Thursday, April 14, 2016

BAJU RAYA 2016 : SERIKAN RAYAMU DENGAN DOKOH PATCH

Assalamualaikum semua,

UPDATED : 4th dokoh patch is available today (17/4/2016). Corak yang panas dan terbaru.

Aku doakan semua pembaca aku sentiasa dilimpahkan rahmat olehNYA. Alhamdulillah stok dokoh patch tersangatlah laju. banyak jugak request tak dapat aku fulfill sebab tak cukup pcs. ramai nak beli dalam kuantiti yang banyak.

Semua pakat beli untuk raya nanti, kemain korang berdokoh-dokoh ye. paling best, banyak yang nak matchy-matchy dengan anak dara masing-masing. ada yang ada anak dara sorang, 2 orang dan paling ramai 3 orang. aku je ada anak teruna sorang....hihi.

kat sini, aku nak bagi tips dan idea bagi penggunaan dokoh patch supaya lebih nampak comel dan menarik. dah macam pakar fashion pulak..hihi. pemakaian dokoh patch ni aku sarankan dipakai bersama dengan kain kosong (tak kisah material apa, satin ke, silk ke, chiffon ke atau apa saja material memang boleh tampal dokoh patch ni).

cumanya macam entry aku sebelum ni, baju raya 2016 aku suggest buat kebarung atau kebaya labuh sebab nampak sangat klasik. perasan tak bridesmaid Jihan Muse (pelawak tuh) and , bridesmaid dia pakai baju kebaya labuh (nampak klasik gitteww) ataupun buat kimono wrap (kimono wrap ni kelebihannya badan besar dan buncit pun tak nampak sangat). dulu-dulu kan orang pakai dokoh yang macam brooch tu tapi sekarang korang boleh tampal je kat baju. senang, cepat dan trendy. rujuk gambar di bawah :

kebaya/kebarung labuh. aku suka material kain dia, rasanya thai silk kot

ni wedding jihan muse. bridesmaid dia. comelkan, nak lagi comel tampak dokoh patch kecik, akan nampak lebih klasik gitteww

ni kimono wrap, pun comel



bagi anak-anak yang kecik, dokoh patch tu tak payah pakai yang besar, pakai yang kecik je secomel orangnya. like corang bunga kecik, corak butterfly and corak macam scha alyahya pakai, memang nampak sweet and cute.

meh, aku share sikit gambar ye:

tengok dokoh patch anak dan mak tak sama kan. sangat minimal penggunaan dokoh patch tapi dah boleh membangkitkan seri








ni aku nak share testimonial panas dari fb friend aku merangkap geng blogger. sorang lagi pulak cikgu. nak pakai untuk raya katanya tapi tak taulah sempat ke tak..hahaha

rina hamid pakai glitter patch 1 gold
comelkan orangnya

cikgu ni pakai glitter patch 3 (tapi corak ni dah habis dah)


ehhh..nak tanya pendapat sikit boleh, kalau amik stok yang rose diamond patch macam gambar di bawah ramai tak yang nak?



whatsapp now 0139729066
whatsapp now 0139729066

No comments: