Skip to main content

camera itu penting bagi perempuan

yang hitam tu lens protacter, pun aku beli utk nampak lagi gempakk...haha
bukanlah, tujuan die adalah untuk melindungi lens

lens aku beli yg panjang punye tapi die boleh buang bile2 masa

die punye tu boleh adjust, comelkan



aku punye color silver sbb nex5 ni die ada dua colors je


setuju x kalau aku katakan camera adalah keperluan sekarang? die macam handphone dulu adalah kehendak tapi sekarang memang satu keperluan yang penting. rasanya kalau x ada handphone, hidup boleh jadi haru-biru.....especaially yang dalam alam percintaan.....ishhhh, mau boleh jadi sasau kan...kehkeh

so, camera pun sama sebab gadget canggih-canggih ni memang orang gemar. sekarang tengah dok glekan camera DSLR, memang canggih and gambar cantik. tapi bagi aku yang gle amat bergambar, camera jenis ni tak boleh bawak ke mana2 and x boleh simpan dalam handbag. aku ni jenis yang ke mana2 saja akan bawak camera dalam handabg. so, i need portable camera

memang aku dah ada 1, iaitu Canon punye digital camera tapi biasalah sebab tengok camera baru berlambak2...hati terliur, air liur meleleh2, kalau dapat camera tu....gambar lagi cantiiiikkk punye....so, semalam terbelila camera alpha nex 5...terbeli?....ahaha

nasi tambah : sangat suke sebab ciri2 sama ngan DSLR tapi ringan

Comments

dDhAsNidAr said…
cantik lah!..i pn nk carik yg kecik n mudah dibawak.DSLR dh ade tp nk kena angkut sana sini tu la yg susah.

u beli dengan harga berapa ni?
i pun dh ada DSLR nikon D3000....mule2 rajinla nak bawak, last2 menepek je kat umah...berat dowh especially nak travel...

camera ni mcm mana ek, i terbeli...ahaha...someone give me this camera with veryyy special price, im lucky kot. tapi harga die plus acessories and casing dlm 3ribu kot
dDhAsNidAr said…
ahakss..3k jugak ke?haha..i igtkn dlm 1-2k..huhu.
tu la psl..dulu rajin jugak nk bawak merata kan dslr nih.tp skrg dh memerut camni malas la plak.ngan anaknya lg..hehe.ok xpe.tp mmg nk cakap this cam mmg cun.seriess..
kalau u nk lagi ringan, u beli nex3, ada byk kaler sbb i punye piuter, berat ckit sehh. gmbr die mmg meletop n die byk lagi ciri br kalahkan dslr

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …