Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

mereka x minta dilahirkan begitu

fatine @ mohd faizol yang popular kat uk...sampai takut nak balik malaysia yang ni memang tahap hardcore, sampai sanggup kahwin dengan mat salleh semoga berubah satu hari nanti. amin

ni aku dapat email, apa ko buat kelakar shida, dapat email nak kepoh? waittt, waiittt dengar dulu aku nak cer bukan email biasa tau. sepanjang aku berblog nilah kali pertama aku dapat email yang ingin meluahkan pendapat tentang aku punye entry dalam blog
entry yang aku tulis pasal golongan ketiga mak nyah tu. aku bukan menyokong golongan ni atau apa, tapi apabila korang masuk dalam satu tempat yang dipenuhi dengan golongan ni nak x nak korang kena bergaul dan berbaik dan alhamdulillah diorang memang x menimbulkan masalah (adala sorang dua tapi biasalah)
yang ni comel tak...haha...gle ah memang x sesuai langsung zul nyampah tau x....auuuwww
salah ke kalau diberi peluang pekerjaan kepada golongan ni, bukan semua orang yang ada kebolehan nak jadi mak andam, tukang jahit, tukang masak atau pekerjaan yang ala-ala k…

dd, dah jawab tag kamu

tengok blog dd tadi, x perasan pulak dia pernah tag aku. so aku nak jawabla walau dah berkurun lamanya....hikhik
Q : Apa nama blog dan kenapa letak name tu?
nama blog ialah http://shidalife.blogspot.com....sebab tentang kehidupan akula, apa yang aku buat, apa yang aku pakai, apa yang aku rasa, apa yang aku fikir dan semuanya tentang aku. tapi tentang lain pun ada, jangan risau
Q : Jelaskan kenapa & bagaimana anda boleh dapat idea nk letak nama URL blog anda?
haha....main letak je derr. senang dan mudah nak ingat
Q : Bila blog anda mula beroperasi?
dah lama, aku pun lupa, tapi aku jarang update dulu cuma sekarang je rajin sebab dah ada P1, hari-hari aku update sekarang tau

Q : Siapa follower pertama anda?
aku pun lupa, tapi rasanya aku punya customer. nama pun lupa
Q : Ucapan kepada si pemberi award..
alaaaaaa, malas la nak bagi ucapan. tapi nak tujukan buat dd

menyampah betul aku

menyampah betul jalan bukan main lagi jem, kita beratur penuh hemat kata pemandu berhemah dan bersopan-santun, orang lain pulak potong queue, himpit kereta kita dan tup kat depan....panas beb, panasss
menyampah betul bila celcom buat hal, asyik kena marah je....
menyampah betul bila lif ada 1 je yang boleh guna, kena tunggu bukan main lama dan berenti setiap level....aiseymannn
menyampah betul tengok perempuan yang berlagak nak jadi lelaki. pakai baju besar, seluar baggy, jalan terkangkang-kangkang dan hisap rokok penuh macho dan lagi best tengah pegang awek comel yang seksi
menyampah betul time xder duit ada sale barang kegemaran. bodyshop sekarang sale hingga 70%. buat sakit ati je tengok orang beratur nak beli ramai-ramai tapi kita kat luar telan liur
tapi kan kenapa ramai orang menyampah tengok pasangan ni ha.....
menyampah tau x, menyampah....hikhik. emo pulak aku arini. period kot

nikmat yang sebenar

muka xder kena mengena
ni entry separa lucah pertama dari aku...kahkah. hei, we are adult kan n my reader also dah besar semua kan, ke ada yang x cukup umur lagi...bawah 18 tahun ke?
nak tau bagi aku apa nikmat yang sebenar ialah apabila korang terpaksa tahan korang punya kencing atau berak (dalam temph tertentu disebabkan ketiadaan toilet) dan lepas tu korang jumpa toilet dan berlari dan bukak seluar......dan oohh emm ggg kenikmatannya memang sukar dijelaskan...seriuss rasa lega gle vavi.
aku ni memang jenis yang x boleh minum air banyak ckit mula la asyik nak ke toilet la jawabnya apatah lagi kalau dok kat tempat sejuk. memang x leh tahan sebab tu la aku x pernah pegi ke negara yang sejuk ni...kehkeh (padahal x mampu kan).
sebab tu sekarang kalau balik kg, aku suke naik flight je sebab x tahan duduk dalam bas berjam-jam. korang ingat kalau korang nak kencing ke berak ke driver layan, memang x layan dowh,
serius, die kalau korang mintak berenti akan buat muka kerek (dahla nak mintak tu …

