Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

kisah kerepek ubi 2 juta tan

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku sentiasa dalam limpahan rahmatNYA.

Bulan April dah nak habis, sekejap je kan masa berlalu. lepas tu May dan June. Kalau masih tak sedar June dah puasa. awal bulan pulak tu iaitu 6 June. Dah ganti puasa belum? Aku pun belum ganti lagi sebab selalu terpk boleh ke tahan dengan panas terik dan mengandung. Nampak sangat iman lemah kan walhal bukan tak biasa puasa tapi nak start tu punyalah seksa.
harini aku nak cerita pasal makanan favorite aku time raya. aku suka biskut especially biskut kacang timbang (tak semua biskut), tart nenas gebu, segala jenis kerepek especially kerepek ubi . sebab sebenarnya harini, aku nak cerita pasal kerepek ubi.
ok, macam ni kerepek ubi yang aku jual ni sebenarnya dah pun aku jual tahun lepas. tapi masa tu baru nak try dan aku beli 50 packet je (pack setengah kilo). tapi tak sangka hanya beberapa hari dah sold out. tak sempat nak promote kat fb sebab yang beli kawan-kawan dan kawan opis. dan aku sempatlah try…

BAJU RAYA 2016 : SERIKAN RAYAMU DENGAN DOKOH PATCH

Assalamualaikum semua,

UPDATED : 4th dokoh patch is available today (17/4/2016). Corak yang panas dan terbaru.

Aku doakan semua pembaca aku sentiasa dilimpahkan rahmat olehNYA. Alhamdulillah stok dokoh patch tersangatlah laju. banyak jugak request tak dapat aku fulfill sebab tak cukup pcs. ramai nak beli dalam kuantiti yang banyak.

Semua pakat beli untuk raya nanti, kemain korang berdokoh-dokoh ye. paling best, banyak yang nak matchy-matchy dengan anak dara masing-masing. ada yang ada anak dara sorang, 2 orang dan paling ramai 3 orang. aku je ada anak teruna sorang....hihi.

kat sini, aku nak bagi tips dan idea bagi penggunaan dokoh patch supaya lebih nampak comel dan menarik. dah macam pakar fashion pulak..hihi. pemakaian dokoh patch ni aku sarankan dipakai bersama dengan kain kosong (tak kisah material apa, satin ke, silk ke, chiffon ke atau apa saja material memang boleh tampal dokoh patch ni).

cumanya macam entry aku sebelum ni, baju raya 2016 aku suggest buat kebarung atau kebaya …