengah dok glekan camera DSLR, memang canggih and gambar cantik. tapi bagi aku yang gle amat bergambar, camera jenis ni tak boleh bawak ke mana2 and x boleh simpan dalam handbag. aku ni jenis yang ke mana2 saja akan bawak camera dalam handabg. so, i need portable camera

memang aku dah ada 1, iaitu Canon punye digital camera tapi biasalah sebab tengok camera baru berlambak2...hati terliur, air liur meleleh2, kalau dapat camera tu....gambar lagi cantiiiikkk punye....so, semalam terbelila camera alpha nex 5...terbeli?....ahaha

nasi tambah : sangat suke sebab ciri2 sama ngan DSLR tapi ringan

Comments

dDhAsNidAr said…
cantik lah!..i pn nk carik yg kecik n mudah dibawak.DSLR dh ade tp nk kena angkut sana sini tu la yg susah.

u beli dengan harga berapa ni?
i pun dh ada DSLR nikon D3000....mule2 rajinla nak bawak, last2 menepek je kat umah...berat dowh especially nak travel...

camera ni mcm mana ek, i terbeli...ahaha...someone give me this camera with veryyy special price, im lucky kot. tapi harga die plus acessories and casing dlm 3ribu kot
dDhAsNidAr said…
ahakss..3k jugak ke?haha..i igtkn dlm 1-2k..huhu.
tu la psl..dulu rajin jugak nk bawak merata kan dslr nih.tp skrg dh memerut camni malas la plak.ngan anaknya lg..hehe.ok xpe.tp mmg nk cakap this cam mmg cun.seriess..
kalau u nk lagi ringan, u beli nex3, ada byk kaler sbb i punye piuter, berat ckit sehh. gmbr die mmg meletop n die byk lagi ciri br kalahkan dslr

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.