nama saya Mohd Ashraff Hafiz tapi panggil Aleesha Farhana pun boleh

hoh, yang nila nama dalam ic Mohd Ashraff Hafiz tapi sekarang nak tukar nama Aleesha Farhana....kemain lagi ko. siap pakai baju kurung dan tudung la gi kan
ni salah seorang kawan baik aku kat opis.....errkk dia sedikit besar kan
yang ni memang macam artis.....serius kalau korang tengok gambar dia boleh tertukar
errmmm.....cantik x saya?
perempuan kenala over....ye dokk
aku sebenarnya xder hal dengan orang ketiga ni. sebab kenapa kerana kawan-kawan opis aku memang banyak dari golongan ni. orang panggil macam-macam kan nyah, bapuk, pondan. tapi senang cerita lelaki nak jadi perempuan.
kat opis aku, diorang membenarkan lelaki memakai pakaian wanita dan menyerupai wanita dan memang ramai lah golongan tersebut menonjolkan diri. serius, masa mula-mula kerja aku memang terkejut gle, mana x terkejut badan kemain lagi besar macam body builder tapi pakai kebaya ngan heel. mau x juling biji mata aku tengok diorang jalan ngan heel ngan badan besar gedabak.
kalau badan kecil, petite, putih dan kurus lehla…

korang guna petrol apa ye?

yang ni pilihan aku, aku pun xtau kenapa maybe sebab station dia paling dekat ngan rumah kot




petronas kebanggan kita tapiiiii

ok, sana sini orang dok cerita pasal harga petrol nak naik lagi. aiseyyyman kerajaan kalau sekalipun nak buat comparison buatla yang munasabah. alih2 dok bagitau subsidi rakyat makin meningkat, subsidi tu datang dari mana derr, dari rakyat jugak yang dok bayar fee dan sebagainya.
emo kan aku, apa x emo sebab harga petrol ni x perlu naik sebenarnya tapi dah RON 97 naik baru ni xkanla nak tengok je RON 95, mana aci kan so alang-alang dua-dua pun kena naik...ye doppp?
jadi ni untuk pengguna kenderaan x kirala korang guna kenderaan apa boleh x share ngan aku pasal petrol ni. aku confuse since yelah perempuan kan pengetahuan tentang kereta tu memang sangatla basic. so, aku dok dengar cerita pakai petrol tu jimat ckit, pakai yang ni macam air....bukan semua petrol sama je ke, cuma jenama je lain.
aku memang confuse nih sebab orang cakap PETRONAS punya petrol laju jalan m…

MOVIE TIME: Insidious

salah satu watak hantu
anak yang koma tu

heh, tadi aku tengok movie insidious sebab terpengaruh ngan hatim sebab dia bgtau ni cerita yang terpaling suspen, so aku pun apalagi teruja la nak tengok.
serius, cerita ni memang suspen sebab ada bab yang aku menjerit...kehkeh. nasib baik x makan popcorn kalau x abis berterabur. cerita ni macam ni ada satu family ni ada 2 orang anak lelaki dan sorang baby perempuan baru berpindah ke satu rumah yang baru.
then, rumah baru ni macam pelik sikit sebab macam berhantu. then, tiba-tiba anak kedua pasangan ni koma tanpa diketahui sebabnya. bukan sehari dua ye tapi berbulan-bulan. dan lama kelamaan gannguan makin teruk macam dengar orang berlari, tengok bayangan hantu, ada kesan cakaran darah kat cadar dan banyaklah. baby yang perempuan pulak asyik nangis je
lepas tu, si maknya rasa x tahan dan dia mintak pindah tapi rupa-rupanya bukan rumah tu yang berhantu tapi anak dia yang koma tu. anaknya yang koma tu memiliki kuasa yang mampu menjelajah ke alam lain …

