Skip to main content

BAJU RAYA 2016 : SERIKAN RAYAMU DENGAN DOKOH PATCH

Assalamualaikum semua,

UPDATED : 4th dokoh patch is available today (17/4/2016). Corak yang panas dan terbaru.

Aku doakan semua pembaca aku sentiasa dilimpahkan rahmat olehNYA. Alhamdulillah stok dokoh patch tersangatlah laju. banyak jugak request tak dapat aku fulfill sebab tak cukup pcs. ramai nak beli dalam kuantiti yang banyak.

Semua pakat beli untuk raya nanti, kemain korang berdokoh-dokoh ye. paling best, banyak yang nak matchy-matchy dengan anak dara masing-masing. ada yang ada anak dara sorang, 2 orang dan paling ramai 3 orang. aku je ada anak teruna sorang....hihi.

kat sini, aku nak bagi tips dan idea bagi penggunaan dokoh patch supaya lebih nampak comel dan menarik. dah macam pakar fashion pulak..hihi. pemakaian dokoh patch ni aku sarankan dipakai bersama dengan kain kosong (tak kisah material apa, satin ke, silk ke, chiffon ke atau apa saja material memang boleh tampal dokoh patch ni).

cumanya macam entry aku sebelum ni, baju raya 2016 aku suggest buat kebarung atau kebaya labuh sebab nampak sangat klasik. perasan tak bridesmaid Jihan Muse (pelawak tuh) and , bridesmaid dia pakai baju kebaya labuh (nampak klasik gitteww) ataupun buat kimono wrap (kimono wrap ni kelebihannya badan besar dan buncit pun tak nampak sangat). dulu-dulu kan orang pakai dokoh yang macam brooch tu tapi sekarang korang boleh tampal je kat baju. senang, cepat dan trendy. rujuk gambar di bawah :

kebaya/kebarung labuh. aku suka material kain dia, rasanya thai silk kot

ni wedding jihan muse. bridesmaid dia. comelkan, nak lagi comel tampak dokoh patch kecik, akan nampak lebih klasik gitteww

ni kimono wrap, pun comel



bagi anak-anak yang kecik, dokoh patch tu tak payah pakai yang besar, pakai yang kecik je secomel orangnya. like corang bunga kecik, corak butterfly and corak macam scha alyahya pakai, memang nampak sweet and cute.

meh, aku share sikit gambar ye:

tengok dokoh patch anak dan mak tak sama kan. sangat minimal penggunaan dokoh patch tapi dah boleh membangkitkan seri








ni aku nak share testimonial panas dari fb friend aku merangkap geng blogger. sorang lagi pulak cikgu. nak pakai untuk raya katanya tapi tak taulah sempat ke tak..hahaha

rina hamid pakai glitter patch 1 gold
comelkan orangnya

cikgu ni pakai glitter patch 3 (tapi corak ni dah habis dah)


ehhh..nak tanya pendapat sikit boleh, kalau amik stok yang rose diamond patch macam gambar di bawah ramai tak yang nak?



whatsapp now 0139729066
whatsapp now 0139729066

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …