Skip to main content

perempuan MEROKOK sangat tak comel

comel x kawan - kawan

heh, kat sini aku aku bukan nak cerita keburukan merokok sebab aku rasa korang dah tau since dah terpampang dengan jelas lagi terang benderang kat kotak rokok tu. siap dengan gambar sekali. kalau nak explanation, hah pegi je dekat mana2 paper atau magazine mesti ada cerita.

dekat office aku ni mostly yang muda-muda, campurla perempuan dan lelaki. x tahannya aku tengok yang perempuan kebanyakannnya hisap rokok. aku boleh terima lelaki hisap rokok tapi serius perempuan x boleh. aku rasa macam *bitchy* sangat. yes, i am, im not try to being berat sebelah ke apa tapi serius aku still ngan pendapat bahawa perempuan merokok sangat x comel....euuwwww
gejala merokok di kalangan remaja sekolah makin terukk

memetik kata sorang kawan lelaki aku dia bagitau dia pun x paham kenapa perempuan merokok, maksud dia kenapa baru nak merokok sedangkan dia berusaha sedaya upaya nak buang tabiat tu tapi x boleh sebab x tahan godaan.

this is my impression utk perempuan merokok. forgive me

ok, senang citer aku ada kawan nak cerita pasal diorang (pasal rokok)

1) sorang kawan aku ni masa aku kenal dia kat uni (diploma)...matila aku kalau dia baca blog ni...hakhak. die memang dah merokok. aku tanya dia sejak bila merokok dia kata sejak form lagi form 1 rasanya sebab masa tu parents dia bercerai and dia pressure so start merokok. masa tu memang gle punye rare ah kalau perempuan merokok, mau x 8 tahun lepas aku kenal dia kantoi umur aku berapa...haha)

masa tu trend perempuan merokok mana ada. so aku memang jakun ah tapi buat macam biasa jelah. siap, dia pernah tdo umah aku dan hisap rokok dalam bilik aku...kehkeh. lama jugak ah dia merokok tapi setelah kitaorang berpisah, aku masuk degree n keje. aku dengar dia dah berenti merokok (dah lama dah berenti cume aku xtau exact time) so aku rasa sangat bersyukur sebab aku tau dia nak berubah dan berenti dan akhirnya dia berjaya.

2) ni pun aku kenal masa dip (mintak-mintakla dia x baca blog aku). dia mula2 memang jenis perempuan baik, pemalu, lemah lembut. datang pulak dari family alim dan bagus. aku sekelas ngan dia tapi x rapatla. then, kitaorang terpisahla lepas diploma.

a few years later, aku jumpa balik ngan dia, and aku terkejut tengok dia yang dulu bertudung sekarang free hair n merokok. aku pun tanya dia la sejak bila merokok and dia bgtau dah lama dah masa dip tahun akhir. aku pun erkkkk (sebenarnya masa dip dia ada tangkap cintan ngan mamat ni diorang couple tapi sekejap jelah tapi dia xleh terima kenyataan still sampai sekarang masih lagi memburu lelaki itu)

so, sebab putus cinta ngan lelaki ni dia merokok dan sampai sekarang masih lagi merokok walau sangat x disukai oleh keluarganya. so, sangatla x berbaloi ye
cool kannnn

selain tu aku selalu perati, perempuan merokok ni (gusi dia hitam , gusi kawan aku tu hitam ye, bibir dia kering dan hitam, dia selalu cover ngan lipstik, gigi kuning dan berkarat ( x semua ye tapi pada yang x jaga gigi) dan banyak lagilah

tapi yangggg palingggggggg aku benci pasal perempuan merokok apabila dia merokok. seriusss, x leh blahhhhhh langsung

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.