perangai MISKIN orang kita

hai bertemu semula kita dengan shida the typewriter. rindu pada saya x sebab dah dua hari saya tak menulis.....amboi gedik bebeno ko shida.....hehe
aku ni boleh dikategorikan sebagai observant sebab aku suka perati orang cara cakap, makan, pakaian dan sebagainya. paling aku suka cara berpakaian lah kalau orang tu kerja satu opis ngan aku, aku boleh tau baju yang dia pakai tu baju, kasut atau beg baru atau x.
so, salah satu sikap orang melayu (kenapa melayu sebab kebanyakan kawan aku diluar alam maya ni melayu) yang aku rasa agak kelakar
1) isi minyak - xirala korang pakai motor ke kereta tapi entry ni lebih kepada yang berkereta la sbbnya kalau setiap kali isi minyak, berapa yang korang isi.
ok, aku bagi contoh anda pakai kereta myvi, setiap kali isi minyak berapa? ramai kawan aku apabila tanya mesti bagitau 20,30 padahal tong memang kosong jadi kenapa x isikan penuh saja lepas tu seminggu tu dah x payah isi. ini isi 10,20 lepas tu 2 hari sekali isi pulak. nampak x dia pnye psikologi k…

engagement trend

zahiril adzim dan tunang sheira ayoub cantik baju sheira (orang kaya bertunang pun tempah hatta dolmat, kalau kita hehe telan air liur jelah kannn) katanya nak kahwin hujung tahun ni
khairul fahmi dan elia baru je bertunang, 17 MEI 2011, x tau pulak bila nak kahwin
jimmy dan pasangan ni orang kaya bagai, bertunang pun pakai kompang segala kahwin x yah cakapla, tapi tula harapkan panas hingga ke petang tapi rupanya?
elyana dan hubby baju elyana memang meletup sekarang elyana dan preggy
yes, i want to talk about engagement notttt i will engage with someone ok, so dont misunderstanding but (plssss pray for me...sobs...sobs). i just want to give my opinion towards engagement trend rite now.
sekarang kan aku tengok (eh, terbahasa melayu la pulak...hikhik) bertunang ni sama naik ngan kahwin. xkiralah dari segi baju ke, hantaran ke, kad ke dan diwar2kan bagai nak kahwin. kalau kahwin 2,3 bulan lagi xper tapi ada yang ikat tali pertunangan sampai bertahun, kenapa ye?
bukan aku nak komplen pasal diorang p…

jangan jadi mangsa acid splasher

ni semua ayat yang aku copy paste dari email yang diterima, sekian. harap dapat membantu korang dari TIDAK menjadi mangsa seterusnya....dan semoga tiada lagi mangsa terbaru. AMINNN
Last week another 5 innocent victims have been hurt by the acid thrown at them. So far 20 victims have been injured. All are women and girls except a male school teacher in 8 different incidents over the past 2 months! These crazy attacks happens right in the heart of KL.
We must track down this animal as soon as possible. One of the latest victims is a one-year-old helpless baby. See how insane this serial acid splasher is? Then another victim who was attacked last Friday suffered serious burns which could cause her to lose her eye. People lives are at risk here. 20 victims' future has been affected by this animal! All of us should work together to track down this animal before more innocent people are being harmed!

1. March 2 - Eight Year 4 and Year 6 pupils and a teacher of SK Bukit Bandaraya in Jalan B…

tempat-tempat yang aku lawat di surabaya

banyak lagi tempat yang aku x pegi yang popular macam jembatan suramadu (terpanjang di asia), tempat wali songo (antara orang islam terawal) tapi yelah masa membataskan. tapi sekurang -kurangnya sedikit sebanyak aku kenal la bandar surabaya nieh. (^___^)
SILA BACA DARI BAWAH KE ATAS.....hehe

8) darmo factory outlet - factory outlet kat sini langsung x heaven macam di bandung, so aku x membeli sangat kecuali adik lelaki aku je yang teruja sebab dia xpegi bandung ari tu.....hehe


darmo factory outlet , sini memang x banyak so redah jelahh

adik lelaki aku ni jakun ckit, aku x heran langsung sbb baju x lawa dowh

pegi mana-mana tempat mesti ada muka mama aku nieh..hehe
7) tunggalangin - aku ingat apala yang special sangat kat cni. bukan main lagi dicanang-canang oleh orang indonesia tapi rupanya ia hanyalah tempat barangan kulit yang imitate. katanya barangan di sini dieksport ke luar negara. aku x minat sangat ngan barangan kulit nieh lebih-lebih lagi imitate product


if u like imitate bra…